חוות דעת

חוות דעת

הי אני אשמח לשמוע חוות דעת, הצעות ובכלל דעות אישיות על הסקיצה של הבית שלנו. זו קומת קרקע ויש עוד ממ"ד וחדרי ילדים. מבחינת תכסית קרקע זה בדיוק מה שמותר תודה מראש על ההתייחסות

פיטנגו4

New member
איפה המגרש?

כמו כולם, שוכחים שבית פרטי זה לא דירה. הוא נגמר בקצה המגרש ולא בקירות: אין סימון לכיוון צפון, אין גבולות מגרש, יש רק סימוני מידות. לא ידוע איפה הרחוב זיהיתי הפרש של מטר וחצי בגבהים. איך הוא יפתר? מה 0.00 (גובה מפלס הבית) יחסית לרחוב ולמגרשים מסביב? לא יכול להיות שאלו כל החלונות בבית. אני מאד מקווה שזו רק טעות... חלונות רק בשירותים ובסלון, חלונות חדר שינה פונים לרכב, חדרים ללא חלונות, מטבח ללא חלון יחיד... חדר הארונות שלך זה בזבוז מדהים של שטח. אני מאד בעד חדרי ארונות, אבל במקרה שלך אם משאירים כך(רצוי שלא), אז כדאי לותר על הקיר ופשוט לעשות ארון רגיל. איפה יהיה מחסן לאופנים וכלי גינה?

../images/Emo9.gif היה לי קשה להעביר את הסקיצה

לפורמט JPEG שגם יהיה ברזולוציה סבירה - לכן אין את כל הסביבה.... בצד מזרח יש כביש, ממנו יש 4 מטר עד תחילת הבית.(מזרחה מהכביש יש שדות) לכיוון דרום יש 3.5 מטר עד גבול מגרש (אחרי הגדר יש שטח שגם עליו אמור להבנות בית פרטי) מערבה יש גינה של 9.5 (אחריה יש גינה בגודל זהה של בית פרטי בבניה, המפלס שלו נמוך במטר וחצי בערך)) בצפון זה הדו-שלנו. זו הסקיצה הראשונית אז עדין לא מוקמו חלונות. המחשבה היא על 3 חלונות, 2 מטר כל אחד, לכיוון מערב (מהסלון ופינת האוכל) לדרום יהיה חלון בפינת האוכל, 2 במטבח ו2 בחדר השינה. במזרח יהיה חלון מחד השינה ומהמדרגות. השטח מתחיל בגובה מסויים ו"צונח" מטר וחצי למטה. אנחנו רוצים שכל השטח יהיה בשיפוע הפוך כדי שמי גשמים לא יתנקזו בגינה שלנו (החלק הנמוך בגובה הכביש. בלי מדרגות) חדר השינה היה מתוכנן כמו שאמרת אבל אנחנו העדפנו כן לסגור בקיר כי זה נותן לנו קיר נח לתלות עליו טלויזיה. יש כניסה ראשית לבית (שביל מצד צפון) וכניסת "שירות" מדרום. הכניסה מדרום היא למי שבא עם האוטו והקניות והיא נכנסת למחסן\מזוה שם יעמדו כלי הגינה אופניים זה שאלה טובה, אבל אין לי איפה לשים מחסן
תודה על ההערות

