חוזה עם צלם אירועים

חוזה עם צלם אירועים

צהריים טובים, אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון.
רציתי בבקשה להתייעץ- בסוף חודש אוג' השנה התחתנתי. כשהיינו אצלו הוא אמר שכחודש אחרי האירוע נקבל את כל מה שסגרנו איתו.
מס' ימים לאחר האירוע הגענו אליו והוא קיבל את מלוא הסכום שסוכם. עד היום, מעל חודשיים לא קיבלנו ממנו דבר והוא בעצם לא מטפל בזה.
היום אמרתי לו שאני חושב ללכת לתבוע אותו והוא טען שבחוזה שחתמנו עליו סוכם על 90 ימי עבודה.
האם החוזה הנ"ל חוקי? כי יש כאן חוסר הוגנות- לא היה סעיף אשר מציין מתי הוא יקבל את הכסף, ומצד שני לטענתו יש לו 90 ימי עבודה, שזה המון זמן
ונשמע לי לא סביר.

אודה לעזרתכם.

*תוספת קטנה

נזכרתי שבפועל מעולם לא נחתם עם הצלם חוזה. המסמך (שכביכול הוא טוען שהוא חוזה) היה עם הצעת מחיר ולאחר יום או יומיים התקשרתי אליו
לאשר שאנחנו מעוניינים בו. כך שמעולם לא חתמתי וגם אין לו שום מסמך חתום על ידי המזכיר סיום עבודה תוך 90 ימי עבודה.

אם מה שהיה כתוב בהצעת העבודה

לא היה מקובל עליך, היית צריך להגיע להסכמות או לא להזמין את העבודה.
אני לא יודעת מדוע הסכמת לשלם את הכל לפני קבלת העבודה...

יש תוקף

קבלת הצעה בכתב,בזה ש התקשרת ואישרת את ההזמנה הבעת את הסכמתך לתנאי ההצעה. תלמד להבא לקרוא בעיון הצעות.

ולגבי האלבומים, תאמין לי שזה לא נורא לקבל אותם מאוחר כי במילא אחרי שתסתכלו בהם פעם (ותתנו עותק להורים) הם יעלו אבק בארון.

ועוד לקח - לא לשלם לפני שמקבלים את המוצר הסופ

תאמין לי ששכר הלימוד ששילמת עכשיו זה רק לטובה. מעתה אני בטוח שתקרא כל חוזה והצעת עבודה בעיון, ותקפיד שלא לשלם את כל הכסף לפני שהעבודה מסתיימת. אתה רק תרויח מהאירוע הזה כי שילמת שכר לימוד מינימלי. אם לא היה קורה לך עכשיו אז חו"ח היית לומד את הלקח בקניית דירה או ספה יקרה.
העיקר שיהיה במזל טוב

אתה צודק במאה אחוז

וזה דבר שהכי לא מתאים לי. במקרה הזה אני באמת לא יודע מה עבר עליי כשכתבתי שיק על כל הסכום עוד לפני שקיבלתי משהו.
את מה שכתבת, מילה במילה אבא שלי אמר לי. שניכם צודקים והאמת היא שבאותו היום כשיצאנו ממנו הרגשנו שעשינו טעות.
לפחות למדנו לקח חשוב. המקרה הזה היה תמרור אזהרה .

למעלה