חוות דעת שניה

mich0176

New member
חוות דעת שניה

הי בנות אני בד"כ צופה מהצד ומתרשמת כל פעם מחדש מה"ביחד" שלכן. כבר כתבתי בעבר אבל זה היה מזמן, אז תזכורת: כבר יותר משנתיים שאני מגדלת ציסטה בשחלה ימין.רק לפני חצי שנה אזרתי אומץ וגררתי את עצמי לתה"ש לבדוק האם יש לי אנדו-לא בגלל הציסטה כי לא ידעתי על הקשר-אלא בגלל תחושת בטן. מיותר לציין שאף רופא נשים (כולל דר' פנסקי) ואף טכנאי/ת שעקבו מקרוב אחרי הציסטה לא חשדו לרגע באנדו' ויותר הלכו על דרמואיד. בתה"ש נבדקתי ע"י דר' זולטי והוא מצא אז שהציסטה היא אנדו' וחוץ מזה היה נקי בבדיקה ידנית+US. בבדיקה חוזרת אצלו מתחילת השבוע הוא מצא שהיא גדלה בערך ב-2/2.5 ס"מ (הגיעה כבר ל-8 ס"מ) ויש הדבקויות בצוואר הרחם וברצועות הרחם. יש לי גם דימום מיקרוסקופי בשתן.כאבים בווסת כמעט ואין.כן יש כאבים בצד ימין של הציסטה במהלך המחזור כולו, אבל לא ברמה של משכך כאבים. זולטי כמובן ממליץ על ניתוח, מה גם שאני מנסה-ללא הצלחה- להכנס להריון. ניתוח, כמו כולן אני מניחה, זה בערך הדבר האחרון שבא לי. יש לי כמה שאלות אליכן המנוסות: 1. האם כדאי לגשת לחוות דעת נוספת אצל דר' סוריאנו או דר' גולדברג? מי נחשב יותר טוב באנדו? 2. האם קצב הגדילה הזה, תוך חצי שנה החמרה בגודל האנדומטריומה והתפשטות, היא "נורמלית" במחלה האיומה הזאת? 3. האם למישהי היו תופעות לוואי אחרי לפרו', דברים שלא ממש אמורים להיות? מאד שמחה שיש את המקום הזה להתייעץ איתכן תודה

nhmhphmh

New member
הי

קודם כל אנדו מגלים רק בלפרסקופיה בצורה חד משמעית ואפשר רק לשער לפני, לכן לא ברור לי למה אמרו לך שזה אנדו.אבל אפשר מאוסף סימפטומים לשער: חוסר פוריות, ציסטה שוקולדית בשחלה והדבקויות זה משהו שכן מאפיין אנדו אבל יכול לאפיין גם דברים אחרים. אני תמיד חושבת שמומלץ חוות דעת שניה. כאבים זה לא הסימפטום העיקרי לאנדו יכול להיות שיהיה לך אנדו אבל לא תסבלי מכאבים חזקים. אני לא יודעת מאיפה את אבל אני מאוד הקפדתי שהרופא שיטפל בי יהיה מנוסה גם באנדו מטריוזיס וגם יבין בפוריות - כי יש טיפולים שונים לאנדואיות והרופאים מהסוג הזה מאוד מקפידים לשמור על עניין הפוריות. אני טופלתי אצל רופא בשם דר' אריאל רבל מהדסה עין כרם שהוא מצוין אני לא יודעת להגיד לך לגבי תל השומר אבל אני לא חושבת שסוריאנו הוא רופא פוריות. בכל מקרה שווה לך לברר. אם כן יש לך אנדו אז כל הטיפול בך וטיפולי הפוריות יותאמו לך אחרת.

זואילי

New member
מגיבה בעניין פוריות

ד"ר סוריאנו מבין בפוריות והוא רופא מ"הסוג הזה" שיעשה ה-כ-ל כדי לשמר את איברי הרבייה. אין לי מושג אם הוא עושה שאיבות והחזרות שזה מה שמייחד רופא פוריות למיטב הבנתי, אבל בהחלט השילוב של סוריאנו לטיפול באנדו עם רופא מומחה לפוריות שמבין באנדו = כיסוי נרחב ונכון של התייחסות. מסכימה איתך שלאשה עם אנדו בטיפולי פוריות ההתייחסות וכל הפרוטוקול הוא אחר לגמרי מאישה ללא אנדו בטיפולים. לכן אני גם ממליצה, רק מנסיוני האישי - שאת טיפולי הפוריות עדיף אם אפשר כמובן כלכלית לעשות באופן פרטי. (ורק אצל מומחה פוריות שמתייחס למחלה, יודע לזהות אנדו במישוש ובאולט', נותן פרוטוקולים שלא יהרגו אף אחת, מתעניין בתגובת הגוף הכללית כעדיפות ראשונה ולא מנסה רק לייצר לול מרשים של ביציות, מסתכל על איכות ולא על כמות הזקיקים ועורך מעקב צמוד ולפיו מפגין יצירתיות רבה במהלך הפרוטוקול בקטע של מינונים).

