חוות דעת

swesa11

New member
חוות דעת

שלום וברכה-אני מבקש בתודה לקבל חוות דעתכם בנוגע למצבי - אני בגיל 54 נשוי+4 בעברי לפני 23 שנים שהייתי רווק עברתי טיפול נפשי למשך 3 חודשים ממצב חרדה שהחמיר עד שאיבדתי התמצאות ( יוצא לעבודה בבקר והולך למקום אחר והייתי ישן רוב היום) טופלתי בכדורים וזה עבר-- היום ישנה תופעה מדאיגה אבל קודם אני אציין שאני עובד מסודר 35 שנה במפעל תעשיה לפני שנה יצאתי לחופשת מחלה עקב בעיות בעמוד השדרה והאורטופד בקש שאמנע מעבודה פיזית -- במפעל טענו שאין תפקיד מתאים בשבילי ועלי ללכת לועדה רפואית לקביעת ניכות . ביקשתי פנסיה מפעלית והמפעל סירבו בטענה שאני צעיר מדי לפרישה מוקדמת . הועדה הרפואית החליטה על משרה מלאה בתפקיד קל . רופא תעסוקה ניסה לעזור במציאת תפקיד הולם ללא הצלחה בהתיעצות עם עורך דיו נאמר לי שהמפעל יכול לפטר אותי ולשלם את זכויותי-- האמת הייתי מעונין בפנסיה מפעלית על פני אחרת היות והייתי מקבל את הקופות פיצויים ועוזר לילדים באוניברסיטה וברכישת דירה ואני אתחיל ללמוד ולחיות בלי חשש לפרנסה-.-.-. בלי ברירה ביקשתי פגישה עם המנכ"ל והרבה מנהלים וחברי ועד צחקו ממני על המהלך אבל היות ואני מכיר עצמי כבעל כושר שיכנוע הצלחתי לשכניע המנכ"ל שמגיע לי ג"יסטה וכך היה אושר לי פנסיה מלאה עם כל הזכויות והכספים והמענקים.. בעצם החזון שלי התממש - - אבל מאז השתלט עלי הרגשת הפניקה- חרדה - פחד - ואני מרגיש עיפות ורעד בגוף- ויובש בפה ונדודי שינה וחוסר שמחה שהנה קיבלתי כל מה שרציתי ולמרות שכל מי שמכיר אותי אומר איך עשית את זה וביגילך הצעיר - בסוף אנא ובתודה מה קורה לי הרי כל המדינה מוכנה להיות במקומי אני כותב והיד רועדת והפה יבש - - לציין שההרגשה הזאת עולה ויורדת ולא עוזבת והמעניין הוא שהסימפטומים הללו הם בניגוד מוחלט למה שאמור להיות הרי אדם שיש לו בעיות ודאגות טבעי שירגיש חרד ומדוכא אבל במצבי הרי כל מה שייחלתי לעצמי התממש 1-פרנסה טובה מובטחת 2- פיצויים ומענקים 3-ילדים מסודרים 4-בית ורכב 5- תוכניות לעתיד בלימודים וטיולים בחו"ל 6- התבשרתי באחרונה שזכיתי במגרש מהמנהל בשכונה יוקרתית במסגרת בנה ביתך ועוד הרבה הרבה דברים שאנשים רק חולמים עליהם. אני מסתובב והמון אנשים מקנאים שאיך הצלחתי בגילי הצעיר יחסית לזכות בכל ההטבות הללו למרות שחלקם הגדול אינו מצליח והם בגיל 60 ועם מחלות כרוניות.-.- אנא מה ההסבר המקצועי לתופעה והאם זה יחלוף בגלל ההתרגשות או שזה טבעי ואין להתיחס יתר על המידה...בברכה ובתודה

גרא.

New member
swesa11,חרדה,היא חרדה,היא חרדה,והטריגר

להתפרצותה,לא תמיד ברור.לכן כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר,אפשרי בעלות של רופא מקצועי בקופ"ח שלך.יחד עם זה,גמלאים חדשים לא מעטים כשהם משנים סטטוס,חווים הלם מעבר,הכרוך להסתגלות למעמדם החדש.ממצב של מעמד בעבודה,לעיתים מאד בכיר,עם כל הכרוך בכך,אינטראקציות,תפקידים,ביצועים,סדר היום משתנה לחלוטין, קצינים בכירים בצבא,חלקם חווה את זה מאד קשה.בדרך כלל במפעלים מסודרים,יש תוכניות להכנה לפרישה,מה שכנראה לא עברת,עקב הנסיבות המיוחדות שלך.אפשר לקוות,שעם הערכה פסיכיאטרית מתאימה,ובעיקר תכנון סדר יום,מטלות ועיסוק בדברים שכל כך הרבה חלמת עליהם,אתה תתגבר על המצוקה הזמנית,ותחזור לתפקוד תקין.

למעלה