חוות דעת על מחשב

LOVEtheMcMAHONS

New member
חוות דעת על מחשב

אני הולך לרכוש לקראת סוף החודש הזה/תחילת חודש הבא מחשב נייד. יש לי הרבה התלבטויות וכבר הייתי סגור שאני רוצה את ה-XPS 1330 אבל נראה לי אני ממש אתעצבן להוציא כל כך הרבה כסף ולהתמודד עם הטרפה והנבלה ששמה וויסטה. הצרכים שלי בגדול הם - גודל מסך פחות חשוב לי - גג 15.4 ויכול להיות גם ה-13.3 של ה-XPS. צריך מחשב חזק וגם שלא יהיה סופר כבד ( אני לא בחור קטן ולא הולך להיסחב איתו יותר מדי ככה שלא מפחיד אותי המשקל עד גבול מסוים - נגיד 3 קילו עם סוללה). אני צריך אותו לצרכים הרגילים + לעבודה עם וויז'ואל סטודיו הנוכחי (וגם הגרסא הבאה - 2008) עם פוטושופ, MICROSOFT EXPRESSION - ככה שכרטיס מסך יעודי זה MUST מבחינתי גם בשביל להריץ עליו מדי פעם איזה משחק (לא צריך שירוץ בהגדרות הכי גבוהות ברמה של 8800 - משהו בסגנון של 8600 או HD2600 נראה לי יספיק). לגבי תקציב - אני לא הולך להשתולל אבל גם לא לזרוק איזה סכום גג שבסופו של דבר לא תהיה לו משמעות כי אם אני אמצא מחשב שיענה לצרכי וימשוך אותי אני אלך עליו גם אם הוא יהיה יקר מדגמים אחרים שאולי מתאימים. חשבתי גם אולי על האינספיריון 1520 - השאלה הגדולה כמה פשוט או לא לשנמך אותו ל-XP. עוד מחשב שצד אותי זה טושיבה A200-1GB שנמכר בסביבות ה-7 אלף. למישהו כאן יש אותו או יודע אם ניתן לשים עליו XP מבחינת דרייברים וכאלה ?

RoyBO

New member
לי יש XPS 1330

אכן עלה המון. יש ביקורת קצרצרה עליו במאמרי הפורום. לדעתי לך על איזה D630 של דל ותתקין עליו XP.

LOVEtheMcMAHONS

New member
קראתי את הביקורת

המחשב הזה (XPS) צד את עיני מבחינה וויזואלית אבל אחרי התנסות של חודשיים עם וויסטה במחשב הנייח בעבודה והתחננות שיתנו לי להתקין עליו XP במקום אני לא רוצה (לפחות עד SP1) להתקרב לוויסטה. לגבי ה-D630 הוא מגיע רק עם 1 GB זיכרון ועדיין לא זול (הוא יקר יותר מה-1520 אינספיריון וגם מהדגם של הטושיבה שציינתי) ככה שלמרות שניתן להזמין אותו עם XP PRO אני לא חושב שזה הדגם שאני אלך עליו אבל תודה על ההצעה.

bar666xp

New member
הוא יקר יותר ביגלל עמידות פיזית...

הוא דגם לשוק העיסקי פרטי-עיסקי... כלומר עמידות גבוה יותר למפגש מקרי עם הקיר {כשהוא בתיק} ו/או חלילה נפילה מהשוחן... אגב לא מומלץ לנסות את עמידותו של הנייד אגב זה שהוא אמור להיות עמיד יותר לא אומר שהוא יהיה עמיד מספיק!!!

LOVEtheMcMAHONS

New member
מחכה עדיין לשמוע

אם מישהו מכיר את המדיניות של טושיבה לגבי דרייברים ל-XP ואפשרות שנמוך כזה או אחר או רכישת המחשב מראש עם XP PRO ?

יאיר B

New member
מדיניות השנמוך הרשמית היא של MS.

הם קבעו שכל מי שיש לו בנייד ויסטה ביזנס או אולטימייט (שלדעתי לא נמכרת בארץ) יוכל לקבל שנמוך ע"י מעבדות יצרן המחשב ל-XPPRO. כל דבר אחר - על אחריותך. בדוק באתרי היצרניות שאתה רוצה אם יש לדגמים שאתה מעוניין לקנות דרייברים ל-XP.

LOVEtheMcMAHONS

New member
תודה על התשובה

לפי האתר של טושיבה אכן יש דרייברים של XP לדגם שאני מתעניין בו (אני מקווה שבדקתי נכון לפי ה Part Number PSAE6E-01M00NAR ).

RoyBO

New member
זה רק דרך החנות שלהם

והם משנים מפרטים. למשל הם מוכרים עם סוללה 6 תאים ולא 9 את הדגם שלי, כולל מחירים גבוהים יותר מכולם.

למעלה