חוזה עבודה

greenlight

New member
חוזה עבודה

שלום רב קוראים לי א ולפני כחודש וקצת חתמתי על חוזה וברצוני לשאול כמה שאלות לגביו קודם כל האם מותר לחברה לא לתת לי העתק של החוזה עליו אני חתום ? האם מותר להם להשעות אותי מעבודה ולגרום לי לפגיעה במשכורת האם מותר להם לא לשלם שעות נוספות למרות שהוא נותן מראש 9 אחוז יותר במשכורת האם מותר להם לא לתת לי דמי נסיעות אם אני לא עולה על ההסעות ? אני זוכר שיש שם סעיף בחוזה שאם אני עוזב אחרי הקורס אני נקנס ב-5000 ש"ח ? אודה לך מאוד אם תוכל לענות לכל השאלות בתודה א'

תשובות

1. צריך לתת לך עותק מהחוזה. 2. באופן עקרוני במקרים מסויימים מותר להשעות לתקופה מוגבלת. 3. צריך לשלם עבור שעות נוספות. לא ברור לי מה פירוש "נותן מראש יותר במשכורת". 4. דמי נסיעה משולמים רק למי שנוסע בפועל ומוציא על כך כסף. אם יש הסעות ואתה נמנע במכוון מלהשתמש בהן אתה לא זכאי לדמי נסיעה. 5. נושא הקנס אמור להיות מידתי - כלומר סכום הקנס מתאים פחות או יותר לעלות הקורס ומחושב באופן יחסי לתקופה שעבדת בחברה לאחר הקורס. ממליצה להפנות שאלות בעניין זה לפורום דיני עבודה כאן בתפוז.

only god

New member
לא חובה לשלם שעות נוספות

אם רשום בחוזה שאתה מקבל סכום נוסף עבור כל שעה שאתה עובד במקום שעות נוספות - זה תקין וחוקי.

למעלה