חוזה פסול

ח ו ז י ת

New member
חוזה פסול

שבת שלום, קיבלתי עבודה בקורס חוזים בנושא חוזה פסול. תוכלו לומר לי על אילו דברים אתם עליתם עליהם בקייס? הקייס הוא: יצחק ושושנה ליבוביץ', שניהם קשישים בשנות השבעים לחייהם, הם בעליו של מגרש בראשון-לציון מערב. כמו כן, הם פעילים למען קידום השימוש בצמח המריחואנה לצרכים רפואיים והפיכתו לחוקי. שושנה לייבוביץ' לקתה במחלת הסרטן בשנת 2003, ולאורך כל תקופת הטיפולים הקשים ועד להחלמתה המוחלטת בראשית 2004, היא נעזרה במריחואנה לצורך הקלה על כאביה הקשים. אגודת ישיבת ראשון לציון (להלן: "הישיבה") הינה אגודה המחפשת קרקע כדי להקים עליה בניין ישיבה ובית-כנסת. ביום 5.12.2005 נחתם הסכם (להלן: "ההסכם") בין בני הזוג ליבוביץ' לבין אגודת ישיבת ראשון לציון. על-פי ההסכם התחייבו בני-הזוג ליבוביץ' להעביר במתנה גמורה וללא תמורה את המגרש שבבעלותם, לידי הישיבה. בהסכם נכתבו, בין השאר, הדברים הבאים: א. נכס המקרקעין ניתן במתנה לישיבה לזכר בני משפחת ליבוביץ' שנספו בשואה. ב. הקרובים שנספו בשואה, ושלזכרם ניתנת המתנה הם שרכשו את הקרקע בעודם בגולה ולא זכו לעלות לארץ-ישראל. ג. הישיבה מתחייבת בהסכם זה כדלקמן: (1) שלא למכור את המגרש למי שאינו יהודי; (2) לטעת בתוך שנה מיום החתימה על ההסכם על חלקו של המגרש מטע מריחואנה. הרווחים ממכירת המריחואנה ישמשו להוצאות האחזקה של הישיבה; (3) להשאיר במגרש חלקה הפונה לרחוב, אשר בהקדם האפשרי וללא כל תלות בהשגת אישורי הבנייה מהרשות המקומית תשמש לבניית מבנה תורני שישמש מצבה לזכר הנספים כאמור. לאחר כריתת ההסכם נטעה הישיבה מטע אבוקדו בחלקה. נכון להיום, 7 במאי 2007, מבנה הנצחה כמתחייב מן ההסכם טרם נבנה. בתאריך 5.6.2006 החכירה הישיבה לתקופה של 99 שנים חלק מהמגרש לד"ר פאטימה דרוויש עובדת סוציאלית בכירה המטפלת בנשים מוכות, לצורכי הקמת מקלט לנשים מוכות ערביות ויהודיות שישרת את נשות ראשון לציון, בת ים, יפו והסביבה. חכירה זו לא נרשמה בלשכת רישום המקרקעין. ד"ר דרוויש התקשרה עם חברה קבלנית ועם חברת אדריכלים, והחלה בבניית מבנה המקלט. ביום 6.5.2007 שולחים בני הזוג ליבוביץ' הודעת ביטול לישיבה, ופונים לבית-המשפט על דרך של המרצת-פתיחה ומבקשים מבית המשפט להצהיר כי ההסכם מיום 5.12.2005 בין הישיבה לבני-הזוג ליבוביץ' בוטל כדין לאור הפרתו היסודית על-ידי הישיבה. בני-הזוג ליבוביץ' מציינים בבקשתם כי הישיבה לא עמדה בהתחייבויות שנטלה על עצמה בעת כריתת ההסכם. דונו בזכויות הצדדים. מודה לכם מראש!

אני בעד

שהעבודות תעשנה על ידי הסטודנט ולא על ידי אחרים ולכן אינני משתפת פעולה עם שאלות מהסוג הזה.

Tanita Tikaram

New member
לתשומת ליבך

גנבת לילדה את הניק שיצרה בינואר 2005. זה עלול ליצור בעיה כי זה נוגד את תקנון תפוז

ח ו ז י ת

New member
לתשומת ליבך

לא גנבתי, בניק שלי יש מרווחים בין אות לאות. וגם אי אפשר לגנוב ניקים. ואחד אחרון, תפוז הציע לי בעצמו את הניק הזה כחלופה לניק שרציתי -חוזית- שהוא תפוס באמת. אני מזמינה אותך לבדוק את זה.

כאשר סטודנטית נתקלת בבעיה מסוימת במטלה שקיבלה

ופונה לקבל סיוע - זה נכון והיא גם תקבל תשובות לפתרון הבעיה. כאשר את מקבלת מטלה ומצפה שמישהו ממשתתפי הפורום יפתור לך אותה - את צפויה לאכזבה רבתי. בשביל זה נוצרו ספריות משפטיות וחברותות ללימוד.

למעלה