חוזה עם מטפלת ABA

חוזה עם מטפלת ABA

ערב טוב ושבת שלום לכולם.
אני מעוניינת בטיפול בתוכנית ביתית לפי שיטת ABA עבור בני.
לאחר חיפושים, מצאתי סטודנטית, ואני מעוניינת כי היא תהיה המטפלת הביתית.
סיכמתי איתה על שכר שעתי.
היא לא עובדת באף מקום ואיין לה תיק על שמה במס הכנסה, לפיכך, גם לא נותנת חשבונית.
כעת היא מבקשת שאשלם עבורה לביטוח לאומי. לדבריה, הדב מקובל בתחום.
אני חוששת ליצור מצב שבעתיד היא תגיש תביעה נגדי ותטען שהיא עבדה אצלי, ולכן זכאית למלוא הזכויות הסוציאליות (דמי חופשה, דמי מחלה, הבראה, פיצויי פיטורין וכו').
לכן, שאלתי, האם אכן נהוג ומקובל לשלם ביטוח לאומי עבור מטפלת ABA.?
בנוסף, האם כדאי להחתים אותה על חוזה ובו יקבע, כי אין ביניננו יחסי עובד-מעביד?
האם נהוג לחתום על חוזה עם מטפלת ABA במקרים שבהם היא לא מוציאה חשבונית?
אם כן, מה צריך להיות כתוב בחוזה כזה?

תודה מראש.

dina199

New member
אם היא תעבוד אצלך בבית,

יהיו ביניהם יחסי עובד מעביד , גם ללא שום חוזה כתוב.
וכן, את חייב לשלם את דמי ביטוח לאומי עבורה (כמו לעוזרת בית או מטפלת)

אין לי בעיה לשלם דמי ביטוח לאומי

השאלה, האם אני אצטרך לשלם לה יום אחד גם פיצויי פיטורים, דמי הבראה וכד'.

dina199

New member
כמה זמן את מתכוונת להעסיק אותה ?

אכן את חייבת לשלם את הדברים האלה, אבל סכום של שנה אחת שונה מסכום של 10 שנים

yuliyuli1

New member
את מתבלבלת עם מטפלת לילדים

לגבי מטפלת בילדים (לא תרפיסטית אלא כזו שמחליפה את ההורים שיוצאים לעבוד) נקבע שאם היא עובדת מבית המעסיק אז היא שכירה,
אבל זה ממש לא חוק גורף לשאר המקצועות.

המטפל בשיטת רמי כץ שהעסקנו הוא פרילנסר שמגיע לבתי הילדים, ומרכז רמי כץ שולח חשבוניות,
וכך גם המרפאה בעיסוק שלנו- פרילנסרית שבאה אלינו הביתה.

מבחינת העסקה אין שום הבדל

בין טרפיסטית לבין מטפלת רגילה בילדים. גם טרפיסטית מגיעה אלייך הביתה ומטפלת בילד (פשוט בצורה יותר מקצועית). אני עוד לא פגשתי טרפיסטיות שהיו פרילסנסריות והיו אצלי הרבה.

yuliyuli1

New member
מבחינת החוק יש הבדל

אפשר גם להגיד על מרפאה בעיסוק שהיא מטפלת בילד, אבל זה לא אותו טיפול כמו גידול ילד.

למרפאה בעיסוק יש עסק מורשה

לטרפיסטיות שהן בדרך כלל סטודנטיות צעירות אין שום עסק פתוח, לכן הן לא יכולות להיות פרילנסריות. חוץ מזה מרפאה בעיסוק לוקחת 300 ש"ח לשעה וטרפיסטית הכי טובה לוקחת 50 ש"ח בשעה. יש הבדל מאוד מאוד גדול.

dina199

New member
אני לא מתבלבלת.

זה דין של כל מי שעובד בבית , אין לו תיק במס הכנסה ובעל הבית משלם עבורו ביטוח לאומי .
תקף עבור עוזרות בית , מטפלות ואפילו טבח, גנן ונהג (אם יש
).
ז"א אם התרפיסטית עובדת בתוך הבית באותם תנאים שהמטפלת או העוזרת עובדות - היא שוות ערך להן בתנאים.
היא היא תפתח תיק במס הכנסה, תשלם ביטוח לאומי לעצמה ותוציא חשבוניות - זה כבר משהו אחר

yuliyuli1

New member
אז טועה

בדקתי עכשיו עם עורכת דין שמתמחה בדיני עבודה,
ואין שום חוק כזה לגבי כל מי שעובד בבית.

