חוות דעתכם

OmerSE

New member
חוות דעתכם

היי, אני צריך לרכוש תשתית לרשת חדשה שכוללת שלושה סוויצ'ים של 10/100 וסוויץ' אחד של 8 פורטים 1000. כרגע התשתית היא של AVAYA אך אני נתקל ביותר מידי קשיים בנושא התמיכה והשרות שלהם בארץ. למישהו יש המלצה? (CISCO/3COM/HP)???

H N 1

New member
שני דברים

1 - קשיים בתמיכה/שירות זה דבר סובייקטיבי... ממי אתה מקבל (או לא מקבל9 שירות? 2 - אני ממליץ על סיסקו ו/או enterasys

פוֹלי

New member
אני עם HN1 במקרה הזה

cisco מומלצים מאוד גם מבחינתי, תותחי עבודה ותמיכה מצויינת בארץ.

ezaton

New member
ההמלצה שלי היא על HP

מתגים של HP עושים אצלי עבודת קודש. אחריות ושירות, באתר, לכל החיים. שלך, שלהם, וכו'. ניתנים לניהול מלא, ואני מרוצה מהם, בעומסי עבודה חריגים מאוד (סביבת מעבדות, ומוצר שמנצל הרבה רשת). ניתנים לניהול מלא, ובכלל, הייתי סקפטי לגביהם, עד שהתחלתי לעבוד איתם. אין תלונות אצלי.

OmerSE

New member
או תגובה שרציתי לשמוע

אם כל זה שכולם נוטים ל CISCO/3COM וכו' יצא לי לעבוד באחת החברות עם מתגים של HP והייתי מאוד מאוד מאוד מרוצה. לא ידוע לי עדיין מה הסדרי גודל של המחירים שלהם, אבל מחר אני אברר. עוד דעות?

H N 1

New member
יפה לך...

רצית לשמוע תגובה שמהללת מתגים של HP - קיבלת. אתה רוצה עוד כאלו?

OmerSE

New member
למה לקחת את זה אישי?

אני הרבה זמן חושב בכיוון של המתגים האלה, אבל משום מה ישנה נטייה ללכת על מוצרים של CISCO. (intel, levis, microsoft.....) בכל מקרה אני אבחון את כל המוצרים, למרות שהציוד שיש לי פה לא רע בכלל. תודה.

H N 1

New member
זה לא אישי

זו הצורה בה אתה תוקף את הבעיה: אתה פונה לפורום, מבקש "למישהו יש המלצה? (CISCO/3COM/HP)???" עונים לך, ביניהן התשובה שרצית. אתה חוזר עם "או התגובה שרציתי לשמוע" אם זה מה שרצית מראש לשמוע, אתה לא מחפש חוו"ד אלא חיזוק להחלטה שלך. בעיני זו הצורה הכי עקומה לקבל החלטות - אבל בבקשה, תהנה. אגב - (לצערי) אין לי מניות באף אחת מהחברות האלו.

ezaton

New member
מצד שני, גם פה יש קיבעון מהצד שלך

אתה ישר ממליץ על סיסקו. אין ספק שהמוצרים שלהם טובים, אבל הם לא היחידים בשוק, והם בקבוצת עילית שבה הם לא החברים היחידים.

H N 1

New member
מה ?!?

מה שתית ? אם אני ממליץ על משהו זה קיבעון ?? לפי ההגיון הזה אסור להמליץ על כלום - רק על מה שרצה השומע לשמוע ? אם מוצר הוא בשימוש של רוב האוכלוסיה אז אסור להמליץ עליו ?

ezaton

New member
לא. בהחלט לגיטימי להמליץ עליו

אבל אם אתה אומר "אבג זה מוצר טוב" ובזה מסיים את דברייך, הרי שלא ממש המלצת, יותר "הטפת". השתדלתי, במקרה דנ"ן להסביר מדוע אני ממליץ על סדרת ה- HP הזאת.

