חוזה לבנית בית

אורנה ב

New member
חוזה לבנית בית

יש לי שאלה קצת ארוכה בניתי בית בישוב והתשלומים נעשים בהתאם לאישור מפקח על כל שלב בהשלמת הבניה. הגעתי לשלב התשלום האחרון שצריך להתבצע במעמד מסירת הבית. במקביל הייזם מאחר במסירת הבית באיחור ניכר של כ-8 חודשים, ועפ"י החוזה אני זכאית לשכר דירה. השאלה היא איך ניתן לדרוש את שכר הדירה (שכצפוי הקבלן יעשה בעיות לשלם זאת) האם ניתן לקזז את שכר הדירה מהתשלום האחרון. או שצריך לשלם את מלוא התשלום ולאחר קבלת הבית לתבוע את שכ"ד. מה מומלץ? כמו כן אבקש לברר מה המשמעות של בוררות האם ניתן לכפות בורר או כדי לממש סעיף בחוזה כמו שכ"ד צריך לגשת לבית משפט? אודה על התיחסותכם.

תשובה

תחילה יש לעיין בחוזה ולראות אם התשובות שם. עקרונית רצוי לקזז כי זה יותר קצר ויעיל מבית משפט. הבעיה שניתן לקזז רק סכומים קצובים, היינו סכומים שניתן לקבוע בצורה חשבונית ללא הערכה. אם יש בסיס לחישוב שכר הדירה בחוזה ניתן לדעתי לקזז. לא ניתן לכפות בוררות אלא אם נקבע אחרת בהסכם.

קיזוז ../images/Emo104.gif

מבחינה חוקית, את בהחלט יכולה לקזז את התשלומים, ולתת ליזם לרוץ לבימ"ש אם הוא מוצא לנכון. הבעייה היא, שהיזם עלול שלא למסור לך את הדירה, ואז תהיי בבעייה. לכן, אלא אם יש לך אמצעי לכפות עליו את מסירת הדירה, אני מציע שתשלימי את התשלום, ותתבעי החזר בבימ"ש.

אורנה ב

New member
קיזוז

בבדיקה נוספת של החוזה רשום במפורש שלא ניתן לקזז אבל ניתן להפקיד את הסכום המקוזז אצל בא כוחו עד לבירור ולהכרעה. השאלה אם יתברר שמגיע לי את סכומי השכ"ד הרשומים בחוזה האם עדין זה מחייב אותו לתת את המפתחות לדירה

למעלה