חוות דעת תוכנית

idanber9

New member
חוות דעת תוכנית

שלום לכולם, אני מצרף כאן את התוכנית של הבית שאני מתכנן לקראת בניה באזור השרון. אשמח לקבל הערות והארות. הבית בסדר גודל של 156 מ"ר.

פיטנגו4

New member
תוכנית נחמדה

אבל כמה הערות בכל זאת. חסר שטח אחסון. ארון בגדים בחדר הורים קטן מאד. איפה תאחסנו אופנים? עגלות? ציוד גינה? אין כיוון צפון ואין מגרשי שכנים, רק מה שבטוח שהמגרש שלכם שטוח מידי. אם זה בשרון אפשר ורצוי לעשות בורות חלחול. אם אי אפשר (למה?)- יש צורך לדאוג לשיפועים לכוון הרחוב 2%, כרגע אין שיפוע כזה. למרות שבצד אחד מצוייר שם חץ ירוק, המים לא יודעים לקרוא שרטוטים אלא נשמעים לחוקי הפיזיקה, והם לא יזרמו במפלס כמעט מישורי וגם לא דרך חסימה מבטון. ואם כבר מחשבים שיפועי ניקוז, אז מפלס הבית נמוך מידי בכדי שלא יכנסו מים... אולי יש צורך להעלות את ה0.00 של הבית. החדרים קטנים מאד. זה ידוע לכם? לשירותי אורחים ואמבטית ילדים אין חלונות. חלון הממ"ד חייב להיות דרי-קיפ ולא רק ציר, אחרת מסכן הילד שיקום מהמיטה.... שביל הכניסה שצמוד לחניה - למה?? אי אפשר להרחיק קצת (או הרבה), כדי שחווית הכניסה אליכם הביתה לא תהיה ענן אדי אגזוז? מה יעשה צל ברחבת הישיבה/פאטיו? פרגולה? עץ? דיעה אישית: לא מבינה למה הכניסה מריצוף אבן ורחבת הישבה מחומר אחר (דק) והחניה מחומר שלישי. במגרש כל כך קטן לא הייתי מערבבת יותר מידי חומרים בפיתוח חוץ. החליטו על סוג אחד לריצוף, ועוד סוג לשבילי משנה (אפשר גם אבני דילוג). זה מספיק. אני מתה על עצי הבונסאי של האדריכלים
קוטר מטר וחצי זה יכול להיות רק ברוש-טוטם צעיר ממבט על, כי אין עצים אחרים בקוטר הזה...

בגדול, לדעתי נחמד מאד

אבל לא אהבתי כל כך את המטבח אני מעדיפה שיש משהו כמו הפרדה בין הסלון והמטבח. מעבר לזה נחמד מאד

איש האלומיניום יחגוג עליכם .

לניתוק בין החדרים לסלון ולמטבח יש יתרון אקוסטי וחסרון , כי זה נתק . אם התקציב שלכם בהתאם לתכנית , אז הכל בסדר , איש האלומיניום ישמח וגם בונה הדק יהיה מאושר . עלו והצליחו .

eliadga2

New member
למה לבזבז מחסן על קיר חיצוני כנ"ל ..

בחדר הורים למה לא 2 כיווני אויר?

תמר36

New member
החדרים לא קטנים, לי יש כאילו חדרים וזה אחלה,

סה"כ חמוד מאוד. שאלה, למה שולחן וכיסאות בול על דלת הכניסה?

למעלה