יצא לי לעבוד עם 2 מאלו
QPack - בזמנו היו דיי יעילים, אפילו הכניסו קצת שיפורים שביקשתי, בשנים האחרונות מכוונים קצת יותר לכיוון המכשור הרפואי, צריך לקחת בחשבון עלויות תמיכה מעבר למינימליות שמוגדרות בהסכם הבסיסי.

Seapine Test Track - חברה גדולה, לכאורה מנסים לקדם תהליכים, אבל קשה מאוד להשפיע על תהליכי וכיוון הפיתוח שלהם כשחסרות פונקציות, אז או שהם מתאימים לכם כמו שהם - או שלא. (למיטב הבנתי לא ממש זולים - מה שעשוי להגביל עוד יותר את כמות הרשיונות והתכונות שרוכשים ולהוסיף קשיים)

על השניים הראשונים ברשימתך לא שמעתי עד היום,
אני יודע שדווקא IBM-Rational סבלו מבעיות איטיות (קצת מוזר לחברה שמתיימרת להיות מיועדת לפעילויות גדולות במיוחד),

TFS מותאם לשימוש בפיתוח בסביבת מייקרוסופט - מצד אחד יש להם הרבה יתרונות בשילוב בסביבת הפיתוח, יכולת הקלטה טקסטואלית ולצרכי אוטומציה וכד', מצד שני חלק מהמשתמשים מדווחים על כבדות תהליכים.

יצא לי גם לעבוד עם XStudio בגירסתו החינמית (לא בטוח אם קיימת ולכמה משתמשים - כנראה רק 5 כיום) - השירות היה מעולה - הכניסו המון בקשות שלי לשיפור, כמו ניהול משתנים ל- Data Driven Testing שחוסך המון כתיבה ומקל על קריאות הבדיקות.
ומתממשקים כמעט עם כל הכלים בשוק.
המשוב של המשתמשים האחרים לכלי היה מאוד חיובי.

הבעיה בחברות הגדולות - מעבר למחיר היא חוסר הענות לבקשות שינוי, ומניסיוני יש כאלו גם מהוותיקות שביניהן, ובזמן שחושבים כי הטמעת כלי מסחרי קלה יותר מהטמעת כלי פתוח - מניסיוני העלות זהה, והקושי הוא לרוב בהגדרת מבנה הנתונים המתאים לתהליך המקומי.

כלים נוספים יש בדיון שקישרתי אליו בפוסט השני שלך.