חוזה במשפחתון??? דחוף!

חוזה במשפחתון??? דחוף!

מחר קבענו לרשום את הבובונת למשפחתון, ועכשיו פתאום חשבתי שאולי כדאי להכין משהו כתוב. דיברתי עם הורים לילדים במשפחתון שאליו נרשמנו ומסתבר שאף אחד לא סיכם שום דבר בכתב. היות שאני לא ממש מכירה את הגננת תהיתי אם לא עדיף שיהיה בינינו חוזה כתוב, שבו יופיעו דברים כמו מס´ הילדים המקסימלי במשפחתון, מס´ המטפלות, התחייבות שהסכום המשולם לא יעלה במהלך השנה וכו´. מה דעתכם? האם מישהו מכם חתם על משהו דומה? אשמח לכל מידע. אני לא רוצה לעורר מלכתחילה אנטגוניזם נגדי אצל הגננת, אבל מצד שני אני לא רוצה שדברים ישארו באויר. מה דעתכם? תודה מראש לכולכם

סליחה, סליחה, סליחה!

זו אני, גילור, מפורום "להיות הורים". אני פשוט עבדתי ממחשב אחר בעבודה ושכחתי לשנות את שם המשתמש. השאלה היא שלי.

לאה_מ

New member
אני חושבת שאת צודקת.

וזה בכלל לא חייב לעורר אנטגוניזם. בסך הכל אתם יושבים ומעלים על הכתב את מה שסיכמתם - כולל ההתחייבויות של הגננת ושלכם (אל תשכחי שגם לכם יש התחייבויות - בעיקר לשלם, ולשלם בזמן). כשמציגים את זה בתור מסמך הדדי, זה לא מעורר אנטגוניזם. ועוד דבר - אם אתם קובעים את הסכום החודשי בחוזה, את לא צריכה לכתוב שהוא לא יעלה במשך השנה (אז אל תתעמתי איתה בעניין הזה). נראה לי שכדאי לציין גם את שעות וימי הפעילות (מתי יש חופשות במשפחתון), מדיניות לגבי מחלות (אולי גם התחייבות שלכם - לא להביא ילד חולה, להביא אישור אחרי X ימי מחלה וכו´) - תעשי רשימה של הדברים שחשובים לך, ורשימה של הדברים שאת צריכה לעמוד בהם. נראה לי חשוב שיהיה הסכם.

אפרתש

New member
כן, חוזה

במסעות החיפושים שלנו ביקרנו בהרבה משפחתונים, ובכולם היה חוזה. החוזה מציין בדיוק את חופשות החגים, למשל, ואחר כך חוסך אי נעימות של "תשעה באב זה חופש או לא?". חוזה מהווה תזכורת של הכללים שסוכם עליהם, למשל, לגבי חזרה אחרי מחלה. צריך 24 שעות אחרי חום? דלקת עיניים מותר להביא או לא? עם המטפלת שעבדה בביתי לא היה חוזה, והיו לנו הרבה אי נעימויות שכאלה. היא מדי פעם "עיגלה" פינות. כשיש חוזה, יותר קל לבוא ולהגיד לה, בצורה נעימה וישירה "תראי, רשמנו כאן את כל החגים, ולא סימנו שבתשעה באב יש חופש, ככה שאין לנו סידור ...". כשאין חוזה, מה תגידי? "לפני חצי שנה אמרת ש..." ואז היא תגיד שהיא בכלל התכוונה למשהו אחר, וזה לא בדיוק, וכ"ו. לא מכוונה רעה - היא היתה מטפלת מצוינת ואוהבת. בחוזה בדרך כלל כתוב גם המחיר ומתי יש לשלם. דבר שחשוב לכתוב - בדרך כלל נהוג שהורה מאחר משלם. ברוב המקומות מדובר רק על איחור מעל רבע שעה. אבל כדאי לברר ולרשום. את לא רוצה לנצל אותה, ואת גם לא רוצה להרגיש שאת מגיעה בכל פעם בריצה. אני מציעה שתגיעי אליה עם טיוטא, ואולי תשאירי כמה מקומות ריקים (למשל - ילד החולה במחלה מדבקת, X Y Z, לא יגיע למשפחתון. היא מנסיונה תחליט מה נחשב עבורה מחלה מדבקת.). תסבירי לה שזו ילדה ראשונה, חשוב לך לוודא שאת מבינה וזוכרת את כל הנהלים.
לכולכם

גילור

New member
תודה רבה. ושאלה נוספת

האם יש צורך באמת לעגן בחוזה סעיף הנוגע למחלות? האם עד כדי כך לא כדאי לסמוך על ההורים שלא יביאו ילד חולה? אני שואלת בשיא הרצינות, אני באמת לא יודעת. מה דעתכם?

