חוזה מכירת רכב

Yonatan301

New member
חוזה מכירת רכב

שלום היום רכשתי רכב ממגרש לאחר שעברתי בדיקת במכון גדול ומפורסם. בדרך הביתה לאחר שסיימתי את תהליך הרכישה וכל הסכום שולם. התברר לי ההקילומטראז' הראה את המרחק שהרכב עבר במיילים ולא בקילומטרים. כך שבמקום 136000 ק"מ שהופיעו גם בדוח הבדיקה של המכון וגם בחוזה עם המגרש, הרכב עבר 220000 ק"מ הבדל של עצום!! שמשפיע גם על המחירון של הרכב. שאלתי היא מה היתם ממליצים לי עשות ואיך לפעול? כמו כן האם המכון הבודק מחויב כלפי באופן של החזרת ההפרש של המחירון או לפחות מחיר הבדיקה? והאם יש לי עילה לביטול החוזה מול המגרש ולקבל את כספי בחזרה אם הוא לא יסכים להתפשר? בחוזה מול המגש מופיע הסעיף הבא: " המוכר אינו אחראי למס' הק"מ הרשום ברכב, כמו כן מס' הק"מ הרשום ברכב הינו 136000 ק"מ " תודה

נשמע קצת מוזר

אלא אם מדובר ברכב שהיה בשימוש בחו"ל קודם שהגיע לארץ. בכל מקרה אם אכן כך הדבר יש מקום לתביעת פיצוי.

Yonatan301

New member
שאלת המשך

א. לרכב יש אופציה דרך המחשב רכב לשנות את התצוגה. דבר שהיתי צריך לעבור על כל חוברת הפעלת הרכב כדי להבין. ב. כשאת אומרת שיש מקום לתביעה מול מי היא צריכה להיות? בעל המגרש שמכר או בעל המכון שבדק? ג. הרכב נלקח לבדיקה על סמך הידיעה שהקילומטרז' הוא 136000, האם במקרה של ביטול עיסקה מגיע לי פיצוי כלשהו על עלות הבדיקה ויום העבודה המבוזבז ?

בעיקר נגד המוכר

אולי גם נגד המכון. אני בספק אם עלות הבדיקה ויום העבודה הם ברי פיצוי שכן אם עקב תוצאת הבדיקה לא היית רוכש את הרכב לא היית תובע את העלויות, נכון?

למעלה