חוזה עבודה וטופס 101

buttercup631

New member
חוזה עבודה וטופס 101

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי. הסיפור שלי הוא כזה התחלתי לעבוד ביום ראשון במקום עבודה חדש. ביום השני שלי לעבודה תהיתי מדוע לא חותמים איתי על חוזה ולא נותנים לי למלא טופס 101. לגבי החוזה הבוס אמר לא צריך. את הטופס 101 עדיין לא קיבלתי ממנו. בנוסף, סיכמנו על משכורת גלובלית, וכשביקשתי למלא טופס 101 הוא ביקש שאני אמלא דוח אקסל עם השעות שלי. אני מעוניינת מאוד לדעת, האם זה לגיטימי למלא טופס 101 גם לפני קבלת המשכורת וכן, האם עליי להתעקש על חתימת חוזה וכל מידע שישפוך אור על הנושא אני יותר מאשמח לקבל תודה מראש.

עונה מנסיון-(במקצועי אני בעלת חב' לשכר )

ט' 101 הינו טופס עובד בו את נדרשת למלא את פרטייך על כל סעיפיו וללא הטופס הזה בעצם אין למעסיק אפשרות להכין לך שכר. מדרגות המס מוגדרות על פי הטופס (הגורמים המשפיעים" אם יש לך עבודה נוספת, גיל 18 ומטה, חיילת משוחררת וכו'). ישנם מעסיקים שנותנים לעובד למלא את הט' בסמוך להכנת המשכורות מאחר וחשב השכר דורש את הטופס, ישנם מקומות שמעסיקים עובדים בשבוע הראשון כשבוע הסתגלות ורק אח"כ על פי תאמה ממלאים טופס 101 וזה פסול. לולא הטופס הזה אינך מוכרת כעובדת של המעסיק!!!! לשם ההבנה במקרה וחליליה את נקלעת לתאונת עבודה במעסיק יכול שלא להכיר בך כי אניך רשומה אצלו כעובדת שלו. תדרשי למלא את הטופס וכמה שיותר מהר חג שמח

Mishkafofer

New member
חובה עלייך

לשלם מיסים למס הכנסה ולביטוח לאומי. החוק מטיל עלייך חובה לשלם מסים, אבל במדינה שלנו המעסיקים הם הצינור להעברת המסים הללו (ניכוי במקור). תגידי לבוס שאת קיבלת יעוץ משפטי ממשפטן בגרוש ואת רוצה לשלם את המסים שלך.

למעלה