חוות דעת נוספת.

דנתי1

New member
חוות דעת נוספת.

שלום. הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת מראומטולוג אם ניתן. אני חיילת בצבא לקראת שחרור. מאז החטיבה סבלתי מכאבי גב ופעם בחודש לערך זה היה עובר לרגליים והייתי צולעת למשך שבוע והכל היה עובר. מאז שהתגייסתי עם הזמן הבעיה החמירה. כאבי הגב נהיו שורפים והם באופן קבע תמיד שם, והגיע למצב הגרוע ביותר, שההקרנה לרגל נהיתה כל כך נוראית שפשוט יש ימים שאני לא מצליחה לקום מהמיטה (בייחוד בבוקר, או אחרי זמן רב של שכיבה או ישיבה) או לשבת על אסלת השירותים. אני לא יכולה להתכופף, קשה נורא להתלבש, כי אין לי שליטה כביכול על הרגל אני לא יכולה להרים אותה. ללכת רק בעזרת השענות על הקיר. במקרה הכי גרוע (שתיארתי כרגע) אני לא יכולה לסבול את הכאב ורק אטופן 400 משכח את הכאבים(קיבלתי מאורטופדים שהייתי אצלהם). לאחרונה הלכתי לראומטולוגית שנתנה לי את האטופן לקחת באופן קבע (במשך חודש פעמיים ביום). הבנתי שהתרופה מסוכנת למדיי לקיבה בעיקר ויש לה תופעות לוואי רבות. יש לי קיבה רגישה ואני בשירותים ליציאה לפחות 2-3ביום. הבנתי שבד"כ נותנים מינון קטן יותר ולמשך זמן קצר הרבה יותר. אני נורא נגד תרופות ואם לא ממש חייבים לדעתי עדיף שלא. ואם כן כמה שפחות. אני מעט מודאגת מהמינון. רציתי לדעת מה אתה חושב. האם זהו דבר נורמאלי?

חוות דעת

צריך ראשית כל לנסות לאבחן את סיבת כאבי הגב- האם מדובר בכאבי גם מכאניים או דלקתיים - המינון שניתן לך מקובל אך אנו בהחלט מנסים להימנע ממתן ממושך אלא אם אין ברירה ואני מניחה שהראומטולוג שבדק אותך התרשם שאין ברירה - האם עשו לך צילומ אגן? ע"A מותני? בדיקות מעבדה? CT ? במקרה של כאבי גב כרוניים, יש מקום לברור לגבי תופעות לוואי, הן פחותות באנשים צעירים ובריאים ובמקרים מסויימים אכן הטיפול ניתן לזמן ארוך יותר

דנתי1

New member
שלום דוקטור.

עשיתי את הבדיקות הבאות: מיפוי עצמות, צילום רנטגן, CT(עכשיו שלחו אותי שוב משום מה...), בדיקות דם עשיתי עכשיו אני רק יודעת שמבדיקות ישנות היתה לי שקיעת דם כפולה מהמקסימום. (40). צילומי אגן וע"ש מותני זה משהו אחר? כי לזה לא שלחו אותי. סלח לי על בורותי אך מה זה כאב מכאני? הרופאה שאצלה נבדקתי היתה נורא עצבנית ולא נתנה לי לשאול, להסביר, היא ממש אמרה לי לסתום את הפה. ולא יכולתי לשאול אותה כלום. זה נורא מדאיג אותי:(. אני מפחדת ממש לקחת תרופה כזו חזקה חודש שלם! ועוד פעמיים ביום.

ברור

השאלה היא איזה צילומי רנטגן וCT עשו - אם עשו צלום או CT של האגן והם תקינים, הסיכויים לכך שמדובר בתהליך דלקתי פחותים

דנתי1

New member
שלום שוב דוקטור נחמד:)

הבדיקות שעשיתי הן CT ע"ש מותני, ודו"צ אם יש דבר כזה ואני לא טועה. הן יצאו תקינות (היא שלחה אותי שוב לבדיקות הללו...) ההנחה שיש לי דלקת היא לפי התיאור כנראה והבדיקות דם. קרה דבר מעניין, אשר בעקבותיו התחלתי לקחת את התרופה אבל החלטתי לקחת כדור אחד ולא 2 ביום... מקווה לטוב. מה שקרה הוא שעשיתי בדיקות דם אחרי שהיה לי התקף בסופ"ש ואיזה 4 ימים לקחתי אתופן (בגלל הכאבים) ובשקיעת דם פעם ראשונה אחרי הרבההההההה מאוד חודשים זה תקין ועומד על 20! מה שאומר שכנראה אני צריכה את התרופה. תודה רבה על העזרה:)

למעלה