חוזה דירה

יהלי56

New member
חוזה דירה

שלום רב לכולם ותודה מראש על כל מענה.
חתמתי חוזה דירה ביחידת דיור שמצאה חן בעיני. היחידה הייתה לא מאוכלסת במשך שנה, מאובקת ומלוכלכת ובעל הדירה אמור היה לנקות אותה ולהכשיר אותה למגורים.
חתמנו חוזה כשבועיים לפני הכניסה שלי ליחידה. הסכם חוזה לא מוגן. בעל הדירה ביקש שאשלם לו מזומן עבור 3 חודשים כי אין לו כסף לעשות את התיקונים הנדרשים. אני הסכמתי לתת לו מראש 6000 ש"ח עבור 3 חודשי שכירות על מנת שיוכל להכין את היחידה למגורים (מדובר בפנסיונר)
מספר ימים לפני כניסתי לדירה התקשרתי לברר מה קורה והתברר שישנה נזילה במקלחת והוא ביקש ממני לדחות את הכניסה לבית. אמרתי לו שזה בלתי אפשרי כי כבר סגרתי הובלה ועם עלי לפנות את הדירה הישנה. נכנסתי לדירה בתאריך שנקבע והבית לא היה מוכן. ביום שבת בעל הדירה הביא פועל סיני שעבד מ8:30 עד 19:00 על הנזילה, החליף מנעול לדלת והסיר את הברזלים שהיו בכניסה ליחידה. כל יום שבת אני וביתי התינוקת בת השנה היינו מחוץ לבית בתוך לכלוך וזבל וזה היה מאוד קשה. המנעול הוחלף נתקע ולא הצלחתי לפתוח את הדלת בגלל זה גם ישנתי בלילה הראשון עם דלת לא נעולה מחשש שנתקע בדירה ביום למחרת. למחרת יום א' הייתי חייבת לקחת יום חופש לנקות את כל האבק והלכלוך כי יש לי תינוקת בבית (יום שני של עבודה שאני מפסידה בגלל הדירה). בקיצור מהרגע שבו נכנסתי לדירה התגלו ליקויים על גבי ליקויים והנזילה עד היום לא תוקנה ממש.
בעל הדירה זקן וקמצן ולא מעוניין להביא איש מקצוע לטפל בבעיה באופן יסודי אלא עושה עבודה קוסמטית כך שהבעיה צצה שוב ושוב.
הבנתי מהר לאיזה מצב נכנסתי והודעתי לבעל הדירה שאני עוזבת כי אני לא יכולה להתגורר עם התינוקת שלי בבית שכזה. (שלבי התריסים שבורים, רטיבות תוך 3 שבועות בקירות גבס מהמים שיוצאים מהמקלחת ועוד). בעל הדירה אמר לי תחשבי טוב מאחר וישנו סעיף שאומר שמי שמפר את ההסכם יפצה את השני ב-5000. אני חושבת שהוא הפר את ההסכם מאחר ואני לא באמת נכנסתי לבית שמיש בתאריך שסוכם עליו. למעשה עד היום ישנם ליקויים שלא תוקנו ולאורך כל החודש הוא מטפל לפי החשק שלו בליקויי אחר.
המצב הזה מאוד קשה בעיקר שיש לי תינוקת ואני גם יודעת שהוא לא באמת יודע לתקן את הבעיה.

אני מאוד רוצה לעזוב את הדירה אך חוששת שהוא לא יחזיר לי את הכסף עבור חודשי השכירות ששילמתי לו מזומן. האם לאור מה שציינתי אני אוכל לתבוע אותו ויהיה לי קייס למרות שזה חוזה לא מוגן?
אני מאוד לא רוצה להפסיד את הכסף. אני אם חד הורית ומדובר פה על 4000 ש"ח שנמצאים אצלו ואני נשארת כרגע בדירה המטונפת רק בגלל שאני יודעת שהוא לא יחזיר לי את הכסף, ואני לא בטוחה שיש לי קייס משפטי.
חשוב לי לציין שהייתי טובה אליו. אני התקנתי לו כבלים, אינטרנט, טלפון מהאשראי שלי והוא אפילו לא היה מוכן לשלם עבור חודש של שימוש למרות שביקשתי ממנו (יש לו תשובות לקוניות : "אני לא יכול" "אין לי")
בנוסף, ישנו דייר שני שגם עבר עם בעלי הדירה את אותו דבר והוא אמר לי שאם יש צורך הוא יתן לי כתף.

אשמח לדעת מה אני יכולה לעשות במקרה הזה מבחינה משפטית. אני לא רוצה לאיים בתביעה ולצאת מהבית כאשר אני לא בטוחה שיש לי קייס כי הכסף משמעותי עבורי.

תודה לכל העונים!

Ninja

New member
זוהי הפרת חוזה

אם הוסכם בניכם על תאריך כניסה לדירה, כאשר הדירה אמורה להיות שמישה למגורים והבעלים לא עמד בתאריך זה, הרי זוהי הפרה. יש קייס.

אם הדבר כתוב בחוזה עצמו, זה רק יקל על ההוכחה כמובן. אם לא, צריך להציג ראיות מספקות על מנת להוכיח את החוזה שנחתם בעל פה. להציג את הדברים שהוסכמו במהלך המשא ומתן.