היא אמרה שכל מקרה לגופו ורק בבית המשפט יוכרע איזה סוג יחסי עבודה היו.

dina199

New member
קטונתי.

אז שיפנו לביטוח לאומי ויבקשו לשלם. נראה איזה טופס יתנו להם

TikvaBonneh

New member
אין בעיה, תבקשי ממנה חשבונית

אם היא נותנת לך חשבונית כמו המטפל והמרפאה בעיסוק והאינסטלטור, אז היא עצמאית ולא שכירה.

orit6666

New member
יש 2 מצבים אפשריים

להבנתי קיימות 2 אפשריות:
1. היא עובדת פרילאנס (נותנת שירותים) ומוציאה חשבונית על כל שקל שמקבלת. במקרה זה היא אחראית על תשלום לביטוח לאומי וכו' ואין בינכם יחסי עובד מעביד
2. את משלמת עבורה ביטוח לאומי (ואז גם חובה קופ"ג, מחלה, חופשה) והיא עובדת שלך לכל דבר ועניין ומתקיים בינכם יחסי עובד מעביד.

מה שהיא מבקשת ממך זה משהו באמצע... כדאי להבהיר את הדברים טו כדי שלא יהיו אי הבנות אח"כ. בהצלחה

dina199

New member
מבחינה מעשית במקרה הנוכחי זה

רק סעיף 2. אין לה תיק במס הכנסה והיא עובדת תחת קורת גג של המעסיק שמשלם את השכר. מבחינה חוקית אלה יחסי עובד מעביד

ZLIL6

New member
לא לשכוח שעבודת פרילאנס עולה הרבה יותר

צריך לעשות חשבון מה משתלם. אף אחד לא פראייר לספוג הכול על עצמו, כך שאם זה פרילאנס בתוך המחיר מגולם גם הביטוח הלאומי והנסיעות. לגבי מחלה או ביטולים צריך לעשות הסכם, כי גם בטיפולים של פרילאנס כן משלמים.

אריה127

New member
תשובה ופיתרון

לדעתי די ברור שמבחינת רשויות המס תרפיסטית דינה כקבלן ולכן היא צריכה להוציא קבלות ולא כשכירה.
בדומה לביבי-סיטר ומורה לשיעורים פרטיים, בעלי מקצוע (חשמלאי, אינסטלטור...) וכו'.
מבחינת הדרישה שלה לביטוח לאומי - מנסיון הדבר נובע מרצון ל"הרוויח" את הצורך שלה לשלם ב.לאומי, ולא מסיבות אחרות "לא כשרות".
ניתן לפתור דבר זה על ידי שתי אפשרויות:
1. המומלצת - פניה לרווחה לקבל "סומכת" הרווחה משמלמת לסומכת עבור 26 שעות בתלוש!
2. ניתן לפנות לחברת כ.אדם שתוציא תלוש לתרפיסטית. העלות למעסיק היא בערך פי 2 לשעה, אך מספיק להעסיק בדרך כזו את התפריסיטית במספר קטן של שעות.

לחוזה שיקבע שאין בינכם יחסי עובד מעביד אין שום משמעות. (גם ליחסי עבודה עם קבלן יש משמעות חוקית).
אנחנו העסקנו עשרות בנות! בשנים האחרונות, מעולם לא חתמנו על חוזה. היו בייננו הסכמות בע"פ.
ונקודה חשובה - אין זכויות סוציאליות לעובדת לפי שעות!
עוזרת בית הנה מקרה חריג בביטוח לאומי ע"פ חוק מיוחד המחייב לבטח בבטיוח לאומי..

אני משוכנע בתשובתי, אך אם מרגישה חוסר ביטחון כדאי שתפני לעו"ד...

ZLIL6

New member
אני לא מסכימה

אני לא תרפיסטית, אבל כן עובדת טיפולית. אין דבר כזה לעבוד כשכירה כדי "להרוויח ביטוח לאומי". עובד פרילאנס מרוויח המון כסף לשעה. זה מפצה אותו על כך שאין לו מעסיק שמשלם לו את כל הדברים החשובים. פר שעה היא תשלם הרבה הרבה יותר כפרילאנס, אלא אם כן המטפלת פראיירית. מבחינת המחיר הסופי לא צריך להיות הבדל בנושא הביטוח הלאומי, אף אחד לא יפסיד תשלום ביטוח לאומי גם אם הוא עובד כפרילאנס.

dina199

New member
הפתרון שלך זה להפוך אותה לשכירה

של מישהו אחר (פתרון מאור מקובל בארץ) ואז יש יחסי עובד מעביד עם החברה המעסיקה ולא עם ההורים.

למעלה