זואילי

New member
הי מיכ

לשאלותייך, 1. אם את רוצה ללכת לאחד מהשניים באופן פרטי בשביל סקנד אופיניון, אז אני כמובן ממליצה על סוריאנו. אבל אם בעצם יש לך תיק בתה"ש אז גם סביר להניח שבשלב מסויים תוכלי שם להיבדק על ידו. ניתוח כשיהיה מאסט ואם תחליטי על הטוב ביותר תוכלי גם לעשות בפרטי אצל סוריאנו. זה שיקול כלכלי בלבד לדעתי במקרה שלך. ואז תוכלי להגיע אליו לפרטי בשביל בדיקה ותסגרו על ניתוח. לכן אולי כדאי לקבל את הסקנד אופיניון אצל גולדנברג. ואז תחליטי. כי הגיוני שיש אנדו אם זולטי איבחן. אז יהיו לך דעות של 2 רופאים וישאר לך רק להחליט לגבי היכן ומי ינתח. ופה סוריאנו יכנס לתמונה. טוב, יצא לי די מבולבל אבל נראה לי כי השורה התחתונה די ברורה. 2.במחלה הזאת אין "נורמלי". אצל כל אחת נורמלי זה עולם ומלואו. 8 ס"מ לכל הדעות זה גדול. 3. שאלה זו לא מספיק ברורה. אשמח אם תכווני אותנו למה כוונתך.

mich0176

New member
תודה זואילי על התשובות

בשאלה ה3 התכוונתי לשאול האם אחרי לפרוסקופיה מישהי חוותה תופעות לוואי ,מעבר למה שאולי יכול להחשב מתאים אחרי ניתוח כזה להסרת אנדו'. כבר שמעתי על מקרים שבחורה יצאה מניתוח גניקולוגי עם תופעת לוואי של בעיות בבלוטת התריס, או בעיות בשלפוחית השתן (בריחה וכו'). ובכלל, מה התופעות של אחרי הניתוח? בטאגליינס קראתי המלצה למכנס לא לוחץ בגלל הגז לניפוח הבטן, מתוך זה אני יכולה לדמיין נפיחות פיזית ותחושה מאד לא נוחה בבטן.האם זה אמנם ככה? יש דברים נוספים בכיוון שכדאי לדעת עליהם טרום ניתוח?

