חוות דעת

gides

New member
חוות דעת

שלום רב, אשמח לשמוע דעות והצעות על התוכנית המצ"ב (ששרטתי בעצמי אגב) מדובר בבית של 140 מ"ר שאמור להיבנות על מגרש של 500 מ"ר ומעט מלבני (חזית - אחור הוא החלק הארוך) תודה,

efratcn

New member
הערות שלי

בתוכנית חסר לי מאד הגדלים של החללים/חדרים. אני אוהבת שיש מבואה מסוימת בכניסה, לא צריך איזה הול ענק אבל שכן תהיה הגדרה לנכנסים לבית. המטבח בעל 2 פינות - בזבזני בשטח ויקר מאד. מעדיפה פינה אחת ואי באמצע. לא אוהבת בכלל את הקונספט של פינת אוכל אבל זה בהחלט רווח בקרב רוב התוכניות שראיתי (אם לא כולן). לי חשוב שתהיה יציאה מהמטבח לאיזור האירוח החיצוני ובסלון הייתי מתכננת חלונות גדולים בהרבה. את חדר ההורים הייתי משתדלת להפריד כמה שניתן מחדרי הילדים. אצלנו (מחוסר ברירה) חדר ההורים סמוך לכניסה לבית אבל זה לא מאד מפריע (סמוך ולא צמוד). חדר שירותים/מקלחת בחדר הורים נראה קטן מאד וצפוף. מהיכן הכניסה אליו? האם חדר ההורים סמוך לאיזור האירוח החיצוני? בעיניי זה ייהרג ובל יעבור. הדבר האחרון שאני רוצה זה להיות קרובה למקום עם פוטנציאל רעש גבוה. שירותי אורחים גם מיותרים לטעמי, האורחים שלנו יתפנו באמבטית ילדים. מציעה לפנות לאדריכל עם הדרישות שלכם (כמה חדרים, תקציב, אופי המשפחה וכו') ולא להראות לו את התכנון כדי לא לחסום חשיבה
בהצלחה.

זהבה נ

New member
ומדוע אתם לא מבקשים שרותי אדריכלות מקצועיים?

אני מאמינה שצריך איש מקצוע המקצועי בתחומו לכל נושא התכנון כי יש הרבה נושאים שקשורים לדרישות הוועדות שהאדריכל מכיר ויודע וכך אולי לא תוכלו לבנות כפי שאתם חולמים לתכנן. מאחר ודרישות הוועדה הם לא תמיד מתאימים למה שאתם חולמים, יש הגבלות על מרחקים מגבול הקרקע ויש הגבלות טופוגרפיות למגרש. יש שיקולים נוספים של חיבורי ביוב כך שלא תמיד מה שאתה רוצה לתכנן זה מה שאפשרי מבחינת העובדות כדאי לקחת אדריכלית מקצועית שתתן לכם כמה סקיצות שמתאימות לפרוגרמת הדרישות והחלומות שלכם. לדעתי זה יחסוך לכם הרבה הרבה כאב ראש וקשיים בהמשך. בהצלחה

למעלה