חוות דעת לבית המשפט

חוות דעת לבית המשפט

אני ואחיי הגשנו בקשה למינוי אפוטרופוס עבור אמי. אמי אשה מבוגרת בת 76. לפני כשנה היא אושפזה בבית החולים בעקבות בלבול. היא לא זכרה אותנו. אנחנו הגשנו בקשה למינוי אפוטרופוס כדי להגן עליה וכדי שבבוא היום, כשהיא תצטרך טיפול שלא מתאים בבית (שתהיה בריאה עד 120) ונאלץ לשכנה בבית גיל הזהב, נוכל לעשות זאת ולא להתחיל את התהליך שיגרום לשיהוי ויכול לפגוע בה. עדין לא סיפרנו לאמי היקרה על הבדיקה שעתידה להיות בשבוע הבא ואנחנו לא יודעים כיצד לספר לה, על מנת שלא לפגוע בה. אמי היא אשה יקרה ואהובה על כולם והדבר האחרון שאנחנו נעשה זה לפגוע בה. מה עלינו לומר לה בקשר לבדיקה, לאיזה רופא היא הולכת ולשם מה נחוצה הבדיקה. אנחנו לא מעוניינים להלחיץ אותה. אגב לפעמים היא שוכחת את השם שלי וקוראת לי בשם אחר (בשמה של אחותי). ומה שהכי כאב לי בסיפור שלה שיום אחד הבאתי אותה אלי, זה היה ביום השואה. אמרתי לה "אמא, את יודעת שהיום זה יום השואה?" אז היא שאלה אותי: "מה זה שואה"? ולמה זה כאב לי? כי אמי ניצולת שואה וכילדה שאבתי ממנה המון סיפורים על חייה בגיטו עם אמה ואביה (כל המשפחה ניצלה בשואה). הילד הקטן שלי שואל שאלות על סבתא, למה היא שואלת כל פעם שהוא פוגש אותה באיזה כיתה הוא. אמרתי לו שהיא מבוגרת ולא שוכחת. אין לי מושג אם זה דימנציה או אלצהיימר. איך בעצם יודעים? יקח זמן עד שחוות הדעת תהיה מוכנה וגם נדע איזה טיפול לתת לה. בריאות שלמה לכל החולים ומחזקת את ידיכם, חברי פורום נפלאים. תהיו חזקים

אירילה

New member
ברוכ/ה הבא/ה לפורום דרדר כחול

תאמרו לאמא שהרופא ביקש שתעבור בדיקה על מנת לשלול חס וחלילה גידול בראש ,או לחילופין בדיקה הבאה לגלות אם חסרים ויטמנים בגוף בגלל קצת שיכחה. במחלת האלצהיימר /דמנציה חייבים להיות יצירתיים בתשובות ולהתשמש אף בשקרים לבנים. אני חייבלשאול אתכם ,בבית האבות בו הכנסתם את אימכם ,האם היא נמצאת במחלקה לתשושי נפש? ישנו הבדל מהותי מאוד בין בית אבות רגיל למחלקה של תשושי נפש ,שם האחיות מיומנות ומקצועיות בכל הקשור למחלת האלצהיימר. ע"מ שתדעו מותר טוב על המחלה ,המלצתי לכם היא לקרוא בעיון את קישורי הפורום ואת הדיונים העוסקים בוודאי בהרבה נושאים שיעניינו אתכם. כולנו כאן באותה הסירה ובוודאי שבמהלך השבת ולאחריה תקבלו תגובות חמות משאר הגולשים כאן בפורום. מאחל לכם רק טוב גרשון/מנהל הפורום

רק המחשבה על המחלה שהצעת לומר לה

מכניסה אותי ללחץ, קל וחומר את אמא שלי. אני לא רוצה להכניס לה פחדים לראש ובטח לא של מחלה כזו נוראית כמו סרטן, לא עלינו. אפשר לומר לה בדיקת ויטמינים אבל הפסיכיאטר אמר שחייבים לומר לה שהיא תעבור בדיקה פסיכיאטרית, רק שהיא לא יודעת מה זה. אמא לא בבית אבות, ניסינו להכניס אותה אבל היתה התנגדות מאח שלי ולכן אנחנו זקוקים לאפוטרופוס (כך ביקשו מהבית מוגן). הם אמרו שהמחלקה שהכי מתאימה לה היא מחלקת תשושי נפש, יש שם מחלקה לגריה חושית, יצירה, עוזרים להם לאכול ועוד. למרות שראיתי שיש שם הרבה חולים על כסאות גלגלים וזה יכול להרתיע את אמא שלי. אני אקרא בקישורי הפורום. תודה על קבלת הפנים ונקוה שתהיה בריאות טובה ואריכות ימים לכולם.