antidot

New member
עזוב

ופשוט תודה, שהאות הראשונה של שם של חברה מסויימת לא מאפשרת לך להגיד מילה טובה על מתגים של HP.
אפרופו, אני מצטרף להמלצה: כל עוד לא מדובר במתגי core אם דרישות מאוד ייחודיות, המתגים של HP יתנו תמורה מצויינת לכסף. על 3COM שמעתי בזמן האחרון יותר מדי דברים לא טובים. נראה כאילו חברה שפעם הייתה בין המובילות, היום די מפשלת ומפגרת מאחורי השחקנים האחרים. סיסקו זה סיסקו (וזה אומר כמעט את הכל), אבל העלות של החומרה יחד עם עלות שידרוגי firmware (מה שאתה מקבל חינם אצל נורטל ו-HP), הם שיקולים ממש לא זניחים לרעתה של סיסקו.

marvin2

New member
גם אני לא מת על 3COM

לא יצא לי (לצערי) לעבוד עם מתגים של חברות אחרות, וממה שאני נתקל יש המון בעיות בציודים של 3COM. עכשיו התחלתי לעבוד קצת עם הדגמים החדשים (יחסית, מודל 4400 ...) שקצת נראה יותר מבטיח, אבל בעיקרון המוצרים שלהם מאכזבים.

H N 1

New member
אצלך

אני לפחות יודע מה שתית
שום אות ושום נעליים... לטעמי מתגים של סיסקו הם איכותיים יותר, מתגים של אנטרסיס הם איכותיים יותר ואפילו מתגים של נורטל הם איכותיים יותר מאשר מתגים של חברה שמתמחה במדפסות

antidot

New member
rest my case

פשוט תודה שלא יצא לך לעבוד עם מתגים של HP בשנתיים-שלוש אחרונים. עבור הנישה של workgroup switches לא רואה שום טעם ללכת על סיסקו שהיום לא מצדיקים את המחיר שלהם מול האפשרויות שכל השאר נותנים. אם מדובר ב core/data-center אני לא הייתי רץ לבטל את סיסקו, אבל עבור תשתית לא יותר מדי מסובכת, אין שום טעם לקנות משהו שלא תנצל עשירית מהיכולת שלו וגם תשלם כפול. תוציא, תוציא את ה-I ונסה להיות קצת אובייקטיבי. בא ננסה את זה ביחד. אני אתחיל: - הניידים של IBM יותר טובים משל HP - יש לHP יוניקס שדורש חשיבה "אלטרנטיבית" תורך...

Motel

New member
../images/Emo45.gif

הסוויצ' האחרון שעבדתי מולו היה של HP. הוא עשה עבודה טובה מאוד, הניהול שלו קל, ואפילו השירות היה טוב.

פוֹלי

New member
יש לנו כמה HPים בעבודה

משום מה אני לא רואה התלהבות סביבם, מצד שני, אין גם יותר מדי תלונות. זה נראה לי יותר עניין של חוסר הכרה של המוצר מאשר קביעה החלטית שסיסקו יותר טובים מ HP. אבל ככה זה כשאתה מכיר חברה שמוכרת בזכות המדפסות שלה ולא בזכות המתגים

OmerSE

New member
הרי זה הכל קשקוש

כי אם מדובר בעסק שהרשת שלו לא מצריכה עשרות VLANS וקונפיגורציות מורכבות, כמה גדול כבר יכול להיות ההבדל בין המוצרים?? ישנו מוסד אקדמי בארץ שהרשת שלו מורכבת מאלפי אם לא עשרות אלפי נקודות קצה ולטענת מנהל התשתיות שם, הסיבה היחידה שהוא עובד עם ציוד של סיסקו ו 3COM, היא שהם מאפשרים לו להוסיף Description לכל פורט ופורט וכך זה עוזר לו לנהל ולנטר את הרשת. (חוצמזה שיש לו שם מאות VLANS)...

ezaton

New member
אז זה אפשרי גם ב- HP

ואפילו עשיתי זאת בעצמי. גם עשרות ומאות VLANS אפשרית, וניתן לתת שם של ממש לכל אחד מהם. כך גם עשיתי. מה רע?

ezaton

New member
אל תדאג

גם ל- IBM יש יוניקס עם חשיבה אלטרנטיבית. יוניקס עם רג'יסטרי, מי שמע...

למעלה