חוזה להעברת נכסים

smadari

New member
חוזה להעברת נכסים

לאבי האלמן יש חברה מזה שנה, הם לא מנהלים משק בית משותף אך הוא נמצא הרבה במחיצתה. אני בת יחידה ואבי כתב למעני צואה לפני מספר שנים והוריש לי את כל רכושו למרות כל זאת אני חוששת מניצולו ברגע של חולשה כמו מחלה למשל שבא יחתימו אותו על צואה חדשה.כדי להרגיע אותי אבי מוכן לעשות כל מה שארצה אך להעביר את כל רכושו על שמי זה תהליך די יקר . ידיד סיפר לי שאפשר לעשות חוזה בו אבי מוכר לי את נכסיו בסכום סמלי של שקל לדוגמה ואז אוכל להעביר את הנכסים על שמי בטבו בסכום קטן יחסית, החוזה האמור יבטיח גם את אבי שלא אגע בנכסיו כל עוד הוא חי. שאלתי היא אם אכן הדבר אפשרי ו/או יש פיתרון אחר לעניין?

אם אביך מוכר

לך את הנכסים או נותן לך אותם במתנה, הנכסים הופכים להיות שלך ואת תוכלי לעשות בהם כל מה שתרצי. לא הצלחתי להבין על איזה סוג של חוזה מדובר. אם אביך יתן לך נכסי מקרקעין במתנה, את תחוייבי במס רכישה (שליש ממס הרכישה המלא לפי שוויו האמיתי של הנכס) ואביך עלול להיות מחוייב בתשלום מס שבח. אני מציעה להיוועץ בעו"ד לא וירטואלי.

תיקון טעות

העברה ללא תמורה של נכסי מקרקעין, בין אב לבת, פטורה ממס שבח. החיוב במס שבח יהיה (אם בכלל) בעת מכירת הנכסים ע"י הבת. ברור שהצדדים צריכים יעוץ משפטי, כדי לאפשר את ההעברה בתנאים שגם זכויות האב תישמרנה וגם זכויות הבת תשתיירנה.

אבא שלך

אביך יכול לתת לך נכסים, כמו דירה או אדמה, או חסכונות שלו במתנה, אבל אז הוא ישאר קרח, ולא בטוח שזה מה שאדם מבקש לעת זקנה אז איך להגן עליך מפני חברתו של אביך? אין פתרון אמיתי

יש פתרונות פשוטים שמאפשרים

העברת נכסים לילדים, תוך שמירת זכויות ההורים המעבירים, תוך שמירת זכויות ההורים למקרה ויצטרכו. הענין הוא שזה כרוך בפניה לעו"ד ועריכת מערכת הסכמים, שחלקם אף ירשמו כהערות אזהרה או מישכונים. אי אפשר לקבל ברשת פתרונות מורכבים.

למעלה