חוזה מכר

חוזה מכר

אני מוכרת דירה פטורה ממס שבח שאת כל הכסף עבורה אקבל במועד החתימה. מה המטלות של עורך הדין שלי? ניסוח חוזה,הוצאת פטור ממס שבח ומה עוד? אפשר לחסוך בהוצאות אילו? או לפחות להסתפק רק עבור ניסוח החוזה?

תפקיד עו"ד במכירת דירה ...

תפקידו העיקרי של עורך דינך הינו לדאוג לאינטרסים שלך בעסקה ולדאוג שניסוח חוזה יבטא אינטרסים אלו ובנוסף לדווח לרשויות מס שבח. כאשר כל הכסף מתקבל במועד חתימת החוזה באמת אין לו הרבה עבודה אבל גם במקרה כזה לא הייתי מוותר על שירותיו, רק מנסה להוזיל את עלותו. במקרה כזה דווקא הקונה צריך עו"ד טוב ויצירתי, כי אין לו שום בטחונות שאת תמלאי את חלקך בעסקה. לדעתי, קונה שמשלם את כל המחיר במועד חתימת החוזה עושה טעות גדולה וסביר להניח שלא התייעץ עם עו"ד (לפחות לא עו"ד טוב) לפני שסיכם איתך את תנאי התשלום. קחי בחשבון שקיימת אפשרות שלאחר שהוא ישמע את עורך דינו הוא ינסה לשנות זאת ואז לעורך דינך כבר יהיה הרבה יותר עבודה.

למה?

אני נותנת לו את המפתח של הדירה. עורך הדין שלי מה צריך לעשות בשבילי?חוזה ודיווח למס שבח?(שזה גם אני יכולה לעשות, לא כן?) נסח טאבו אפשר להוציא רק במחוז שבו נמצאת הדירה או שזה כלל ארצי? יש שירות כזה דרך הדואר? תודה

כי ...

את לא נותנת לו אישור מס שבח (לוקח כחודשיים) ואישור עיריה (לפעמים גם יכול לקחת זמן) הדרושים לו עבור ההעברה בטאבו - דוגמא של מקרה ראי כאן . כן - יש שירות של הוצאת נסחים דרך רשות הדואר (בטלפון או באינטרנט).

מדהים

האמת ניתנת להאמר כי אם תקבלי הכסף כולו מראש ואת יודעת כיצד לדווח למס שבח, אינך צריכה עו"ד. לעומת זאת, אני ממש סקרן לדעת אם לקונה יש עו"ד.

כן יש לו.

העסקה פטורה ממס שבח. בתכלס אני צריכה חוזה ו? למלא טופס למס שבח,מסובך למלא? מה עוד? אני יכולה להסתפק בעורך דין שיבדוק את החוזה או ינסח לי חוזה? כמה יכולים לקחת על חוזה כזה בשקלים,1000ש"ח או פחות? תודה מראש לתשובותיכם.

כעקרון אפשר כל דבר לבד../images/Emo20.gif

לא מומלץ לעשות לבד. כדאי להתייעץ עם עו"ד.. ואם אין הרבה עבודה לפי דבריך אפשר לסכם עם עו"ד על שכ"ט בהתאם.

זו בדיוק הדוגמא ...

לא תמיד הכל כל כך פשוט ולפעמים כשחושבים שהכל ילך חלק דברים משתבשים. אין בעיה למכור, כי במילא לא מעבירים את הדירה על שם הקונה ביום חתימת החוזה, מכסימום רושמים הערת אזהרה. הבעיה היא לקבל את הכסף מבלי לרשום הערת אזהרה ... אם הרוכש ישלם אז הכל בסדר מבחינתך. אפשר למשל להשאיר את הכסף בחשבון נאמנות אצל עורך הדין שלך, אשר ישחרר לך אותו רק לאחר שתירשם הערת אזהרה ו/או יתקיימו עוד תנאים מוסכמים נוספים. אבל כבר לא מדובר בעו"ד שבודק חוזה תמורת 1,000 ש"ח או פחות
מישהו צריך לנהל את העסקה עבורך, לייצג אותך, לדאוג לאינטרסים שלך ולפתור בעיות לא צפויות שתמיד צצות ...

מה המחיר

לחוזה בלבד המידה והעיסקה פשוטה והתשלום במועד החתימה. פטור ממס שבח וכל משרדים האחרים עלי..

אתמול בקשת לעשות הכל לבד

כשאת עושה הכל בעצמך, אין חשש לתביעה בגין אחריות מקצועית. היום את מחפשת עו"ד שיעשה חוזה, יהיה אחראי עליו ויסתפק ב-1,000 ש"ח.

לא ענית .. פטור מאחריות מקצועית ../images/Emo35.gif

את צריכה להבין שלעו"ד יש גם אחריות מקצועית והוא חשוף לתביעות. רוב התביעות על רשלנות מקצועית הן בנושאי מקרקעין ומתוך אלו הרוב הן בנושאי מס שבח (לדוגמא, העו"ד אמר שיש פטור ומסתבר שזה לא בדיוק כך). את קבעת שיש לך פטור ואני מניח שאת בדקת ויודעת זאת אבל אם תפני לעו"ד מוטל עליו החובה לבדוק ולוודא את זה (למרות שאת כה בטוחה), כמו לבדוק ולוודא דברים נוספים - אחרת, במקרה שמשהוא לא מתנהל על פי ציפיותיך - הסיכון המקצועי הוא שלו! אז אני חוזר ושואל את שאלתו של עו"ד פרידמן: "האם את מוכנה לפטור את העו"ד מאחריותו המקצועית?". בשביל השכר שאת מדברת עליו לא נראה לי שלעו"ד רציני כדאי בכלל לטפל בתיק כזה.

למעלה