חוות החיות

RoieL

New member
חוות החיות

אתמול במהלך הבוקר קראתי את הספר- ספר מדהים ומומלץ. אני עף עכשיו וכשאחזור אשווה בינו לבין האלבום, אני רק חייב לציין שהקשר בין האלבום לספר הוא מקרי בהחלט.

ליטן א

New member
../images/Emo45.gif

באמת מדהים שהקשר מקרי, אבל נראה לי שהוא לא-כזה-מקרי, ובטוח מישהו מהם קרא את הספר לפני שכתבו את הדיסק...

oneman2

New member
מה?

אם משמיעים את Animals באותו זמן שקוראים את חוות החיות יש הקבלה בינם? (סתם, השטות של דארק-סייד-הקוסם מארץ עוץ לא יוצאת לי מהראש)

זה לא מקרי

ווטרס קרא את הספר וקיבל השראה גדולה ממנו ועשה את האלבום עם אותו קונספט של הספר (סאטירה חברתית והבעת ביקורת נוקבת נגד החברה באמצעות החיות שבחווה) הוא עשה שימוש בדמויות הבולטות בספר (כלבים חזירים וכבשים) שלכל חיה יש את המאפיינים שלה ובנה סביב זה אלבום

RoieL

New member
אבל../images/Emo58.gif

הכלבים הם לא אנשי עסקים- ישנם רוב הכלבים שהם חיות תמימות ויש 9 כלבים שהפכו להיות שומרי הראש של החזיר המנהיג כי כך חונכו בילדותם. הכבשים הם דימוי לאנשים שתומכים במנהיגם בעיוורות, תמיד איתו. יש התעלמות מוחלטת מדמויות הסוסים, רק החזירים נשארו כשהיו [וגם בספר יש חזיר יוצא דופן].

The Walrus

New member
וגם הכבשים

גם בדיסק הכבשים משמלות אנשים שתומכים במהניגם בעיוורת ותמיד איתו.

אם תחשוב על זה

בספר הם מנסים לטפס למעמד החזירים אם אני לא טועה באלבום הם מאין אנשי עסקים שכל אחד דואג לאינטרס שלו אבל הם מנסים להעלות לרמה של החזירים שמעל כולם ונמצאים בשמיים בזכות הכוח הפיננסי

RoieL

New member
הכלבים?

הם פשוט מאולפים להיות המשרתים של נפוליון.

wommer

New member
אבל

גם הסוסים, לפחות אחד מהם היה מאמין עיוור. לא זוכר את שמו, אבל הוא תמיד עבד קשה, והאמין, ולמרות שהיה חולה, עיף ושיט, תמיד "אהב"\רצה לעזור למען המטרה.

RoieL

New member
הממ

בוקסר, הוא תמיד עבד אבל החל לחשוד בהם. ובסוף הם חיסלו אותו

wommer

New member
הנממ

הוא לא פשוט מת מתישהו? ממחלה או משהו...אני כבר לא זוכר.

RoieL

New member
../images/Emo58.gif ואגב יניב

כל השרשור הזה הוא ספויילר.. הוא נפל ולא יכל לעבוד עוד, החזירים הזמינו "רופא" שיקח את בוקסר אבל בדיעבד הסתבר שהוא פושט עורות.

למעלה