חוות דעת על הספר

Ronis13

New member
חוות דעת על הספר ../images/Emo58.gif

היי, לפני כמה שעות סיימתי את הספר השישי באנגלית. אני חייב לציין שהספר נחמד מאוד בהתחלה, אבל בסוף (מאז שדמבלדור מת) הוא נהיה פשוט עצוב מאוד ומדכא. אני מאוד נקשרתי לדמות של דמבלדור, ובדיוק מתי שהארי היה הכי צריך אותו סנייפ הרג אותו. בפרק האחרון ממש כמעט בכיתי, אני לא מבין איך רולינג הייתה יכולה לעשות כזה דבר... גרמה לכולם להזדהות עם הארי שצריך תמיכה מדמבלדור, ומיד אחרי כן הוא מת?! עוד מישהו חושב כמוני? אשמח לקבל חוות דעת.

OrlOsh

New member
נכון, אבל ../images/Emo58.gif

אם רולינג לא הייתה עושה מה שהיא עשתה, בספר השביעי הארי היה תלוי בדמבלדור עוד יותר (כי זו כבר המלחמה), וכנראה בשביעי היא רצתה להציג את הארי. הרי בכל הספרים הארי נעזר במישהו, או היה צריך שמישהו ידריך אותו, אבל בשביעי הארי צריך להסתמך על עצמו. היה ברור שאם דמבלדור היה נשאר חי, הוא זה שהיה מנצח את וולדמורט (בכל זאת, דמבלדור קוסם הרבה יותר מהארי). הגיע הזמן שהארי יוכיח את עצמו. וגם ככה, היא יוצרת מתח לשביעי, איך יכול להיות שהארי יצליח למצוא את ההורק' מבלי עזרתו של דמבלדור. נכון שה"מוות" (עוד לא בטוח) של דמבלדור היה עצוב, אבל במידה גם חשוב. [לא כמו המוות של סיריוס שהיה סתמי
]

rikko 13

New member
היי גנבתה לי את התאורייה

זה לא הוגן אני חשבתי על זה קודם

G e o r g i a

New member
באמת "יוצאים" מהספר עם../images/Emo58.gif

הרגשה מדכאה. לי כמעט ולא היה חשק כבר לקרוא את השביעי (כשייצא). כמובן שההרגשה הזאת כבר מזמן עברה לי. אני עדיין לא הפנמתי וקיבלתי לגמרי את המוות של דמבלדור. לקחתי את זה ממש קשה, ובכיתי המון.
כל הסוף הוא אפל, וכנראה שזה גם סיפתח לשביעי (די לצערי, האמת, אבל בטוח הוא יהיה נהדר עדיין)....זה באמת די באסה. חוץ מזה (ובגלל זה, למרות הכל) הספר אדיר.

Pr0NgS

New member
שלום.

לדעתי, כבר מהספר הרביעי כל הסופים מאוד מדכאים, אבל מאוד. יש תחושה של ריקנות...

../images/Emo58.gif

אין ספק שהסוף מדכא ביתר
דמבי מת, הארי מתכנן לא לחזור להוגוורטס, יש תחושה של אובדן הדרך באיך לעזאזל לנצח את וולדמורט, במיוחד כשדמבי לא בחיים כדי להנחות ולהדריך. והכל עצוב ואפל, כמו שניסחו את זה מעולה לפני. אבל אני עדיין נהנתי מהספר, ואפשר למצוא את הצד החיובי בזה שדמבלדור מת- זה יהיה הארי שינצח לבדו את וולדמורט. סופסוף בלי שום עזרה מגורם חיצוני שמנחה אותו. אולי רון והרמיוני יעזרו לו, אבל זה עדיין לא יהיה אותו הדבר כמו דמבלדור- שלו תמיד יש את כל התשובות ופותר את הבעיות בהינד עפעף.

Ronis13

New member
אני עדיין לא מבין ../images/Emo58.gif

למה היא (רולינג) הייתה צריכה פשוט כל הספר למשוך יחסית בעלילה, ורק בסוף לנפץ את הכל ולעשות עוד סוף טרגי כזה? זה פשוט לא יאומן.. גמני בכיתי... כי הארי היה ממש קשור לדמבלדור, וכל פעם שהייתה איזושהיא בעיה דמבלדור תמיד היה האוזן הקשבת.. ועכשיו, מה יהיה בהמשך העלילה? לפי דעתי זה מאוד מדכא, והכניס אותי לעצב אפילו אחרי סוף הספר. כי בשאר סופי הספרים הייתה אוירה נחמדה של ציפיה לשנה הבאה.. ופה?! להיפך..

phetxu

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo58.gifזה כאב לב חסר מילים..

אני לא יכולתי להפסיק לבכות!!! אני פשוט בכיינית.. בכיתי במשך פרקים שלמים...זה לא פייר...זה אכזרי! וסנייפ שאני כל כך אוהבת וסומכת עליו...הרג את דמבלדור ברגע שהוא היה הכי צריך אותו והוא היה כל כך חלש!
זה כל כך לא הוגן היה להרוג אותו כשהוא היה במצב המסכן הזה... וגם מאלפוי היה מסכן! הוא לא רוצה את המשימה הזאת והוא לא רצה לעשות אתך כל זה...נסיך קטן ומסכן שלי..
אני מתגייסת בבוקר. בא לי למות. אני שוב בוכה. לא רוצה יותר. אני אחזור לפורום שבוע הבא בטח..

Ronis13

New member
בהצלחה בגיוס.. ואני לא מבין

איך אפשר להזדהות עם סנייפ ומאלפוי. אלו בדיוק שתי הדמויות שלא הזדהתי איתם, ואפילו הרגשתי שנאה כלפיהם.

2 Mיכל

New member
כי בשלב מסוים../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

מבינים שלמאלפוי לפחות לא הייתה שום ברירה - להתאבד בעצמו ולהקריב את אמא שלו או לבצע את המשימה שוולדמורט הטיל עליו. אני כבר לא זוכרת מה הרגשתי בדיוק כשקראתי את סוף השישי, אבל אפשר להגיד שהרבה יותר כעסתי על אמברידג', פרסי ופאדג'. בהחלט אפשר להזדהות עם סנייפ ומאלפוי, לפחות מדי פעם... (למשל כשסנייפ תפס את הארי בשירותים של מירטל עם מאלפוי חצי מת, ממש הבנתי אותו).

G e o r g i a

New member
בהצלחה בגיוס!! תחשבי על הצד החיובי:

כשיצא הארי פוטר השביעי את כבר לא תהיי שם!
למטה אני מזדהה מאוד בקטע של הבכי...אין, מזמן לא בכיתי ככה. ממאלפוי האמת לא היה אכפת לי (למרות שזה עצוב שבספר הבא לא נראה אותו כמעט!!! וואי, לא חשבתי על זה!! אעע), אבל סנייפ??? כ"כ התחלתי לאהוב אותו בספר החמישי! אוף!!! אני מקווה שתקוותי ואמונתי לא יתנפצו בשביעי, ושבאמת נגלה שהוא היה טוב. לא מתאים לו למות (הרי אם הוא רע והוא הרג מרוע את דמבלדור אהובינו רולינג לא תשאיר אותו בחיים).

למעלה