נעה גל

New member
יש לי בשורה ../images/Emo13.gif והיא לא טובה

גם כשהענין מעוגן בחוזה (כמו אצלנו בבית תינוקות) עדין הורים מביאים לגנים ילדים חולים. משום מה, הורה מעדיף לתת אקמולי בבוקר ולשלוח את הילד חולה לגן בתקוה רבה שהצוות לא ישים לב ולא יקרא לו במהלך היום.

מירי,

New member
זו לא (תמיד) בדיוק הסיבה...

את בן לעולם לא שלחתי בידיעה חולה לגן , אבל דודו , לא זוכרת מה קרה ואיך קרה שגילינו שהוא מבריא כשהו הולך לגן! אז נכון שלא שלחתי ילד קודח מחום לגן... אבל לא פעם קרה שעברנו אחה"צ ולילה לא קלים ובבוקר הוא ניראה בסדר- שלחנו לגן תוך כוננות לקחת אותו במיידי - בגן הוא היה בסדר (לא כמו בכל יום אבל אפילו הגננת הקפדנית שלו היסכימה שהוא רק לא מי יודע מה) ואחה"צ חזרנו לאותו המצב של יום האתמול - החום עולה הילד מקטר... וירוסים שאיתם הלך לגן עברו תוך יומיים שלושה , אם התעקשנו והישארנו אותו בבית זה לקח שבוע+! לפני חודש היינו מאושפזים איתו (וירוס השילשולים עבר בביתנו) אחרי האישפוז חשבתי שעוד יום בבית יועיל לו , כשהוא גילה שבעצם יכל ללכת לגן הוא מאוד כעס!

נעה גל

New member
אבל זו אחת הדרכים הבטוחות להדביק

עוד ילדים בגן. רוב המחלות (וירוסיות וחיידקיות) מדביקות עוד לפני שיש סימפטומים, אבל, רובן ממשיכות להדביק גם אחרי שהסימפטומים נראים לעין. ושליחה לגן של ילד כזה עלולה להדביק מחר את הילד שלי, או ילד אחר שהגוף שלו קצת חלש כי הוא בדיוק סיים מחלה. אז אני חושבת, שמעבר לראות את הילד עצמו צריך לראות את התמונה השלמה של גן ילדים, שמחלות עוברות בו כמו אש בשדה קוצים (שלא להזכיר בכלל את העובדה שילד מנוג´ס בגן זה בדרך כלל דורש יותר תשומת לב מהצוות. וכשהגן מראש, לא ערוך לכך זה פוגע בשאר הילדים). אני לא יודעת איך הייתי נוהגת אם הייתי עובדת במקום לחצני. בתקופה שעבדתי לא היתה לי בעיה להעדר כמה שהייתי צריכה. מעולם לא הורידו לי כסף מהמשכורת ולא עקמו לי את הפנים על העדרויות. היום, כשאני בבית, הילדים יכולים להשתגע אבל הם תמיד ישארו לפחות 24 שעות מרגע שהחום נעלם.

מירי,

New member
מבחינת העבודה - עדיף שלא אגיע!

אני עובדת במקום כזה שאם לא אגיע לא ישלמו לי ואם אגיע ואצטרך לחזור אל הילד הם צריכים להזמין עבורי הסעה(=כסף) כך שזה יעלה להם , כלן הם מעדיפים שבימים כאלה לא אבוא... מסיבת ההדבקה דודו לא חזר לגן אחרי וירוס השילשולים ,אבל הורוסים שלו כשהיה קטן לא היו מדבקים, (בדקתי עם הרופאה כי חששתי שהוא נדבק בהם בגן , כשאני "אומרת" וירוס= חום לא מוסבר אצל פעוטות). והעיניין הוא שבבית הוא היה נוראי , ובגן רק לא הוא עצמו , אבל בהחלט לא ´ילד חולה´ (אפילו בלי חום בד"כ). אני מכירה את בן ויודעת למה את מתכוונת לא לשלוח ילד חולה - לבן הייתה שפעת שעברה , כשהוא חזר לגן מיד היא חזרה אליו, אז כשהיא עברה שוב הוא נשאר עוד 3 ימים בבית.... הוא היה בריא , אבל עדיין לא מוכן לחזור לגן!

