חוזה עם קבלן לשיפוץ בניין

shifrag

New member
חוזה עם קבלן לשיפוץ בניין

בבניין בו אני מתגוררת עומדים לבצע שיפוץ וגם הוספת מרפסות. אותו קבלן יבצע את שתי הפעולות. אציין שבעניין המרפסות לא כל הדיירים מצטרפים ואילו ההחלטה על השיפוץ התקבלה באסיפת דיירים. היום קבלנו שני חוזים לחתימה. אחד על ביצוע המרפסות והשני על ביצוע השיפוץ. לפי דעתי - כל מי שמעוניין לבצע את הוספת המרפסות אמור לחתום על חוזה נפרד עם הקבלן. אבל - מאחר והשיפוץ הוא בחזיתות, בקומת העמודים ובעוד שטחים משותפים - חוזה זה אמור להיות לא בנפרד לכל דייר אלא מול ועד הבית ובניהולו. האם אני צודקת??

shifrag

New member
תודה רבה ועוד....

האם אני יכולה להסיק מתשובתך שכך נהוג במקרים כאלה?? למה צריך "לעניין" אותי מה הקבלן רוצה?? לא רוצה - נחפש קבלן אחר... (אני כמובן מקצינה את הדברים רק על מנת להבין אם זה הנוהג או שזה תלוי ברצון הקבלן...). לפחות במקרים קודמם בבניין שלנוי כאשר נעשו שיפוצים בבנין, הועד טפל בגבייה ובמו"מ עם הקבלנים והדיירים לא התבקשו לחתום על חוזה. מכאן התמיהה שלי. שוב - אני מודה לך על ההתייחסות!!!

כשמדובר בעלויות גבוהות יחסית

קבלן סביר ובעל ניסיון לא יסכים שרק נציגות הבית תתחייב ויידרוש התחייבות אישית מכל הדיירים. אם אין כוונה שלא לשלם למה זה מפריע? לדעתי זה עדיף גם לדייר, בתנאי שהוא חותם על התחייבותלתשלום החלק שלו בלבד ולא גם של שאר הדיירים

shifrag

New member
שוב תודה, ועוד.....

שתי שאלות: א. אולי אני גולשת לתחום של חוקי בית משותף בשעה שהפורום מתייחס לחוזים. על כל פנים, השאלות שלי נובעות גם כדי לבחון את ההיבט של ניהול תקין של בית משותף ושל הרכוש המשותף. גם בפעם הקודמת שבוצע שיפוץ היה מדובר בסכום לא מבוטל אך הכל התנהל רק ע"י ועד הבית. ב. שאלה ספציפית המתייחסת לחוזה עצמו: מכיוון שאותו קבלן אמור לבצע גם הוספת מרפסות לחלק מהדיירים, הוגשו לחתימה שני חוזים נפרדים לכל פעולה. בחוזה המתייחס לשיפוץ הכללי - לא נקוב כלל מחיר, אלא יש התייחסות לעלות כל השיפוץ, כאשר מצויין כי המחיר לכל דייר יוכל להקבע רק לאחר שיהיה ברור כמה דיירים ירצו גם מרפסות. לדעתי אני לא אמורה לחתום על חוזה ללא סכום נקוב סופי שעליו אני מתחייבת. האם בעניין זה אני צודקת? שוב - אני מודה לך על התייחסותך!!!!

למעלה