ronnyw

New member
לדרדר כחול

שלום לך, וחבל שאתנ נאלץ להצטרף לפורום העגום שלנו... אחד ה"שקרים הלבנים" שעוברים טוב תמיד זה ביטוח לאומי. תמיד אפשר לאמר שהבדיקה היא לצורך ביטוח לאומי, לקראת גיל פנסיה, קצבת זיקנה או משהו דומה. אפשרות אחרת: להסביר שזה משהו שחשוב לכם הילדים לצורך הקלה ממס, נקודות זכות וכו'. (היתרון היחיד של כל הבירוקרטיה בארץ, שאף אחד לא יודע בדיוק מי עושה מה ולמה. נצל את זה!!) אפשר פשוט לאמר שאתם מבקשים ממנה, שבגילה היא תתחיל חעבור בדיקות תקופתיות מסודרות לצורך מעקב ומניעה (שזה, אגב, מומלץ לכולנו בלי קשר לשום מחלה). אל תנקוב באזניה בשמות מחלות. זו בדיקה כללית !!! אם תוכל להחליף קודם מילה עם הרופא, תאם איתו שלא יאמר מה שלא צריך. שיהיה בהצלחה !!

ראשית תודה על תגובתך וקבלת הפנים

שנית אני אשה ולא גבר... לגבי הצטרפות לפורום, לצערנו, מחלות זה חלק מהחיים, נקוה רק שנצליח להתמודד היטב ולעזור כמיטב יכולתנו. כבר נפגשנו עם הפסיכיאטר לפני מספר ימים. הבדיקה תהיה אצלו בקליניקה, למרות הקושי להביא אותה, כי הוא אומר שהבדיקה אמורה להיות במקום נייטרלי וללא השפעת האחים, מכיון שיש התנגדות מאח אחד וחוות הדעת צריכה לעבור לבית המשפט לעניני משפחה שם הגשנו אותה (בקשה למינוי אפוטרופוס). לומר שזה בקשר לביטוח לאומי, זה רעיון טוב. פנסיה היא מקבלת (היא בת 76). למרות שהיא לא תסכים לעזרה מביטוח לאומי מכיון שיש מישהי מהמשפחה שמסייעת לה 4 ימים בשבוע ויתר בני המשפחה באים ביתר הימים. בנוגע למחלות אני גם חושבת שלא כדאי לומר לה, כי זה עשוי להלחיץ אותה. תודה על העצות המועילות ושבת שלום.

ועוד דבר, הפסיכיאטר אמר שאסור לנו

להיות איתה בחדר שלו בזמן הבדיקה. אני בטוחה שאמי תרצה שאחת מבנותיה תהיה לידה, כי היא מאוד פוחדת להשאר לבד. נקוה שנעבור את הבדיקה בשלום. אנחנו מאוד חוששים מהתגובה שלה, היא עשויה לסרב לעבור את הבדיקה בלעדינו. נקוה שיהיה טוב.

ronnyw

New member
עוד מילה לגבי הבדיקה...

אינני מכירה את אימך, כמובן, אבל יש תופעה מקובלת דווקא אצל מבוגרים של "מורא חלוק לבן". כלומר, אצל רוב האנשים, אם כבר מגידים למרפאה ויושבים בדחילו ורחימו מול הרופא - הם יעשו מה שהוא יגיד להם, כי "הרופא אומר..." אז אולי זה יעבוד אם אימא שלך? בכלל, צריך להשתמש הרבה ב"שקרים הלבנים" האלה. אין ברירה. בהתחלה זה נורא קשה ("לשקר לאימא שלי בפרצוף?!!" ) אבל לאט לאט לומדים שאין דרך אחרת, כי ההגיון שלהם כבר לא לגמרי עובד. מסתבר שזו מיומנות נרכשת, וזה הולך ונעשה קל ויצירתי עם הזמן......