בכל מקרה, התביעה היא דבר שאורך זמן. לא ניתן לצפות לפתרונות מידיים מטעם המערכת. זה גוזל זמן ומשאבים.

שאלות ותשובה

מתי נכנסת לדירה ומתי מסתיים החוזה?
לא ברור לי מדוע הדירה עדיין מטופנת, לא ניקית אותה?
מה פרוש התקנתי לו אינטרנט טלויזיה וכו', הוא משתמש בהם??

התייחסות:
בכל מקרה יש להודיע בכתב בדואר רשום למשכיר על כך שהוא מפר את ההסכם ולתת לו זמן סביר לתיקון הליקויים. במכתב זה להודיע לו שאם זה לא יתוקן אז תראי בכך הפרה יסודית של ההסכם.
אם תחליטי בסופו של דבר להפסיק את ההסכם עקב ליקויים שלא תוקנו, עליך להצטייד בחוות דעת של אנשי מקצוע רלבנטיים לגבי הליקויים כדי שתוכלי להוכיח את הטענות שלך.
אף אחד לא יכול להבטיח לך מראש "שיש לך קייס" אין תעודות ביטוח בעניין הזה.

יהלי56

New member
תשובה

נכנסתי לדירה בתחילת מרץ בחוזה לשנה. לצערי שילמתי לבעל הדירה 3 חודשים מראש ונאלצתי להישאר בדירה כי היה ברור לי שלא יחזיר לי את הכסף במידה ואצא. הוא אפילו לא היה מוכן לשלם לי עבור תשלומי האינטרנט , ספק וטלפון שעשינו עבורו בכרטיס אשראי שלי מתוך טובה אישית ורצון לעזור לו כאשר היה ביננו סיכוםבע"פ שנתקזז עם התשלומים.
כאשר באתי ואמרתי לו שקשה לי מאוד לשלם מידי חודש עבור 3 השירותים וביקשתי שישלם לי מידי חודש אמר לי שהוא לא יכול לעשות זאת. כאשר הבנתי מול מי אני עומדת ניתקתי מיד את כל השירותים הללו.

אני מאוד רוצה לעזוב את הדירה. היא מעלהריח של ביוב תמידי, אצל השכנים מתנהל קזינו פיראטי, קירות הגבס תוך חודש התחילו להעפיש (לא האמנתי שדבר כזה יכול לקרות לקיר גבס), ישנה נזילה שלטענתו תוקנה ועלי רק לדאוד לייבש את השיש כדי שהמים לא יחדרו לארון כלשונו.(אני לא יכולה להשתמש בארון בגלל הרטיבות שמסריחה ממש טכל הזמן יש בה מעופפים קטנים בגלל הרטיבות.
אני רוצה לצאת מהדירה בתום שלושת החודשים- האם בעל הדירה יוכל לתבוע אותי לאור כל מה שציינתי? ממש בלתי נסבל לגור בדירה עם תינוקת בת שנה ועוד עם הקזינו בשכונה והאנשים המוזרים שמגיעים בכל שעה צועקים ומקלליןם בכל שעה ביום, זה ממש קטסטרופה.
אודה לעצתכם!

יהלי56

New member
תשובה

תשובה

נכנסתי לדירה בתחילת מרץ בחוזה לשנה. לצערי שילמתי לבעל הדירה 3 חודשים מראש ונאלצתי להישאר בדירה כי היה ברור לי שלא יחזיר לי את הכסף במידה ואצא. הוא אפילו לא היה מוכן לשלם לי עבור תשלומי האינטרנט , ספק וטלפון שעשינו עבורו בכרטיס אשראי שלי מתוך טובה אישית ורצון לעזור לו כאשר היה ביננו סיכוםבע"פ שנתקזז עם התשלומים.
כאשר באתי ואמרתי לו שקשה לי מאוד לשלם מידי חודש עבור 3 השירותים וביקשתי שישלם לי מידי חודש אמר לי שהוא לא יכול לעשות זאת. כאשר הבנתי מול מי אני עומדת ניתקתי מיד את כל השירותים הללו.

אני מאוד רוצה לעזוב את הדירה. היא מעלהריח של ביוב תמידי, אצל השכנים מתנהל קזינו פיראטי, קירות הגבס תוך חודש התחילו להעפיש (לא האמנתי שדבר כזה יכול לקרות לקיר גבס), ישנה נזילה שלטענתו תוקנה ועלי רק לדאוד לייבש את השיש כדי שהמים לא יחדרו לארון כלשונו.(אני לא יכולה להשתמש בארון בגלל הרטיבות שמסריחה ממש טכל הזמן יש בה מעופפים קטנים בגלל הרטיבות.
אני רוצה לצאת מהדירה בתום שלושת החודשים- האם בעל הדירה יוכל לתבוע אותי לאור כל מה שציינתי? ממש בלתי נסבל לגור בדירה עם תינוקת בת שנה ועוד עם הקזינו בשכונה והאנשים המוזרים שמגיעים בכל שעה צועקים ומקלליןם בכל שעה ביום, זה ממש קטסטרופה.
אודה לעצתכם!

למעלה