חוזה קניית דירה

taltalon82

New member
חוזה קניית דירה

שלום מקווה שאני בפורום הנכון. אנחנו בתהליך רכישת דירה. חתמנו על חוזה כאשר במעמד החתימה אצל עורך דין המוכרת הכריזה שוב ושוב שאין לה חוב על הדירה והיא שילמה את כל תשלומי המשכנתא. בחוזה נכתב כי תוך 45 יום אנו חייבים לשלם את מחיר שסוכם. מצידינו הלכנו לבנק לבקש משכנתא ולהפתעתינו גילינו כי יש לה עוד סכום קטן על הדירה ועד שהיא לא תקפיא אותו איננו יכולים לקחת את הכסף מהבנק. היא מושכת את הזמן ולא מקפיאה את הכסף כי היא גם קונה דירה ולא רוצה להפסיד בדולר לכן היא רוצה שהחוזה שלה יהיה חתום אז היא תעביר את הכסף שנשלם לה ישירות לאדם שהיא קונה ממנו. אבל הבעיה היא: בזמן שהיא מושכת את הזמן אנו מפסידים את הריבית שהבטיחו לנו בבנק כמו כן יש מצב שלא נספיק בגלל החגים לקחת משכנתא בתוך 45 יום אם היא תשחרר את הסכום לדוגמא ביום ה-30. מה ניתן לעשות במיקרה כזה? תודה

תשובה

אני רוצה להניח שעוה"ד עשה מלאכתו נאמנה, ואם כך אכן היה מן הסתם היה ידוע שלמוכר יש חוב בגין המשכנתא. מכל מקום, כל התחייבות יש לקיים בתום לב ולכן חזקה על עוה"ד שלכם שידע להתריע על כך שהשתהות המוכר מהווה הפרה של ההסכם. האם הבנתי נכון שאותו עוה"ד מייצג גם את המוכר וגם את הקונה?

taltalon82

New member
נכון העורך דין מייצג את שני הצדדים.

החוב התגלה לאחר חתימת החוזה ואחרי קביעת זמן התשלום. הבעיה היא לא בחוב אלא במשיכת הזמן של המוכר בכוונה ובכך מעקב את לקיחת המשכנתא שלי. העורך דין אומר כי כרגע אין מה לעשות כי יש 45 יום כדי שנשלם אבל 45 יום ניתנו לי(!) כדי לשלם ולא כדי שהמוכר יעקב את המשכנתא. ידוע גם לעורך דין שהם מעקבים בכוונה את הקפאת החוב שלהם ובנתיים אני לא יכולה לקחת משכנתא ומאבדת את הריבית שהובטחה לי.

מציעה לכם

להתייעץ עם עו"ד אחר. אם עורך הדין היה בודק כראוי, דבר המשכנתא היה נודע לפני חתימת ההסכם. כמו כן, אם הוא לא היה מייצג את שני הצדדים, הוא יכול היה לפנות בטענות לצד השני, דבר שעכשיו אינו יכול לעשות שהרי גם הצד השני לקוח שלו... זה רק עוד אחד מהסיפורים המבהירים מדוע "חסכון" בשכר טרחה באמצעות עו"ד משותף להסכם מכירת/רכישת דירה, עלול לעלות יותר בסופו של דבר.

taltalon82

New member
תוד על התשובה ו

הבעיה שאין לנו ניסיון בתחום והלכנו לעורך דין משותף. אבל מדוע הוא אינו יכול לבוא בטענות לצד השני אם הם הגורמים לבעיה. הרי אני מתארת לעצמי שאם אנחנו לא היינו עומדים בהסכם הוא יכול היה לבוא בטענות אלינו

עו"ד המייצג

את שני הצדדים בעיסקה כזו נמצא לפעמים במצב של ניגוד אינטרסים בין הלקוחות, כמו למשל בדוגמה שלכם. כמו כן, לצערי עלי להגיד כי ככל הנראה עוה"ד התרשל בבדיקת העיסקה בטרם חתימתה.

taltalon82

New member
וכעת לא ניתן לעשות דבר?

מלבד לחכות עד שגברת המוכרת תחליט שהגיע הזמן להקפיא את החוב?

למעלה