דברי הפסיכיאטר מפליאים אותי

זה הרי ברור שלאמך יש דמנציה כלשהי. רופאים יודעים שאין דין "פסיכי" רגיל כדין חולה דמנציה. רופא סביר לא היה אומר לכם שחייבים להגיד מרא/ש לאמך איזה בדיקה היא עומדת לעבור, וגם לא היה אומר מראש שיבדוק את אמא ללא נוכחות, אלא שאם יווכח בזמן הבדיקה שעדיף שתצאו מהחדר, יגיד לכם. אני מציע לכם לבטל את התור אצל הפסיכיאטר הזה ובמקום זאת לקובע תור למרפאה הפסיכוגריאטרית באיכילוב. ראו פרטים שורות מעטות מעל שירשור זה. ואני מציע שלא תגידו דבר לאמא עד מועד הבדיקה עצמה, אבל תברחו איזה שקר לבן להגיד מהעיצות שקבלתם בשירשור הזה. בנוסף למקצוענות הגבוהה של צוות הרופאים, האחות ועו"ס, הרופא הפסיכוגריאטרי (שהוא כנראה הבכיר) נותן חו"ד שרשומים בה המונחים הדרושים אבל זה עולה בתשלום (אני שלמתי 465 ש"ח עבור חו"ד למס הכנסה). האם ניסיתם לשכנע את אחיכם בכל דרך אפשרית, כולל התכנסות משפחתית נרחבת, שיסיר התנגדותו ואז לא יהיה צורך במינוי אפוטרופוס? אם לא מצאתם דרך לכך, כדאי שתתיעצו עם עו"ד שעוסק באפוטרופסות, כי אני מניח שהתנגדות מסרבלת ומאריכה אולי את כל התהליך המשפטי.

ודבר נוסף

אם בסופו של דבר יהיה צורך למנות אפוטרופוס לגוף, מדוע לא תבקשו בפעם אחת גם מינוי גם עבור הרכוש? חילוקי הדעות עם האח עלולים להתפתח בעתיד גם על רקע כספי.

הנושא מאוד מורכב

לא ניתן לשכנע את האח. הוא בצור בעמדתו. טיפלנו גם בנושא הרכוש, המינוי הוא לגוף ורכוש. כבר שילמנו לפסיכיאטר על מפגש ראשון והמחיר רחוק בהרבה מהמחיר ששילמת, כי מדובר בפסיכיאטר פרטי (והוא סגן מנהל בית החולים הפסיכיאטרי). אני נוטה להאמין למקצועיות שלו. מדובר בפסכיאיטר בעל מוניטין רב. תודה על התגובה.

ענתי44

New member
דרדר כחול שלום

וברוכה הבאה לפורום. בקשר למה לומר לאמא, קיבלת עיצות כל כך חכמות ואין לי להוסיף. רק בקשר ללכת לרופא פרטי. האם אמא שלך בעלת ביטוח מושלם של קופת חולים? כי אם כן מגיע לה ללכת לייעוץ רופא מומחה שלוש פעמים בשנה. אצלנו בכללית יש או החזר של חלק מהסכום או אם הרופא הוא ברשימת ההסדר עלות הבדיקה היא רק כמאה שקלים. כשאת השאר משלימה הקופה. ככה הלכתי לרופאה מומחית וידועה למחלת האלצהיימר. בקשר לאח שלך, אני מאמינה שזה חלק משלבי התמודדותו עם מה שקורה לאמא. שלב של הכחשה וסירוב לפעול " נגד" אמא. תנו לו את הזמן, ונסו לגרום לו ללמוד יותר על המחלה ואז רבים הסיכויים שישתף פעולה. ואם לא, אזי בית המשפט יטפל בזה. בקשר למה שאת מספרת על מחלקת תשושי הנפש שאת חוששת שאמא תגיב רע. אולי בזמן שאתם מחכים לקבלת האפרוטרופסות כדי שתלמדי יותר על המחלה, ועל פתרונות אפשריים, ואז תקבלו החלטה. אני ממליצה לך בחום לקרוא גם כאן בפורום בארכיון ובקישור אודות המחלה, בעיות נפוצות וחוזרות ועיצות של אנשים לפתרון. וגם במקומות אחרים, כמו העמותה. אם יש לך אפשרות ללכת לפגישה עם בני משפחה אחרים. יש במקומות רבים בארץ קבוצות תמיכה לבני משפחה. זה נותן כוח גדול. אם תצוץ שאלה נוספת, תרצי לשפוך את הלב, אנחנו כאן 365 ימים בשנה, לעודד ולחזק האחד את השני. ומשהו שאני מתלבטת אם להגיב עליו. את מתארת בכאב לב גדול כל כך את השיכחה האיומה של אמא שלך. זה חלק מהמחלה. ליבי נקרע כשקראתי את התיאור שלך על זה ששכחה את השואה. זה מזעזע ורק מעיד עד כמה המחלה הזו ארורה ואיומה. אבל את יודעת מה? אולי יש בזה נחמה שאמא לא תצטרך עוד לסחוב בנשמתה את התופת הזו. על כמה שזה כואב ואיום.

למעלה