כרמית מ.

New member
עיקר ההדבקה מתבצעת עוד קודם

ולא ניתן למנוע אותה. מעבר לכך, מסתבר שילדים במשפחות עם כמה ילדים, או ילדים בגן לא-גדול, אמנם חולים הרבה בשנים הראשונות, אבל אחר כך מערכת החיסון שלהם חזקה יותר, והם חולים פחות. אני לא חושבת שצריך לחשוף ילד במכוון למחלה (בלי להכנס לנושא של מחלות ילדות, שם זה סיפור אחר) אבל גם לא צריך להגן עליו יותר מדי. אם יש ילד רגיש במיוחד, צריך לנסות לחשוב על פתרון ספציפי. אני מאמינה (למרות שבגלל דרישת המערכת אני לא פועלת כפי שאני מאמינה, אלא משאירה יותר בבית) שילד שמרגיש ממש רע, צריך להיות בבית עם מבוגר צמוד. ילד שמרגיש טוב, והוא לא מאד חלש אחרי מחלה ארוכה, יכול להיות בגן, אם זה מה שהוא רוצה. באותה מידה, אני לא מסכימה עם הרופא שטען שבגלל שלילדה שלי יש אסטמה, כשאני מצוננת אני צריכה ללכת עם כיסוי פנים כמו של רופאים, או בבידוד הילדים שלי אחד מהשני (למעט אם החולה אינו מעוניין במגע, כפי שקורה בדרך כלל, או כשהמחלות היו ממש קשות ולא אפשרו לנו לתת תשומת לב מספקת לבריא - והוא נשלח אחר כבוד לסבים, לרווחת כולם).

נשמע לי מסוכן לילד

אני ממש לא מבינה הורה שינהג כך. מה קורה כשהחום עולה והגננת תתן לו גם אקמולי. בקלות אפשר להגיע לאפשרות של מינון יתר והרעלה. וגם בלי הסיטואציה הדרמטית שתארתי, ילד חולה נוטה ליפול ולתאונות. הוא מרגיש מאוד מסכן, קשה לו והוא לא מקבל את כל תשומת הלב לה הוא נזקק כי המטפלת/הגננת עסוקה עם הילדים האחרים.

אפרתש

New member
נשמע שאין לך נסיון במסגרות כאלה ...

להורים עובדים, קשה למצוא סידור לילד. לכן, רבים מאיתנו, איך שנדמה לנו שהילד בסדר, אנחנו ממהרים לשלוח. לא סתם במעונות הממוסדים מבקשים פתק מרופא. לא סומכים על הצהרת ההורים שהילד כבר החלים. מטפלות רבות מסרבות לתת תרופות לילדים (לא לקחת אחריות), וגם אלה שנותנות - מתקשרות קודם לקבל אישור. ככה שזו דווקא לא סכנה נפוצה.

טוב, אז זה נפוץ אצלנו../images/Emo3.gif

בבית התינוקות אצלנו המטפלת דווקא כן נותנת אקמולי, טיג´ל וכד´ בהתאם לשיקולה, ומאחר ואני סומכת על שיקול דעתה זה נראה לי הגיוני שתטפל קודם כל בילד שלי מבלי שתצטרך לבזבז את זמנם בטלפונים אלי. לגבי המושג של "הורים עובדים" מוכר גם מוכר. אני רשמתי השנה לראשונה את ילדי למסגרת. מספר ימי המחלה שלו הרקיע שחקים ועברנו תקופה מאוד מאוד קשה (כרגע לא המקום לפרט). אני בחרתי לעשות שמיניות באויר כדי למצוא "סידור" לילד. (אפשר למצוא סידור כזה אגב גם בתשלום). אני מודה שטובתו של ילדי שלי עמדה לנגד עיני יותר מטובת האחרים. בחרתי לא לשלוח אותו לגן כי ידעתי שהוא פשוט יהיה חלשלוש ומסכן. אינני רוצה לבקר אמהות שלא נוהגות כמוני. הן מכירות את הילד שלהן הכי טוב, את עצמן ומערך חיי היום יום שלהן. אבל קשה לי המחשבה שאילו אחרים היו נוהגים כמוני אולי הילד שלי היה חולה פחות.

