חוות דעת, בבקשה?

חוות דעת, בבקשה?

המוברטונלה או לא?
חתולה פרסית בת 6.

יש דעות לכאן ולכאן ובבדיקה התגלה גם זיהום שמטופל כרגע ע''י סטומורג'יל 10. (חצי כדור פעם ביום)

לא ככה...

הי
בשביל לקבל חוות דעת על עניין רפואי, צריך להבין קצת מה הבעיה
קצת רקע - איך החתולה חיה, איך היא מטופלת (חיסונים, מניעת פרעושים..)
מה היו סימני המחלה?
האם היתה בעיה דומה בעבר?
מה הטיפול שקיבלה בינתיים? האם היה שיפור?
האם היו שינויים בסביבת החיים? הוספה של בן בית/חיה חדשה בבית/מעבר דירה וכו'...

היי.. :)

תודה :)

אז העניין הוא כזה:
חתולה פרסית שחיה כרגע רק בבית. אבל: נמצאה ברחוב כי נזרקה כנראה.
מחוסנת. מטופלת נגד פרעושים.
כשהגיעה אליי הייתה במצב זוועתי - המון פרזיטים + קרחות. תוך כמה שבועות של תזונה טובה ופרעוש - הכל נעלם. והשיער ארך.

הפעם הראשונה שהיא הגיעה לוטרינר הייתה לפני כחודשיים אחרי שהיא לא אכלה יום שלם ופתאום הקיאה והתחילה לרעוד ולקחתי אותה מיד לוטרינרית קרובה לבית.
שם נעשו לה בדיקות והוט' קבעה שהיה לה חום 40.7 ושיש לה המוברטונלה ונתנה לה זריקה של אנטיביוטיקה וסטרואידים וכדורים דוקסילין 10MG לשלושה שבועות - רבע כדור פעמיים ביום.

החלפנו וט' מסיבות של מעבר דירה. אתמול הבובה שוב לא אכלה כלום והכרחנו אותה לשתות קצת ונתנו לה מים עם מזרק כמו שהדריכו אותי - כרבע כוס כל כמה שעות. והיא הייתה אפאתית לגמרי ורק שכבה. היום בבוקר אימא שלי התקשרה אלי ואמרה שהבטן שלה נפוחה וכשאפילו מלטפים לה את הבטן בעדינות - היא בוכה.
לקחנו אותה לוטרינר ומה שהעלתי אלה תוצאות הבדיקות שנעשו והוט' אומר שאין לה כנראה המוברטונלה אלא זיהום.
היא קיבלה עירוי וזריקה ושוחררנו הביתה עם סטומורג'יל 10. (חצי כדור פעם ביום ל-6 ימים).

כשעתיים אחרי שחזרנו הביתה היא שילשלה, התקשרתי לרופא והוא אמר שזה סימן טוב. וישר לאחר מכן היא הלכה לאכול. נראה שהיא כן משתפרת.:)
והתחילה לחזור לטפח את עצמה, להתלקק..

היה שינוי בסביבת החיים - עברנו דירה.

נשמח שלמוע עוד חוות דעת בנושא. כי מפתיע אותי ששני וטרינרים אומרים משהו אחר לגמרי ועוד יותר מפתיע שעם שני הטיפולים היא כן מרגישה טוב יותר כבר תוך כשעה..

שוב תודה :)

בהסתייגות

חסרים עדיין קצת נתונים, ובעיקר לא בדקנו את החתולה ברשת.
בכל מקרה - הנתונים בבדיקה מהיום אכן לא מתאימים להמוברטונלה. אני מצידי גם לא רואה שם עדות לזיהום, אבל כאמור, אני רואה רק נייר ולא חתולה.
לגבי היום - האם היה חום ? כמה ? האם עשו משטח דם או ספירה במכשיר בלבד ? אם כן, מה ראו במשטח ? (ספירה נותנת מידע כמותי בעיקר, משטח נותן בנוסף מידע איכותי - על מידת הפעילות של התאים. לרוב יש התאמה בין שני המדדים, אך לא תמיד)

לגבי החתולה והאבחנות.
ההסטוריה הראשונית מתאימה על פניו להמוברטונלה (שוב, באותן המגבלות). אם אכן זו היתה המחלה, אז היא טופלה ולכן היום יש לנו משהו אחר. בהחלט יתכן מצב ששני הרופאים צודקים - ומדובר במחלה אחרת. חודשיים זה לא מעט זמן לעיתים.
כמובן יתכן שיש לחתולה משהו אחר, הבא לידי ביטוי בחולשה וחום זמניים שחולפים ללא קשר לטיפול, או שהגורם רגיש לאנטיביוטיקות רבות. בינתיים לא הייתי נרעש מהכיוון הזה, אבל אם תראי שיש חזרתיות כדאי יהיה להעמיק בתהליך האבחוני. יותא סביר כי שניהם צודקים מאשר כי שניהם טועים....
בריאות ואושר,
אסף

תודה רבה.

רק כמה שאלות נוספות, ברשותך-
באלו מחלות למשל יכול להיות מדובר, כאלה שחוזרות כל פעם וכל אנטיביוטיקה עוזרת?
יכול להיות משהו חמור?
וכדאי אולי שבמקרה כזה פשוט קבוע יהיה לי אנטיביוטיקה מתאימה בבית?

כי הוט' עצמו אמר שזו אולי הסיבה שזרקו את היצור המדהים הזה מהבית :(
אוף, כל כך קשה לראות את הסבל שלה..
וזו הרגשה שזה חוזר על עצמו.
כי היא אצלי זמן קצר...

החום היום היה 39.8.
נעשה משטח דם. אבל אני לא יודעת מה התוצאה. רק את זה קיבלתי מודפס.

אל תיכנסי לסרטים

כרגע לא כדאי להתחיל לחפש את הדברים השונים. זה יהיה נכון רק אם נראה שכל חודשיים היא מראה איזה סימן.
אני לא ממליץ לתת אנטיביוטיקה על דעת עצמך.
היום היה חום גבולי, והמשטח מן הסתם יעיד אם יש דלקת וכמה היא חמורה.

תודה..

כנראה שדרך המשטח הוטרינר אמר שיש זיהום?
כי הוא אמר שיש זיהום קצת קשה.
והוא לא יודע ממה. :(

אני לא נכנסת לסרטים.. אני פשוט רוצה לדעת מה האפשרויות שלי למנוע את זה בעתיד ולהימנע מללכת בכל פעם לוטרינרים ולעשות בדיקות יקרות פעם בחודש - אם מדובר במשהו קבוע.
בגלל זה אני שואלת במה יכול להיות מדובר ואולי כדאי לעשות עוד בדיקות נוספות אחרות שלא נעשו פעם אחת ולתמיד?
יש לך אולי המלצות למשהו שעוד לא נעשה שיעזור לגלות אם מדובר במחלה קבועה שאולי חזורת כל פעם שהאנטיביוטיקה השונה עזרה לה?
בשביל שבפעם הבאה שהבובה לא תרגיש טוב, יהיו עליי כדורים/תרופות מוכנים.

כי זה פשוט לא הגיוני לבזבז אחת לחודש יותר מ-500 ש''ח על אותן בדיקות בכל פעם. ועם אותם תסמינים ובכל פעם ייתנו תרופות אחרות.
זה פשוט סבל מיותר לחתולה ולי זה עולה יותר מדי כסף.

למעלה