חוזה בין מאמן למאומן

shlumi100

New member
חוזה בין מאמן למאומן

שאלותי נוגעות "למנהג" המקובל, הנפוץ והרווח בדבר חתימה על חוזה (פיזי על נייר) ביו מאמן לבין מי שבא לקבל אימון. האם נהוג בד"כ (והדגש הוא על "נהוג" ועל בדרך כלל") לחתום (חתימה פיזית, לא מטאפורית) על הסכם בין מאמן למאומן? ואם התשובה חיובית, אז האם נהוג לדרוש דרישה בלתי מתפשרת שמקבל האמון יציין את מס' ת.ז. שלו לחוזה כזה?

חוזה בלשכת המאמנים

על פי כללי האתיקה בלשכת המאמנים בישראל חובה להחתים מתאמן על חוזה. דוגמא לחוזה ניתן למצוא באתר של לשכת המאמנים.

shlumi100

New member
מאמנים, מתאמנים, בבקשה ענו לי מנסיונכם האישי

למאמנים: האם מאמן הדורש חתימה על חוזה בינו ובין המתאמן אינו צריך להודיעו על כך כבר בתחילת התהליך, כמו שמודיעים על גובה התשלום שעליו לשלם? כי אולי המתאמן אינו מסכים לתנאי זה? למתאמנים: האם החתימו אתכם על חוזה אימון? תודה למי שיבהיר לי סוגיה זו

ordanco

New member
מניסיון אישי - פשוט וקל

אצלי פגישה ראשונה מתחילה בחוזה - דבר ראשון. בזמן שהלקוח ממלא את הטופס אני מכין לו קפה/תה/כוס מים, רק אח"כ מתחילים לדבר, (אצלי גם משלמים מהפגישה הראשונה, אין פגישה חינמית להכרות) אחד ממקורות הכוח של בעל עסק - הוא קובע את חוקיות ההתנהלות עם הלקוח. למשל - אתה בא למסאג' ואומרים לך להוריד נעלים ולעלות על המיטה אתה לא מהסס. הרופא הסיני שלי קבע שלא שותים קפה שעתיים לפני הטיפול. מדריך הכושר שלי דורש בגדי ספורט וכשאני מוציא טיול משפחות של חברים טובים אני מחייב נעלי הליכה, מים וכובע, כמו כן אחד החוקים אצלי זה שמכבדים בכל דבר שיוצא מהתיק :) אצלי באימון - חותמים מההתחלה ומשלמים מראש. אם עושים זאת בנעימות ובבטחון עצמי - אף אחד לא מהסס ויושב וממלא את הטופס בצורה טבעית לגמרי.

על מה משלמים מראש אורן?

תודה על הכנות והשיתוף, כרגיל מעורר השראה... האם משלמים מראש על כל סדרת האימון?

ordanco

New member
תשובה עם תוספת

בפגישה ראשונה משלמים על הפגישה הראשונה. אם מתאים תהליך אז מגיעים לפגישה השניה עם תשלום על התהליך. או יותר נכון יש אפשרות לשלם על כל פגישה בנפרד או לקבל הנחה בתשלום על תהליך. כולם לוקחים את ההנחה :) ומשלמים מראש על התהליך. לקוח ששואל אותי למה לשלם מראש מלבד ההנחה אז אני עונה שזה לטובתו ולטובתי: לטובתו - אם משלמים מראש אז המתאמן יותר נרתם לתהליך. אם משלמים על כל פגישה אז המתאמן בוחן כל הזמן את התהליך במקום להתמסר, הבחינה המתמדת מאיטה את קצב ההתקדמות ויוצרת מאבק סמוי, על המאבק הזה עלי לעבוד קשה יותר ועל זה הוא משלם יותר. כלומר גם ישלם יותר וגם יקבל התקדמות איטית יותר. לטובתי- האימון קל יותר, מביא תוצאות מהירות יותר ואין לי בעיות גביה. מסתדר לך?

מרתק אורן

בעבר כשהצעתי הנחה כזו אף אחד לא רצה אותה. כולם העדיפו לשלם בכל פגישה ולוותר על ההנחה. כנראה שאני עצמי לא היתי שלמה עם זה. מצד שני מעטים מאוד המתאמנים שאני מרגישה שבוחנים כל הזמן את התהליך. רובם מעורבים, חיים את התהליך, מתקדמים בצורה מעוררת השראה. גם אלו שמתקשים יחסים - עובדים על נושאים עמוקים מאוד. על קורסים של אימון קבוצתי משלמים בתחילת הקורס ואין החזר כספי. אני בכלל לא פוסלת את מה שאתה כותב שבעצם יש פה בדיקה של התהליך כל הזמן. זה נראה לי הגיוני שיהיה משהו כזה. מצד שני נראה לי שאנשים מעדיפים עבודה אישית על פני קבוצתית בגלל שאין שם התחייבות לאורך מסוים של התהליך. עוד נקודה היא שלפעמים באמת אנשים שמחים וטובי לבב עם התוצאות אחרי 3 או 6 פגישות. אני עצמי לא יודעת כמה הם צריכים כדי לפתור את מה שהם הגיעו לגביו. אז אני לא לגמרי שלמה לקבוע 12 מפגשים. אם כי בתפיסתי תמיד אפשר להמשיך, תמיד יש על מה לעבוד. מעניין ומעורר מחשבה. תודה על השיתוף.

ordanco

New member
פרדיגמה בשרות המאמן

אהלן סאלי, מחויבות לתהליך והקשר לתשלום מראש זה פרדיגמה. פרדיגמה שאני מעלה שמשרתת אותי ליצור אמונה שאם שילמת מראש אתה מחויב יותר ושיש תשלום מראש. עכשיו יותר ברור? לגבי הגעה תוצאות מהירות יותר (כלומר בפחות פגישות)- יש החזר כספי. לגבי תהליך ארוך יותר- נדיר, אך קיים. אני מאוד משתדל לבצע תהליך שאינו ארוך מ -12 פגישות. בנוסף אני מאוד משתדל שגם אם המתאמן רוצה להיכנס לתהליך בנושא אחר בסיום תהליך, שתהיה הפסקה ובחירה של התאמן לאחר ההפסקה. אורן

ordanco

New member
טופס רישום אימון אישי שלי - להורדה

באווירת אחוות המאמנים פה בפורום - מצורף טופס הרישום שלי אני מרשה - להעתיק, לשנות ולהתאים לשימושכם כרצונכם. תהנו :) אורן טוקר

חשיבות החוזה

שלום לך, מעבר ל"מקובל" ו"נהוג", יש בחתימה על חוזה משהו שהמתאמן לוקח על עצמו אחריות לתהליך החשוב שהוא עומד לעבור. זהו הקלף הראשון וכן מהווה מודל לתהליך העבודה. כאשר אנחנו מנסחים, כותבים וחותמים על מסמך יש במעשה השלכה פנימית חשובה. בהצלחה

למעלה