חוזה בעל פה...

חוזה בעל פה...

חודש לפני האירוע התעניינתי לגבי עיצוב אולם. לקחו ממני פרטים וחזרו אלי עם הצעה לאחר שבועיים. בשיחה ביני לבין בעל העסק (טלפונית) הוא נתן לי הצעה ואמרתי לו שמקובל עלי ונדבר ביום ראשון בשבוע של האירוע לסגור פרטים אחרונים ואישור סופי. ההצעה הייתה עיצוב שולחנות, כניסה והעריסה של התינוקת. לאחר התייעצות עם בעלי הוחלט לבטל. בעל העסק לא יצר איתנו שום קשר וכל ניסיון להשיג אותו עלו כשלו כיוון שהוא אינו היה זמין אין לי פירוט שיחות שיוכיח כי בוצעו שיחות אליו כיוון שיש הועברנו למענה הקולי, ישנו רק רישום מהנייד עצמו במשך כל השבוע לא שמענו ממנו והוא לא פנה אלינו הודענו לבעל האולם כי אין לאפשר לאותו אדם להכנס לאולם ולקשט, בעל העסק בכל זאת קישט את האולם, אך לא כפי שהבטיח לי בעלי לא שילם וכרגע הוא מאיים לתבוע אותנו השאלה היא האם יש לו עילה? אין חוזה כתוב ביניינו וזה סך הכל מילה שלי מול מילה שלו. אין לי איך להוכיח את הדברים שהוא הבטיח ולו אין איך להוכיח כי נתתי אישור סופי, וכמו כן הוא לא נתן לי את האפשרות לביטול עסקה (גם אם זה כרוך בקנס מצידי) האם יש טעם להכנס איתו כרגע לתביעה או שפשוט לשלם לו וזהו? מדובר על סכום של 700 ש"ח. תודה ויום טוב

קודם כל מזל טוב

נראה שנכרת אתו הסכם אותו רציתם לבטל מאוחר יותר. לא בהכרח חייבת להיות אפשרות לביטול העיסקה. מציעה שתנסו להגיע אתו לפשרה.

Cobe Anan

New member
גם אם הם אמרו לו שידברו בהמשך ויסגרו סופית?

זה נשמע לי מאד כובל... הרי ברור שבמעמד השיחה עדיין לא סגרו את הפרטים הקטנים, כך שבעצם משתמע מכך שגם אם היו נפגשים לחתום על חוזה ופרטי החוזה לא היו לרוחם- היה זה בגדר "הפרת הסכם". זה פשוט מזכיר לי מאד את העניין שלי עם הוט- שבו בעצם מסתבר לי ששיחת המכר מרחוק שקיבלתי היוותה לכאורה גם את הסכם ההתקשרות...

אני לא יודעת מה ברור ומה לא.

גם לא יודעת האם בתחום הזה נהוג לחתום על חוזים בכתב או שהעסקאות נעשות בעיקרן בעל פה. בגלל זה הצעתי להגיע לפשרה.

למעלה