חוות דעת מסומנת

Bartal j

New member
חוות דעת מסומנת

אוקיי ראשית כל אני חייבת לציין שהספר עצמו כתוב בצורה מאוד תואמת את ההשקפות של נער מתבגר, הספר הזה בעצם נכתב ע"י אם ובת ביחד כשהבת עוזרת לאימא שלה להתאים את השפה למתבגרים וזה יצר הרבה פעמים סיטואציות לספרים של גיל 15+ זואי (אהבתי את השם שפירושו חיים מיוונית) והקישורשל משפחתה לרוזב ירד (ציפור אדומה פינינקס עוף החול) היא משעשעת וצינית. אבל כל הקטע הכישופי הזוי לחלוטין השילוב ההזוי והלא קשור שהכותבת עשתה ביחד עם וויקה (דת פגאנית) ובתור פגאנית בעצמי אבל לא וויקאנית היה לי הזוי לגמרי לקרוא את הערפדים פותחים מעגל (היא די תיארה את זה אמין למדי כך שזה גרם לי להתהות אם היא בעצמה פגאנית או חקרה בעניין) קוראים ליסודות, מקדש לנית' אלת הלילה משתמשים בmerry meet? וblessed be? (משעשע לקרוא את זה בעברית בשמחה נפגש וברוכה תהיי) חחח זה נשמע לי מוכר מידי פשוט. כהנת ערפדית בשם נפרייט? (נפר במצרית זה יפה) WTF? בשורה התחתונה: זה לא ממש ספר ערפדים שיגרתי, לדעתי האישית אילו הכותבת הייתה מתמקדת בכישוף ופחות בערפדים זה היה מעניין יותר לצערי כי הערפדים שלה לא משהו בכלל בלשון מעטה. השפה שם ממש מתאימה לבת 14 15 שחושבת שערפדים זה כזה מגניב. סה"כ ספר לא נוראי אבל חביב, ראיתי ספרים טובים יותר וקשה לי להגדירו כספר ערפדים אבל שיהיה. לא מספיק הרשים אותי כרגע בשביל שאחפש את הספר השני.

Bartal j

New member
אה ואני אציין שאני קוראת את "החיים הקצרים של

בארי טאנר" ואני ממש אוהבת את הכתיבה של סטפני מאייר שם, והתיאורים מאוד מרתקים, בארי דמות מאוד חביבה לדעתי וחבל שהסופרת התמקדה בבלה ולא בבארי, אבל אני אומנם בהתחלה אבל הספר נראה ממש טוב עד כה, אהבתי בנתיים יותר מדמדומים. ייתכן כי זה נטו לעסוק בערפדים, בהשקפתה של ערפדית ואיך היא צדה ורואה בני אדם.. זה מעניין שסטפני ניסתה להכנס לראש של ערפדית לעומת הקאלנס יפי הנפש שלה.

קרניjack

New member
בגדול אני מסכימה לגביי הספר

והוא לדעתי עוד הטוב מבין השאר... לי יש את ה4 הראשונים, קנו לי ליומולדת לפני שנה, ומספר לספר זה רק נמרח... כאילו, הספר הראשון מדבר על חודש! וכל שאר הספרים נראה לי מספרים על שבוע-שבוע וחצי מהעלילה! הריטואלים והמשפטים חוזרים בכל, אבל בכל ?(ויש המון) טקס שהם עושים, וכאילו באמ, דיי! מה, הייתן צריכות למלא שורות בספר? לרעיון יש פוטנציאל, אבל זה באמת מייגע- וחבל. אגב, לא רק הכתיבה ברוח נעורים, הכריכות לדעתי יפות ומיוחדות- וגם הן מופנות לכך...

HarleyQuinn1

New member
גם אני לצערי קניתי את דמדומים 2 ו-3

והתחרטתי מאוד... חשבתי שזה שווה את הניסיון

קרניjack

New member
דיברתי אגב, על "בית בלילה"

לא על דימדומים....דימדומים הרבה יותר טוב חחח

למעלה