חוזה מתן סיוע

sivan120

New member
חוזה מתן סיוע

שלום רב, בחור שאני מכירה נשוי לבחורה, יש קשיים בחי הנישואין אך לעת עתה הם מתגברים עליהם. אבא שלה תומך בהם כספית כבר שלוש שנים כי הם ביחד לא מרויחים מספיק ולאחרונה התברר לבחור שהבת חתמה עם האבא על חוזה הלוואה שנושא ריבית על כל כסף שהוא נותן. הבחור לא ידע את זה עד עתה וגם לא ידע כמה כסף אבא שלה נותן לה אבל אין ממש דרך להוכיח את זה. על החוזה רק היא ואבא שלה חתמו. מה יכולות להיות השלכות של חוזה כזה על הבעל נניח במקרה גירושין? האם הוא יצטרך לשלם חצי מההלוואה לאבא (בעצם האבא יכול לתת לבת כל סכום שהוא רוצה ואז לחייב את הבעל בעת גירושין לקבל חצי). יש לציין שהכסף בעיקר הולך לבזבוזים של הבת. מה קורה כאשר דנים במזונות? מה יכול הבעל לעשות לפני שהתגרשו (לא בטוח שיתגרשו כמובן). תודה.

הלוואות ששימשו את המשפחה

מחייבות את שני בני הזוג אבל אם הסתירו ממנו מידע אולי בית המשפט לא יחייב אותו.

semes100

New member
נצל"ש- יש לעניין מתן האב לבת כסף קשר למזונות?

אחרי שבני הזוג מתגרשים?

האם הלוואה שאב נותן לבתו תחייב את בעלה

1. בדרך כלל, הלוואה שנוטל אחד מבני הזוג אינה מחייבת את בן זוגו.
2. אביה של האישה יכול היה להתנות את מתן ההלוואות לבתו בכך שגם
בעלה יחתום על הסכם ההלוואה. הוא לא עשה כן, וגם האישה
לא דרשה מבעלה לחתום איתה על ההתחייבות להחזיר את ההלוואה,
ואף לא גילתה לו שלקחה הלוואה.
3. בוודאי לא יהיה הבעל חייב בהחזר מחצית ההלוואה כשהכסף שימש בעיקרו,
כפי שכתבת, "לבזבוזים" של האישה.
4. אין להלוואת האב השלכה לגבי חובת הבעל במזונות אשתו וילדיו, שכן אם האב יפסיק להלוות כספים לבתו, הבעל לא יוכל לטעון שעל אשתו להמשיך
ולקבל מאביה כסף, ולכן הוא פטור ממזונותיה (אם אינה עובדת) וממזונות ילדיו.

sivan120

New member
אני מבינה שהלוואות הן משותפות

כמו ההכנסות. במידה ומתגרשים על בן הזוג השני לשאת בחצי מההלוואות של הצד השני גם הוא לא חתום עליהם (ההלוואות מתחלקות בין בני הזוג)- האם במקרה הזה זה לא המצב?
דבר שני- סתם מעניין אבל גם ההורים שלי עוזרים לנו בהחזקה שוטפת של הבית בסכום מסוים, אם אתגרש (חס וחלילה (-:) מבעלי, אם המשכורת שלו נמוכה לא אקבל מזונות ראויים ממנו כי הוא יוכל לטעון שההורים שלי פרנסו אותנו?

למעלה