חוות דעת

רופיפי

New member
חוות דעת

הי כולם, יש לי שכנה שסובלת מתופעה מטרידה- לעיתים בשעות הערב ולפני השינה (זה לא קורה בשעות אחרות) היא סובלת מגירודים קשים בכפות הרגליים, ירכיים ואיזור המותן לפעמים בכל האיזורים ולפעמים בחלקם. הרבה פעמים הגירודים הופכים למעין "עקיצות" ענק. לאחר זמן מה הגירודים פוסקים ולמחרת כאילו לא היה כלום. מהתבוננות בעין שלה הסימנים הבולטים ביותר הראו שיש המון טוקסינים באזור מע' העיכול, הרבה ליחה ועומס רב על הכבד. (היא מעשנת והתזונה על הפנים...) הזמנתי אותה לטיפול רפלקסולוגי וכן הפניתי את תשומת ליבה לגורמים תזונתיים וגורמים חיצוניים שיכולים לגרום לתגובה אלרגית. כף הרגל שלה מאוד כתומה+צהוב, רפלקסים כואבים במיוחד - הקיבה והמעיים. בתום הטיפול התחילו גירודים קשים בכף הרגל באיזור הקיבה.לטענתה הרבה פעמים כשבעלה עושה לה עיסוי בכף הרגל זה קורה. המלצתי לה על שינוי תזונה,תכנית ניקוי רעלים וניקוי כבד בעזרת תזונה וצמחי מרפא. אמנם היא חייבת ניקוי, אולם אני לא בטוחה שלא מדובר בתגובה אלרגית לגורם סביבתי אשמח לשמוע חוות דעתכם ואם מישהו נתקל במקרה דומה.

csh018

New member
אני חושב שמלבד כל מה שראית בעין היא אלרגית ל

בעלה!!! האם יש לך את הכלים להכנס לזה כדאי ורצוי לבדוק מה קורה שם בזוגיות. בהצלחה שלומי

רופיפי

New member
מעניין שאתה אומר את זה

מכיוון שמצד אחד יש ביניהם המון ויכוחים וכל הזמן, אבל מצד שני עושה הרושם שהם מאוד קשורים זו לזה וזה סוג התקשורת ביניהם. נשמע מוזר, אבל כך אני מתרשמת. מעבר לזה אין לי את הכלים וגם לא את הרצון להכנס איתה לזה. היא מאוד עסוקה בעצמה ובענייניה והילדים שלה לדעתי די סובלים מחוסר מסגרת ביתית יציבה ותשומת לב. היא בעצמה טיפוס די אטום ולא ממש קשובה לסביבה.

BELEZA

New member
מאיפה את קובעת את כל זה

נשמע לי מאוד ביקורתי ושיפוטי מה שאת אומרת. אני כמטופל לא הייתי רוצה לשמוע שזו דעתה של המטפלת עליי ולא בגלל שאני לא חושב שאנשים יכולים להיות אטומים או חסרי קשב אלא נשמע שאת הופכת את חוסר האונים שלך מולה לביקורת כלפיה. אני הייתי נזהר מאוד לומר שהיא אלרגית לבעלה, אם זו היתה בדיחה מילא, אבל ראבק, מאיפה אתה יודע? אם אנשים מגיבים פה בפורום הם לוקחים אחריות וגם את הידע שלהם הם צריכים לקחת בערבון מוגבל מאוד. מבחינה אתית יש פה משהו לא כל כך כשר, האם המטופלת שלך יודעת ששאלת עליה שאלה בפורום? האם אמרת לה שהיא אישה אטומה ולא קשובה, אחרת אין לי הסבר למה את צריכה לציין את זה.

avorly

New member
אם הבנתי נכון את הדיון פה,

נראה לי שהקישור של בעיה בזוגיות הוא הגיוני. כף הרגל מייצגת, כידוע לכולנו צדדים נפשיים רבים, והקיבה עצמה בהקשר הסיני מייצגת אדמה ויציבות. חוצמזה- מתי עשתה אותה מטופלת בדיקות דם תקופתיות?! מישהו המליץ לה לבדוק?

BELEZA

New member
את הדיון הראשון הבנת

את השני פחות, אני העליתי סוגייה אתית, לדעתי, לא פחות חשובה. מדובר על סגנון התייחסות וכבוד למטופל שלך גם אם תכונותיו לא ממש מוצאות חן בעיניך.

רופיפי

New member
היא עשתה בדיקות מאוד

מזמן למיטב הבנתי. המלצתי לה לעשות מס' בדיקות גם בדיקות דם ועוד כמה שהיה נראה לי שכדאי - והאמת קשה לי להאמין שהיא תעשה משהו בנדון. (מדובר בשכנה שלי, לא הייתי קוראת לה מטופלת משום שהיא לא באמת רוצה לטפל בעצמה - זו ההתרשמות שלי וגם אמרתי לה את זה). מעניין מה שאת אומרת על הקיבה, אני לא מכירה רפואה סינית כ"כ וזה מתקשר יפה.

רופיפי

New member
אז בוא אני אענה לך

א. אני קובעת את כל זה מתוך היכרות איתה ב. היא שכנה שלי ולא מטופלת שלי. היא ביקשה פעם אחת לבוא אלי כדי שאני אסתכל ואמרתי לה את כל מה שאני רואה - בעיניים ובכף הרגל ומה אני חושבת שהיא צריכה לעשות, לבדוק ולשנות, אבל תאמין לי שאין לה שום כוונה אפילו לנסות משהו מהמלצותי. ג. כן היא יודעת ששאלתי עליה בפורום ד. כן - דיברתי אתה לא אחת על עניין חוסר הקשב והאטימות בלי כל קשר למפגש - אני אפילו לא קוראת לזה טיפול ממש. (למרות זה במהלך המפגש שלנו היא לא הפסיקה לענות לנייד שלה, למרות בקשותי) ולגבי זה שהעליתי את הנושא - הנושא לא עלה בשאלתי הראשונה, עניתי לאדם שענה לי וציין את הבעיתיות עם בעלה, אמנם כבדיחה אולי, אבל פגע בול! וכן מה לעשות יש למטופלים גם תכונות פחות חיוביות שגם אליהן צריך להתייחס.כמובן שכדאי גם להעלות את המודעות שלהם עצמם לאותן תכונות. העליתי את הנושא בעיקר מכיוון שעניין אותי לשמוע מעוד אנשי מקצוע מה דעתם על המקרה שלה, ובמיוחד על הגרד.

BELEZA

New member
זה שהעלת את הנושא

לגבי הגרד זה בסדר גמור ולצורך זה קיים הפורום. אני אישית הרגשתי לא נעים מסגנון השיחה, ניכר בה המון כעס וביקורת על כך שהיא לא מקשיבה לך. זה קורה לא פעם עם מטופלים וצריך לדעת לקבל את זה מבלי לחרוץ עליהם דעה, יכול להיות שאת צודקת בכל מה שאמרת לה אבל היא לא סומכת עלייך שבאמת תעזרי לה וזה מתסכל אותך, ויכולות להיות עוד סיבות. עצם זה שאת אומרת שאין לך כלים וכוח לטפל בזה כבר נותן לה לגיטימציה לחשוב גם כן כך ולא לסמוך עלייך,. יש לך פה שיעור מאוד חזק כמטפלת ואני מציע לך לא להרגיש מותקפת אלא לנשום רגע ולהבין אותו.

למעלה