חוזה בע"פ

Mozes135

New member
חוזה בע"פ

שלום, המקרה עדין ולא כל כך נעים אך בכל זאת... לפני כשנתיים הכרתי אישה ולפני כשנה וחצי התחלנו לגור ביחד. מכיוון שבת שלה עמדה להתחתן אז לפני כחצי שנה נתתי צ'ק לבעלה לעתיד (בנוכחות הכלה ואמא שלה) ע"ס כ-10,000 ש"ח עבור האורחינו המעטים והוצאות נלוות כגון מוזיקה, צלם וכו'. עקב מוות של קרובת משפחתה של החתן החתונה נדחתה. בינתיים היחסים בין בני הזוג התקלקלו וקיים סיכוי שהם יתגרשו... גם היחסים שלי אם האמא של הכלה לא הצליחו ואנחנו נפרדנו (זה קורא לפעמים בימינו)... מכיוון שהחתונה "נדחתה" ולא בטוח כי תתקיים בכלל ברצוני לבקש מהחתן את הכסף שנתתי עבור החתונה שלא התקיימה! אם החתן יסרב להחזיר את כספי האם מבחינה משפטית (בית משפט לתביעות קטנות) יש לי סיכוי לקבל את הכסף? אני גר במרכז והחתן בדרום. הצ'ק הועבר לידיו של החתן בדירתו. במידה ויש לי סיכוי לזכות במשפט, האם אני חייב להגיש את התביעה רק בבית המשפט לתביעות קטנות בדרום? מהם המלצתך? אודה לך על תשובתך המקצועית!

Mozes135

New member
תשובה

הם התחתנו בבית הכנסת והכסף היה מיועד לחתונה באולם אירועים

אם זו היתה מתנה ...

אז עקרונית לא תהיה זכאי לקבל את זה בחזרה, כי מרגע שנתת - הושלמה המתנה וזה שייך למקבל. אבל, אולי תוכל לנסות לשכנע שצריך לראות את זה כ"מתנה על תנאי" ושהתנאי לא התקיים. תוכל לטעון (ואולי אפילו לשכנע) שהתנאי היה שתהיה חתונה וחתונה לא היתה (תוך זמן סביר). אם יקבלו טענה שלך שמדובר במתנה "על תנאי" (אפילו שלא היה תנאי מפורש), אז יוכלו להגיד שאם התנאי לא התקיים - אתה זכאי לקבל את המתנה בחזרה.

למעלה