פיטנגו4

New member
ניקוז

השיקול "כדי שמי גשמים לא יתנקזו בגינה שלנו" הוא שגוי, ויגרום לאילוצים עיצוביים בתכנון הגינה והשבילים, שעדיין לא תוכננו. יתכן שזה אכן מה שיהיה, אבל זה לא גורם תכנוני... בכל מקרה , אסור לנקז לגינות של השכנים. יש פתרונות, בעיקר באזור שלכם, לחלחול מי גשמים בבור חלחול הישר למי התהום במקום למערכת התיעול (לים). כמובן שזה עדיף מבחינה אקולוגית. יש רשויות שאצלן הפתרון הזה הוא חובה. יש פתרונות ממש יפים לניקוז בקירות מדורגים או מסלעות לכיוון הרחוב, מה שמאפשר גינה שטוחה (בשיפוע של 2-3%). יש לתכנן את גבהי הרחבה/כניסה הקדמית והאחורית בהתאם, אם הכוונה ליצור רחבות יצוקות/מרוצפות. לפי מה שכתבת, חשבתם על גינה שכולה בשיפוע אחיד (4 מטר אורך בשיפוע של 37.5%). זאת גינה שהיא בכלל לא יעילה לשימוש. אם אין מקום לאופנים, בודאי שאין מקום למכסחת דשא. מחסן, גם אם הוא מפלסטיק זול, הוא אלמנט משמעותי, שצריך לתכנן אותו לא אחרי הכניסה לבית, אלא עכשיו.

אי - הבנה

הירידה החדה שאת מתארת היא מצב השטח הנוכחי. התכנון הוא להתחיל מגובה הרחוב ולעלות לגובה פחות ממטר לאורך 35 מטר. כלומר שיפוע קטן מאוד. אין כאן ניקוז לשכנים אלא רק מניעת כניסת גשמים מהרחוב לשטח שלנו. סוף השטח נגמר בחומה שמיצידה השני יש גינה של השכנים שהיא נמוכה במטר וחצי בערך (כי הרחוב שלהם נמוך מהרחוב שלנו) מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

פיטנגו4

New member
אי אפשר לעשות מה שאת מתארת

עליה מתונה לאור 35 מטר כי במרכז השטח יושב בנין שהוא לא משופע... צריך לעלות לגובה הכניסה של הבית תוך פחות מ-4 מטר, שזה אם אינני טועה, מרחק הרחבה הקדמית מהשער. אם אכן עושים שיפוע מינימאלי של 2% לאורך כל האורך, הפרשי הגובה הם 70 ס"מ. גבהי הרחבה הקדמית והאחורית צריכים להתאים להפרש שיווצר בינהן (שהוא כ 60 ס"מ), זה כמובן לא הגיוני עבור ק. קרקע במפלס יחיד...
לכן, פותרים את זה בדרכים אחרות. הפתרון הטוב ביותר למגרש מלבני מאורך על חמרה זה בור חלחול במרכז הצלע הארוכה. יש כמובן גם פתרונות אחרים. או שלא פותרים את זה ומסתדרים עם הצפות בחורף... בקיצור, או שהאדריכל יפתור את הבעיה בלי לטאטא אותה מתחת לשטיח, או שתפנו למתכנן נוף (לא גנן!) כדי שיפתור את זה. בכל מקרה, בגרמושקה צריך להיות פתרון ניקוז אמיתי, וגם, כחלק מפיתוח חוץ, גם תכנון שבילים.

לא חשבתי על זה שהבית ישר ../images/Emo6.gif

אני מניחה שמיכוון שיש מרתף אז הבית עצמו יהיה מעל הרחוב והשטח יהיה אלכסוני ואז בצד מזרח האדמה תיהיה פחות מגובה הרצפה ובצד המערבי האדמה תיהיה בדיוק בגובה הרצפה. בכל מקרה אני בהחלט אבקש הבהרות מהאדריכלית בפגישה שלנו תודה (בנוגע לאדריכל נוף אני בהחלט חושבת על זה, זה פשוט בעיה תקציבית...)

Dfengshui

New member
הצעה אישית

הזמיני אדריכל נוף לקבלת הצעת מחיר. ההצעה עצמה לא עולה לך כסף ואת תופתעי כמה שהמחיר זול. אני יודעת, כי גם אני הופתעתי

Dfengshui

New member
המחיר משתנה מבית לבית, אני מניחה

בכל אופן, זה היה הרבה פחות ממחיר האדריכל, ואפילו פחות ממחיר היעוץ שלי

crazyflower

New member
המחיר משתנה בעיקר ממעצב למעצב

זה לא אמור להיות כל כך זול וגם לא אמורים לבחור מעצב או בפונקצייה הזו כיוון שהיא זולה. יש פה אנשים שעובדים בלי אדריכל אז ברור שלא יבינו את הצורך באדריכל נוף אבל מי שלוקח אחד כזה (בתנאי שהוא מוכשר) הרווח הוא א ד י ר.

