חוו"ד רפואית

חמרני

New member
חוו"ד רפואית

תבעתי את ביטוח התלמידים בעקבות תאונה.-(נזקי גוף בעקבות פעילות ספורטיבית מאורגנת) חברת הביטוח ועו"ד שלי סיכמו על מומחה מוסכם. חוו"ד הוגשה וקיבלתי את הסכום על פיה. שאלתי היא: האם ניתן לערער על חוות דעתו של המומחה?-פרופסור ידוע בתחומו-ומוכר בבתי המשפט בשירותיו המקצועיים-לדברי עו"ד שלי. השגתי נובעת מכך - שהרופא המלווה/המטפל הגיש לי חוו"ד שונה משמעותית (20%-לעומת 10%). וכל אחד כמובן השתמש בסעיף אחר. ומאחר והייתה לי התעמתות כלשהי עם המומחה-נראה לי שהחוו"ד הושפעה מכך. יצויין כי תוגש תביעה נוספת נגד הגוף האחראי לתאונה-מעבר לביטוח התלמיד, ע"כ חשובה לי מהימנות חוו"ד-ע"פ שאין אני מחוייבת להשתמש בה. תודה רבה.

מומחה מוסכם

היות ומדובר במומחה מוסכם- הוא בדרך כלל מכריע בתיק האחד שבו מונה על ידי הצדדים לאותו התיק כמוסכם. אם אינך מרוצה מחוות דעת זו, אין טעם להשתמש בה בהליכים אחרים, עדיף להשתמש בחוות הדעת שלך. עליך לקחת בחשבון כי אם תוגש תביעה לבית המשפט (בתיק השני) קיים סיכוי שגם המומחה שימונה מטעם בית המשפט יגיע לתוצאה דומה לזו שהגיע אליה המומחה המוסכם. בעניין אחוזי הנכות שקבע המומחה 'שלך': לעתים קרובות קיים הפרש של 5%-10% בין מומחים רפואיים המייצגים צדדים יריבים. מה אומר עורך הדין שלך על העניין?

חמרני

New member
מומחה מוסכם

תודה על התייחסותך, כמובן שלבית המשפט אשתמש בחוו"ד "שלי". לדברי עו"ד - אין טעם לערער על המומחה-מאחר והוא נחשב מקצועי ומוערך גם בבתי המשפט. יכול להיות שבעתיד יבקשו את המומחה הנ"ל, אך זכותנו לסרב-קיים מסמך האוסר שימוש בחוו"ד שלא לצורך תביעה זו. יצויין כי חברת הביטוח של שני הגופים הנתבעים - זהה ("כלל"). כוונתי הייתה האם ניתן לערער כיום ולחזור לביטוח התלמידים-להשלמת התמורה, שהרי 10% פחות מהווים סכום לא מבוטל ובמידה וכן מהי הדרך הנכונה, עו"ד אינו ממליץ. ושוב תודה.

למעלה