חוזה לא חתום

Xeno3

New member
חוזה לא חתום

שלום לא מזמן התחלתי לעבוד בחברה. כבר הוצג לפני החוזה, ויש לי עותק. בעלי זכות החתימה בחברה אינם זמינים באופן תמידי, ואינם חותמים על החוזה. מכך נוצר מצב שאני עובד ללא חוזה. האם אני מחויב לסעיפי החוזה, למרות שאינו חתום? לדוגמא ספציפית: אחד מסעיפי החוזה הינו הסכם סודיות. האם אני מחוייב לשמור על סודיות החברה?

u 1000

New member
אין שום קסם בחתימה

ניתן ללמוד על קיומו של חוזה ועל תנאיו ממעשי הצדדים והמקובל בציבור גם אם אין חתימה ואפילו גם אם אין עותק לא חתום (כי חוזה, למעט חריגים, יכול להיות כולו בע"פ)

לגבי חוזה עבודה...

בנוסף למה שכתב 1000 u - המעביד חייב למסור לך (תוך 30 ימים מיום התחלת העבודה), הודעה בכתב על תנאי העבודה, שבה יפורטו התנאים שחלים על עבודתך. בענין סודיות, לפי הפסיקה, מוטלת חובה על עובד לשמור על סודות שהתגלו לו עקב עבודתו אצל המעביד, גם אם אין התחייבות מפורשת שלו לשמור על סודיות. (בהנחה שאתה אכן מתכוון לסודיות ולא לאי-תחרות. לגבי אי-תחרות, כמעט תמיד התחייבות כזו לא מחייבת עובד, אפילו אם היא מפורשת ובכתב).

u 1000

New member
../images/Emo207.gif ליוסאריאן

אתה מכיר מקרה בו עשו "נו נו נו" (ואולי קצת יותר מזה) למעסיק שלא מסר את ההודעה או במדובר במשהו דומה לאיסור על בני פחות מ-14 לעלות במעלית לבד?

אבל לפעמים דווקא יש קסם בחתימה, או באי-החתימה

כך נקבע לדוגמא בסעיף 12 של פסק הדין הזה - "אדם סביר שנדרש לחתום ומסרב, רשאי להאמין שבינתיים אין הוא קושר עצמו בהתחייבות. " לעניות דעתי, העובדה שהשואל פנה פעמים אחדות וסורב, מעוררת סימני שאלה. וגם, הסכם עבודה בעל פה נשמע לא "רגיל", ויש אף בכך כדי להעלות ספקות מוצדקות בליבו של השואל.

only god

New member
הוא סירב לחתום -זה לא שהוא סתם לא חתם!

אין את יסודות כריתת החוזה - גמירות דעת.

only god

New member
מבחינה משפטית אין שום משמעות לחתימה

זה נקרה קלת החוזה במעשה והתנהגות והדבר מחייב את שני הצדדים. החתימה באה להראות שזה חוזה שמקובל עליך. זה שהתחלת לעבוד עפ"י התנאים אומר בדיוק את זה שאתה מסכים לתנאים ושהבוס שלך מסכים לתנאים. אם אני יבוא ויתחיל לעבוד בחברה שאתה עובד - כנראה שיזרקו אותי לכל הרוחות.

אין ממש בדבריך

יש הסכם בעל פה. יש הסכם בכתב שלא חתמו עליו שני הצדדים. ויש הסכם בכתב שאחד הצדדים חתם והשני מסרב. כיוון שאתה סתם יורה מילים באוויר אין טעם להתייחס אליהם ברצינות.

only god

New member
תודה על תגובתך העניינית.

תמיד אני שמח לשמוע תגובות משכילות ומלמדות מחברי הפורום. רפואה שלמה כל טוב ובפעם האה שאתה לא רוצה להגיב לדברי - פשוט אל תגיב. אין צורך שתגיד שאתה לא רוצה להגיב- אם לא תגיב אנחנו נבין!

למעלה