זואילי

New member
אוקיי

את שתי התופעות הראשונות שהזכרת אינני מכירה באופן אישי, ואם זכרוני אינו מטעה אותי, לא שמעתי מחברותיי. אז בלפה' ממלאים את הבטן בגז, והתופעות שלו הם אכן בטן נפוחה ואז אפשר לדמיין שככה ניראה בהריון. אצל כל אחת לוקח זמן אחר עד שהבטן יורדת למימדים הרגילים של כל אחת. הגז גורם לכאבים בכתפיים כי הוא עולה. לכן מומלץ להגביה את גב המיטה אחרי הניתוח. אני ישנתי ככה יומיים בכמעט ישיבה... חשוב גם לקום מהמיטה ברגע שמרשים לך ומורים לך. גם אם יש כאבים. ההליכה וישיבה מחוץ למיטה עוזרים לגז להתנדף. יכולה לספר לך שאני חוויתי מעט מאוד כאבים מהגז. איך שהרגשתי מן לחץ מוזר בחזה הזעקתי אחות, היא חייכה ואמרה מה זה וגם שנורא לא התחשק לי - קמתי מהמיטה ועשיתי מה שאמרו לי כמו ילדה טובה ושם הכאב הזה נעצר. כמו כן הגיע אליי פיזיותרפיסט שהכריח אותי להשתעל. אז שמתי כרית על הבטן ולחצתי עליה, והשתעלתי כמו בנאדם שמעשן 70שנה. על אותו עיקרון העדפתי דווקא לצחוק הרבה. לכן מציעה לך ליצור קשר עם זק האהובה כי היא מעולה בהצחקות. כמובן שקימה ראשונה מהמיטה ובטח מקלחת ראשונה - רק עם מלווה. אז ללכת המון זה עוזר להחלמה. (וככה גם מוצאים כל מיני דרכי קיצור בביה"ח, וכל מיני חדרים מסקרנים). יש בנות שרגישות לחומר ההרדמה ולכן מרגישות בחילות ואף מקיאות. אני שמאוד אוהבת חומרים מרדימים לא הקאתי ולא שום דבר. זה מאוד אינדיבידואלי. 2 מחברותיי פה הקיאו בנוכחותי אבל זה דווקא היה די משעשע. חוץ מזה, ונחזור לזק... כשהיא מקיאה אז זו שנמצאת לידה באותו רגע נכנסת להריון. בהחלט שווה. מציעה לך לשתות הרבה מאוד מים ברגע שיאפשרו לך לשתות כי בניתוח מכניסים קטטר. ולא כייף לחטוף זיהום אח"כ. אז אני שתיתי גלונים של מים והרבה מיץ חמוציות ואכלתי המוני יוגורטים ביו. וגם קיבלתי אנטיביוטיקה. (טוב, אני חייבת תמיד איזה תרופה אמיתית..). עצירות - בד"כ גם קורה, בין אם זה פסיכולוגי כי מפחיד אותנו ללחוץ ולהתאמץ שמא משהו יקרע... ובין אם זו עצירות "רגילה". צריך הרבה סבלנות, נשימות, שמן זית, ופוזיציה זויתית על האסלה. (ז"א לא לשבת ב 90 מעלות). זה מה שעלה לי בינתיים. שיהיה

mich0176

New member
תודה

זה היה מאד מאיר עיניים. הבנתי מזולטי שמכניסים קטטר לרחם. מה עם זיהומי משנה שם? ומה קורה עם הסקס? כמה זמן אחרי הניתוח אפשר לחזור לזה?

זואילי

New member
לרחם??

קטטר בניתוח מכניסים לשלפוחית השתן. זמן הוצאותו משתנה. או שמוציאים אותו אחרי הניתוח או אחרי 24 שעות, או אחרי 9 ימים. תלוי מה עברת בניתוח ואם יש/אין מעורבות מערכת השתן. לא מבינה את הכוונה לגבי הרחם. בהחזרת עוברים מכניסים קטטר (צינורית דקה) לרחם והופ מעבירים דרכה את הפיצפונים. בגלל שאנדואיות נוטות להזדהם במיני אקטים פולשניים, חשוב ומומלץ לקבל אנטיביוטיקה. בזמן הניתוח לוריד, ואח"כ דרך הפה. אם אף אחד לא יגיד לך מילה על אנטיביוטיקה - תפני את תשומת ליבם לכך. גם כשאת בבית - תבדקי חום, כי אם הוא חלילה עולה אז יש חשד לזיהום - ומייד לחזור לבי"ח. על סקס אין לי תשובה...

mich0176

New member
ככה אמר הדוקטור

קטטר מוכנס לרחם אחרי ניקוי הנרתיק ביוד.קיבלתי את זה כתשובה לשאלה באיזה חומרים משתמשים כהכנה ובזמן ניתוח.היה לי חשוב לדעת בגלל רגישות שיש לי ליוד (דרך הוריד). אז הוא דיבר על חומר לשתייה בשביל לעשות חוקן (אולי תוכלי להסביר לי בדיוק למה צריך את זה?) ועל הקטטר.לצערי שם הוא עצר ועכשיו אני מחפשת מאמרים שמתארים את תהליך הניתוח הלפרו' ובינתיים לא מוצאת.

זואילי

New member
טוב...

ידוע לי כי כשאנחנו מורדמות אז יש בדיקה וגינלית. לא ביררתי אם מנקים. במידה ועושים גם את זה, אז אני מניחה שזה כמו בצילום רחם, היסטרו והחזרת עוברים. את חייבת לדווח על הרגישות ליוד. כי גם במהלך הניתוח בודקים מעבר צבע בחצוצרות. החומר ששותים זה סופודקס והוא מגעיל ברמות קשות. מומלץ לדלל אותו או בספרייט או במיץ תפוחים או כל אופציה אחרת שיכולה טיפה לעמעם את הטעם המזוויע. עושים את זה כדי לנקות את המעיים. כדאי לשתות את זה תוך כדי עצירת נשימה. את הקטטר לשלפוחית גם מכניסים כשאת מורדמת.

למעלה