Dfengshui

New member
יכול להיות

כמו בכל מקצוע, המחיר שונה מאחד לאחד, אבל כיוון שלא חיפשתי את הזול, אלא פשוט פניתי לכמה שאני מעריכה שהם טובים, אז המחירים שקיבלתי לא הרקיעו שחקים. אולי הציפיות שלי היו גבוהות. מחיר הוא תמיד פונקציה של עלות מול תועלת. יש אנשים שפונים אלי וחושבים שהיעוץ שלי עולה 300 ש"ח. זה קורה כי הם לא מבינים מה התמורה שהם מקבלים. לעומתם, יש כאלו ששומעים את המחיר ואומרים "וואלה? לא נורא?". זה מאוד אישי. אז אם נחזור להתחלה, מה שניסיתי להציע בכל החלק הזה של השרשור, זה לפנות לאדריכל נוף ולקבל הצעת מחיר, בגלל שלדעתי זה נושא מאוד חשוב.

crazyflower

New member
מעריכה שהם טובים?

מקווה שראית גינות שלהם. גינות ובכלל עיצוב.. זה לא בדיבורים, זה במעשים ואותם צריך לראות. בעיניים. ואם אני כבר פה.. וגם את, שאלה לי - יש לך מה לעשות עם בית גמור,מוכן ומרוהט? יש טעם בייעוץ לבית כזה?

Dfengshui

New member
תסמכי עלי...

בדקתי אותם, כפי שאני בודקת כל בעל מקצוע, וזה כולל לראות עבודות קודמות, לבדוק ידע ורצינות של האדם, לבדוק המלצות. זה כמובן לא מבטיח לי שהבדיקה מושלמת, אבל זה המקסימום שאני יכולה לעשות ובד"כ אני מרוצה מאנשי המקצוע שאני בוחרת. לגבי יעוץ פנג שואי לבית גמור - יש מה לעשות, אבל פחות. למשל, אם חדר ממוקם באזור רע אנרגטית, הרי אי אפשר להזיז אותו ואז נאלצים להסתפק בהחלשת הפוטנציאל. זה כמובן פחות טוב, אבל עדיף מכלום. כשהבית כבר בנוי, אז מסתפקים בתיקונים קוסמטיים שיכולים לשפר את הבית, אבל לא לשנות אותו. היום, רוב היעוצים עדיין נעשים בבתים ודירות בנויים, אם כי השילוב של פנג שואי בשלב התכנון של הבניה הולך ותופס תאוצה רבה בשנתיים-שלוש האחרונות. האם יש טעם ביעוץ פנג שואי לבית גמור? תלוי. כלל האצבע - אם החיים בבית טובים, כלומר 3 פרמטרים הם לשביעות רצון הדיירים - כסף, בריאות ומערכות יחסים - אז היעוץ מיותר. אם משהו מאלו לא תקין, אז יש מקום לשיפור ולכן יש טעם ביעוץ פנג שואי.

talullah

New member
אהבתי מאד אך לא הבנתי

מהו החדר הקטן מול המטבח ליד חדר העבודה? האם אי אפשר להרחיב קצת את הסלון על חשבון אותם חדרים ? האם המטבח סגור בקיר גבוה לאותם חדרים או באי? סה"כ בעין לא מקצועית שלי נראה ממש זורם

