חובות הם לפעמים....
שלום לך אילנה. ביקרתי באתרכם ואני חושבת שיש בו מידע מועיל מאד. ורצון כן לעזור לזולת. יחד עם זאת, (ואל תקחו זאת כביקורת אישית),הפריע לי מאד העמוד הראשון, עם הכתבות הזורמות מתחת לתווית של מקימי האתר. אני מבינה שזה נועד כגימיק משיכה. (גם אני באה מתחום של פרסום וגרפיקה) אולם ההבזקים הללו, יוצרים מצב רוח עצבני אצל כולנו ומגבירים את התחושה שהכל בעולם מושחת. זה מייאש מאד ויוצר אווירה עכורה. כאילו שאין לנו את זה מספיק בעתון, ברדיו ובטלוויזיה. על כן, בחרתי להראות פן אחר של הדברים . דווקא את המשמעות הרוחנית-קארמתית שיש לחובות כספיים ולהתעסקות בכספי הזולת. חובות הם לפעמים, דרך ללמוד על כספי וערכי הזולת, הם פוטנציאל גדול לטרנספורמציה, זיהוי המשאבים והמניעים של הזולת והיחס אל קניינם של אחרים, במערכות יחסים. חובות כספיים והתעסקות בכספי הזולת, מלמדת על מהות אנרגיית החיים הראשונית, המתפרצת ועל היצר הקיומי. חובות מספקים הזדמנות לעבור את הטרנספורמציה הגדולה ביותר האפשרית עלי אדמות: מוות ולידה מחדש. כאשר אדם פושט רגל, או מאבד את רכושו ונכסיו, הוא חווה מעין מוות קטן. מוות סימבולי, שבא ללמדו את המשמעות האמיתית של החיים. ענייני כספים של עסקים גדולים, ביטוחים, מסים, בורסה, פשיטות רגל, צוואות וירושות, כספים של שותפים (עסקיים או רומנטיים), עניינים הקשורים ביושר והגינות, כוח אישי, רצון לשלוט, הכחשה, כולם קשורים בפחד מהבלתי נודע ותחושת ריחוק מן המקור. רצון לשלוט. להיות עם האצבע על הדופק. רצון זה, שאינו עולה בקנה אחד עם התכנית של האחדות המוחלטת, נובע מייאוש ומשיפוטיות לגבי תהליכי שינוי שאנו עוברים. רצון ``להתחרות באלוהים``. על כן, יש קשר בין חובות כספיים למוות. גם אנרגיית המין קשורה לכך ומלמדת את הנכונות לקבל את הזולת פנימה, אל האינטימיות. זה מתקשר לצורך בביטחון, מתוך תחושת סכנה ויצר הישרדותי חזק. ``שיעור`` של חובות כספיים, מעניק את ההזדמנות להבנה המוחלטת והאינטנסיבית של, מחזוריות החיים. בהקשר לזה, נאמר שכסף הוא כמו גלגל. פעם אתה למעלה ופעם אתה למטה. כסף הוא מניע. כי בטעות הוא נתפש כרכוש. (הרכוש האמיתי הוא הכישורים שאנו מעבירים אתנו מתקופת חיים אחת למשניה.) כסף אינו ניתן להעברה. ``אף אחד לא לוקח אותו אתו``. אך כשיש לנו כסף, יש לנו גם השפעה גדולה על הזולת. וזאת אנו רוצים להשיג. עצמה. אז כשאנו מפסידים כסף, אנו מפסידים עצמה, יוקרה, כבוד. מי שאין לו כסף, אין לו מה להפסיד. האומנם?!?! עצמה אמיתית, אינה נקנית בכסף. עצמה אמיתית, קשורה בפיתוח כישורים רוחניים, הבנות פסיכולוגיות, חיבור אל התת מודע הקיבוצי. התחום הזה מספק אפשרות להתעמק ולחקור פנימה, להתבונן ולהגיע למודעות ואל חיבור עם התת מודע הקיבוצי ולקבל משם מידע, חכמה והבנה. ללמוד לפתח קשר עם התכנית של האחדות המוחלטת, להיות שקוף. להניח לקסם לעבור דרך הכלי של הגוף הפיזי, כבתוך צינור חלול. ללא מעורבות אישית וללא ניסיון ליצור אותו. להפסיק להכחיש ולשפוט את תהליכי השינוי שיש לעבור, להתמיר את השינוי לכיוון רוחני, להתמסר לזרימה היקומית. להבין את תפיסת הנפרדות כאשליה. L&L TALYA