חוות דעת על כלי ניהול בדיקות - Polarion/ Cockpit ועוד כמה?

OrA311

New member
חוות דעת על כלי ניהול בדיקות - Polarion/ Cockpit ועוד כמה?

היי,

מישהו מכיר את הכלים הבאים ויכול לחוות דעה?
polarion
cognition cockpit
Orcanos (Qpack)
Kovair
TFS
Seapine

תודה רבה!

halperin

New member
מנהל
יצא לי לעבוד עם 2 מאלו

QPack - בזמנו היו דיי יעילים, אפילו הכניסו קצת שיפורים שביקשתי, בשנים האחרונות מכוונים קצת יותר לכיוון המכשור הרפואי, צריך לקחת בחשבון עלויות תמיכה מעבר למינימליות שמוגדרות בהסכם הבסיסי.
&nbsp
Seapine Test Track - חברה גדולה, לכאורה מנסים לקדם תהליכים, אבל קשה מאוד להשפיע על תהליכי וכיוון הפיתוח שלהם כשחסרות פונקציות, אז או שהם מתאימים לכם כמו שהם - או שלא. (למיטב הבנתי לא ממש זולים - מה שעשוי להגביל עוד יותר את כמות הרשיונות והתכונות שרוכשים ולהוסיף קשיים)
&nbsp
על השניים הראשונים ברשימתך לא שמעתי עד היום,
אני יודע שדווקא IBM-Rational סבלו מבעיות איטיות (קצת מוזר לחברה שמתיימרת להיות מיועדת לפעילויות גדולות במיוחד),
&nbsp
TFS מותאם לשימוש בפיתוח בסביבת מייקרוסופט - מצד אחד יש להם הרבה יתרונות בשילוב בסביבת הפיתוח, יכולת הקלטה טקסטואלית ולצרכי אוטומציה וכד', מצד שני חלק מהמשתמשים מדווחים על כבדות תהליכים.
&nbsp
יצא לי גם לעבוד עם XStudio בגירסתו החינמית (לא בטוח אם קיימת ולכמה משתמשים - כנראה רק 5 כיום) - השירות היה מעולה - הכניסו המון בקשות שלי לשיפור, כמו ניהול משתנים ל- Data Driven Testing שחוסך המון כתיבה ומקל על קריאות הבדיקות.
ומתממשקים כמעט עם כל הכלים בשוק.
המשוב של המשתמשים האחרים לכלי היה מאוד חיובי.
&nbsp
הבעיה בחברות הגדולות - מעבר למחיר היא חוסר הענות לבקשות שינוי, ומניסיוני יש כאלו גם מהוותיקות שביניהן, ובזמן שחושבים כי הטמעת כלי מסחרי קלה יותר מהטמעת כלי פתוח - מניסיוני העלות זהה, והקושי הוא לרוב בהגדרת מבנה הנתונים המתאים לתהליך המקומי.
&nbsp
כלים נוספים יש בדיון שקישרתי אליו בפוסט השני שלך.

halperin

New member
מנהל
אמור להיות דיי מקביל ל- XStudio - וחינמי www.squashtest.org

אמור להיות דיי מקביל ל- XStudio - וחינמי
www.squashtest.org
&nbsp
חיסרון קל שאני מצאתי - התמיכה ברובה בצרפתית - אבל ניתן להתגבר,
כמובן שצריך לקחת בחשבון שכל חינמי עשוי להפוך ברבות הימים לגירסה בתשלום.

למעלה