באמת לא הבנת ../images/Emo13.gif

מהכניסה הראשית ימינה יש שירותי אורחים, פטיו, חדר טלויזיה (ככה גדלתי וככה אני אוהבת - בלי טלויזיה בסלון), סלון מול הסלון יש פינת אוכל, ואז, מטבח, מזוה עם יציאה החוצה לחניה, חדר "בלגן" ויחידת הורים. חדר הבלגן הוא חדר שבו יהיו כל הנעלים שלנו + תליה של תיקים ומעילים, ומדף למכתבים. אני יודעת שזה נשמע כמו אמרלדה מרקוס, אבל אני ממש אוהבת את החדר הזה ושמחה שאני לא צריכה להכניס נעלים לחדרים. מבחינת גודל הסלון - זה גודל בסדר גמור בעיני. אומנם הוא קצת צר אבל הוא מאוד ארוך והוא פתוח לגינה גדולה ככה שבעין המרווח יהיה יותר גדול. הקיר של המטבח הוא קיר בגובה 2 מטר או משהו כזה - לא עד התקרה אבל גם לא כזה שרואים מעליו. הרעיון הוא לחצוץ מעט בין הסלון למטבח.

דורית1900

New member
ככה ככה

קודם כל, חייבת לומר שאני מאד אוהבת את זה שיש חדר לבלגן, ומשם יציאה החוצה (אני מניחה שהיציאה לחנייה, אחרת זה לא לעניין). לדעתי אפשר לשים שם גם ציוד ספורט, כמו גלגיליות ואופניים. בקשר לשאר: חדר הטלוויזיה הוא חדר סגור, ולכן כל הקונספט של "חדר משפחה" הולך לאיבוד. בחדר סגור ישבו בני משפחה ויצפו בטלוויזיה, ולא יהיה קשר עם מי שנמצא במיטבח ומבשל או אוכל, וזו הפרדה שלא מתאימה לדעתי למשפחה עם ילדים בבית. המיטבח ענק, ובנוסף יש עוד מזווה. יסלחו לי חברי הפורום, אבל לדעתי זה גדול מדי. במצב כזה המיטבח על שלל ארונותיו והשיש יעלו הון, ובתור מישהי שמבשלת כמעט יום יום אני חושבת שאין צורך במישטחים כל כך ארוכים. בהסתייגות לדברי אוסיף שאם אצלכם באופן קבוע יש במטבח שני בשלנים יחד, אז אולי יש הצדקה לגודל כזה. אם יש מבשל יחיד, הגודל מופרז ואפילו לא נוח. הסלון קטן יחסית. בבית כל כך גדול זה קצת צורם שהסלון קטן. הבעיה הכי גדולה בעיני - לסלון מגיעים מהכניסה דרך מסדרון. לא יפה ולא נעים.

מתה על החדר בלגן ../images/Emo13.gif

החדר הטלויזיה הסגור הוא משהו שגדלתי איתו - והיום, כשאין לי, הוא מאוד מאוד חסר לי. גם עם ילדים. כשאנחנו מתארחים אצל הורים זה לא מרגיש לנו מנותק . אכן אנחנו 2 בשלנים ולכן מרגישים צורך ריבוי משטחים. יש כ 5 מטר ארונות מטבח נמוכים - כולל יחידת כיור - פח, כולל מדיח וכולל תנור עומד רחב (90 ס"מ). ככה שלא ממש נשאר המון "מטבח" . החלק הצידי אולי יהיה דלפק . ליד המקרר יהיה ארון אחד גבוה שבו יהיו הכלים השמישים - כדי לא להתכופך כל פעם שנרצה מים. אני יודעת שהסלון קטן אבל זה באמת משהו שאני אוהבת - דוקא סלון זה משהו שאני אוהבת יותר אינטימי ממטבח. המסדרון זו נקודת התופרה הכי גדולה בעיניי. אני כל הזמן עושה הדמיות בתלת מימד כדי לראות איך זה נראה. בקצה ה"מסדרון" יש חלון ברוחב 2 מטר, בצידו הימני יש חלון ענק לפטיו והקיר של המטבח לא מגיע עד התקרה. אני מקוה ששלושת הדברים האילו ישברו את תחושת המסדרון

למעלה