אפרת_ח

New member
אולי מס´ ימי המחלה נובע מההגדרה שלך

את המושג? אם אני כן מביאה ילדה עם חום לגן ואת לא, אז יכולים להיות להם ימי חום במספר שווה אבל "ימי מחלה" יהיו יותר לילד שלך. אני חושבת שמס´ התינוקות הקטן בגן של הבנות (בסה"כ שני תינוקות קטנים) גם משפר את מצב התברואה, לעומת מעון "סטנדרטי" שבו יש 35 תינוקות קטנים ביחד.

מירי,

New member
אבל אמא רוצה להיות איתו...

(או לפחות הבייביסיטר) אבל יש ילדים שההחלמה הכי קלה עבורם היא בגן! כמי שיש לה את שני הסוגים בבית... אני לא אשלח ילד משלשל או עם מחלה שעלולה אפילו להיות מדבקת (דלקת גרון למשל) , אבל ילד רק עם חום (ולדודו היה יותר מפעם אחת חום ויראלי - אפילו היגענו לאישפוז בגלל התדירות). ישבתי עם עצמי ושיחזרתי - אז הפעם שגילנו שהוא צריך גן זה כשהייתי איתו בבית וטיילנו די קרוב לגן והוא היתחיל לבכות , ניכנסנו רק להגיד שלום ופתאום הילד "בריא".... בן הוא ילד אחר , כשהו היבריא הוא צריך עוד כמה ימים... לפני שנה אושפזנו אחרי דלקת ריאות , שוחררנו לחופשת ראש השנה עם אישור לחזור לגן אחריה , אחרי שלושה ימים בריאים וניפלאים כשהוא חזר לגן היזעיקה אותי הגננת הילד מקיא (סימפטום שמופיע בדלקת ריאות) רצנו לגן, רצנו שוב לבי"ח - הילד בריא עוד יומיים בבית עזרו לו לחזור לגן! ומה קורה כשילד בריא , ורק במשך היום בגן מזעיקים את האמא (משום מה אף פעם לא היזעיקו אצלנו את אבא למרות שהוא הרבה יותר נגיש)? אמא (או אבא) באה לוקחת את הילד הביתה ומטפלת בו....

דסי אשר

New member
חוזה חשוב לשני הצדדים

ויש עורכי דין שיאמרו- כך שמעתי ממשפטנית הנושא דיני חוזים= שחוזה נכתב על מנת שיפרו אותו..... ילד חולה, חושבת כמו נעה ואחרות, שילד חולה מדביק אחרים, וגם דורש הרבה יותר התייחסות, ומגיע לו יחס אישי. נכון, יש מסגרות, ובעיקר ציבוריות, שלא נותנים בהן תרופות, מחשש לטעויות. סכנת הרעלה מאקמול תקרה רק אם ינתן מינון גבוהה ברציפות, לא ממינון חד פעמי של נר בכמות גדולה יותר או יותר מכפית אקמולי.. כן, לצערי המציאות היא שישנם הורים שמביאים ילד חולה למשפחתון, ואפילו מודעים על כך. וישנן אמהות, שלא רק מקום העבודה לוחץ- גם האמהות לא מסוגלות, ובימינו הכלכליים זה קשה עוד שבעתיים- להעביר למממונים עליהן שהילד החולה הוא הדבר החשוב ביותר- מכל מזומנים שיכנסו לעסק. מי שרוצה, אני יכולה לשלוח במייל דוגמא של חוזה שלי, במשפחתון שלי, או בפקס, חוזה שהוכן על ידי היועצת המשפטית של משרד העבודה והרווחה. דסי

צעד חכם !

בהחלט כדאי שכך תנהגו.. אם לא בחוזה רשום אז בעל פה.. ככה יהיה לך לפחות ראש שקט.. תדעי שהילדה בידיים טובות.. בהצלחה.. ;) אהוב..

למעלה