חוזה בטלפון...

סמלת

New member
חוזה בטלפון...

האם אפשר לתבוע אותי בבית משפט, על חוזה שהוקרא לי בטלפון ולא חתמתי עליו מעולם?

סמלת

New member
רגע רגע!!!

כל מי שאני שואלת אותו אומר לי שרק חוזה בכתב נחשב....

סמלת

New member
והנה הסיפור המלא

לפני כחודש וחצי התקשרתי לקידום אישי וביקשתי להרשם, תוך שבועיים קיבלתי מהם חוזה (שלא חתמתי עליו) וחשבונית מאחור על תשלום לקורס (כשלא שילמתי), מכיוון והעברת הכסף הייתה בידיים שלי בלבד, התמהמהתי עם הנושא עד שהחלטתי שממש לא מתאים לי ללמוד שם, כשכל אותה העת לחצו עליי הפקידים של קידום... לפני שבוע התקשרה אליי נציגה של קידום ואמרה לי שאם אני לא באה אני צריכה לשלם קנס של 700 ש"ח בהתאם לחוזה (שלא חתמתי עליו מעולם). כל האיומים האלה והסחבת עם התשלום, הביאו אותי למסקנה שלא בא לי לעשות קורס שם, שהחל לפני מספר ימים ולא באתי, התקשרו אליי מקידום ואמרתי להם שאני ממש לא מעוניינת לעבור את הקורס, המוקדנית אמרה לי "מה ז"א יש חוזה!" ועניתי לה שלא חתמתי להם על שום דבר והיא ענתה לי "סבבה ניפגש בבית משפט" יש להם באמת עילה מוצקדת לתבוע אותי, כשלא שילמתי להם שקל מלכתחילה ואין להם שום כסף שלי בידיים שלהם? והאם אני באמת מחוייבת לחוזה שלא חתמתי עליו מעולם (כמו שלא חתמתי על שום דבר בקידום, הכל היה טלפוני)?

תלוי את מי שואלים

ותלוי מהו הסיפור. בעיקרון - גם הסכם בע"פ הוא הסכם. בסיפור שלך המצב הוא אחר: ניתנו לך פרטים בטלפון ונדרשת אח"כ לחתום על הסכם. לא חתמת עליו. לא ברור לי איך קיבלת חשבונית אם לא שילמת. מכל מקום, אם לא חתמת ואם לא שילמת - לדעתי אין הסכם. יתכן והם יכולים לטעון שהיה הסכם אם נתת הסכמתך לרישום בשיחת הטלפון. בעניין זה יחליט ביה"מ, ככל והם יבחרו לפנות אליו. אני מציעה לך להוציא מכתב רשום ולהכחיש שיש הסכם ביניכם.

סמלת

New member
איך אפשר להכחיש משהו שקרה?

בעיקרון, בהתחלה כן רציתי להרשם (ויש מצב שהם הקליטו אותי) ורק אח"כ כשהם לא הצליחו להוציא ממני את הכסף וגילינו שרק אני יכולה להעביר את הכסף, התחלתי להתמהמה עם התשלום ולעשות חושבין.. אז כן, הבאתי להם פרטי חשבון ואת זה אני לא יכולה להכחיש...אבל לא שילמתי להם אפילו שקל והם טוענים שהם שמרו לי מקום בקורס, אפילו שלא שילמתי, אז אין מצב שאני אשלם להם עכשיו, כשאני בכלל לא רוצה להתעסק איתם. האיומים שלהם ממש גרמו לי לבטל איתם הכל, וכן, לא חתמתי על כלום ולא שילמתי כלום!

u 1000

New member
כפי שכבר נאמר...

זה שמישהו לא חתם בכתב על חוזה לא מונע את קיומו של חוזה. אבל אני מתקשה לראות כיצד שיחת הטלפון בינך לבין קידום כפי שתיארת אותה הופכת לחוזה. האמת אני גם לא רואה מצב בו קידום יתבעו אותך בגלל 700 ש"ח. הסעיף הזה נראה לי (מבחינה מעשית ולא משפטית) מתאים למישהו שכבר נמצא אצלהם בכיס וכבר שילם להם והם יחזירו לו את המקדמה בניכוי 700 ש"ח. בכל קיים כלל "המוציא על חברו עליו הראיה" ועל כן במקרה והם יחליטו לתבוע חובת ההוכחה לקיומו של החוזה תהיה עליהם.

סמלת

New member
עכשיו זה כבר משהו אחר...

אם כביכול ביטלתי לאחר תחילת הקורס אני מחוייבת בתשלום מלא שזה מעל 4000 ש"ח...מעניין אם גם על זה הם יוותרו...

u 1000

New member
אם מלכתחילה לא היה חוזה...

אז בכלל לא משנה אם זה 700 או 4000. תכתבי להם, כמו שפלורי הציעה, שמעולם לא נכרת ביניכם חוזה ועל כן אין מקום להתנהגותה של נציגתם (שיהיה מכתב קצר ואל תוסיפי פרטים על העבר) ובזה תספקי.

למעלה