חוות דעתכם

חוות דעתכם

שלום,
אנחנו בקרוב מתחילים בניה של דירה במסגרת פרוייקט של מדורגים,
אני עוד לא יודעת מה רמת החופש שיש לנו בשינויים שנוכל לעשות אבל רציתי לקבל מכם אולי רעיון, כי מה שמטריד אותי יותר מהכל זה הסלון.
יש לי ילדים שאוהבים לרוץ, ולשחק, וכאן מתוכננת הפינת אוכל ממש במרכז הסלון-
ואני דווקא אוהבת שהכל צמוד לקירות וככה יש מרחבים,
אבל אין לאן להזיז אותה, כי בכיוון העליון זה המעבר והכניסה לבית, ולמטה- הכניסה למרפסת.

שאלה תיאורתית נוספת- אני מרגישה שהחדר הורים ענק יחסית - האם אתם חושבים שיהיה אפשר להזיז את החדר רחצה של ההורים כמטר (קצת פחות) לכיוון מטה (בשירטוט) כדי להגדיל את החדר ילדים על חשבון הארון שמצוייר שם? (ולהעביר את הארון לקיר השמאלי)
אנחנו לא כאלה שאוהבים שידות בחדר שינה ומצד שני רוצים שהחדר ילדים יתאים גם לשלושה ילדים.
אין לי עם מי לדבר אצל האדריכלים כרגע ואני לא מבינה מהשרטוט אם יש קירות בטון הכרחיים.

תודה

גלמיש1

New member
הדירה מתוכננת רע לתפארת !

אם מדובר בפרויקט אתם חייבים להתארגןן מול הקבלן ולדרוש שייעשו שינויים.
הנה מבחר בעיות -
חדרי הילדים פצפונים. חדר של 260 בכלל לא מוגדר כחדר תיקני אלא חצי חדר.
המטבח שלכם זעיר! אין שום מקום איכסון, אין מקום לבילט אין....
החלון היחיד שלו פונה למרפסת הסלון (אותו כיוון אויר) שסגורה מהצדדים. ככה שכנראה (תלוי כמובן בכיוון המרפסת) אויר לא תקבלו שם.
עוד לפני זה - שרותי הוארחים מפנים חלון הישר אל העומד ליד דלת הכניסה. תענוג
לכל הצדדים בשיתופיות הזו.
המעבר לממ"ד מדובר בסלאלום. לא רואה איך תעביר ו לשם אפילו כורסה. הכל צר ומפותל.
אמבט ראשי - ללא חלון!!! החלון היחידי פונה דוקא לתוך הבית (למרות שאין בעיה לפתוח שם החלון החוצה מעל הכיור). ולא רק לתוך הבית אלא מאחורי מכונות הכביסה+ייבוש שבעומדן זו על זו יחסמו אותו לגמרי.
כדי להגיע מחדר הילדים שליד ההורים אל השרותים צריך לעבור בתוך הסלון.

בקיצור - אתם חייבים להתאגד, לקחת אדריכל משלכם ולהוציא מהלימון הזה לימונדה!

תודה על זווית הראיה!

וואו, יש דברים שבאמת לא הייתי חושבת עליהם,
באמת לא אהבתי את הצורה של הדירה וגודל החדרים, אבל חידשת לי שהם כמעט חצי חדר בעצם...
ותודה גם על כל שאר ההערות

גלמיש1

New member
סליחה שאני "השליח" אבל חשוב יותר לומר את האמת

מאשר לעשות "נעים בגב"

gerson1

New member
נתישר מעט: מדורג סטנדרטי נוסח מודיעין

הרבה חלונות הפונים לקירות תומכים
סה"כ יחידה של 117.4 מר כולל קירות, מבואה קירות נושאים/תומכים ומרפסת כביסה שרות
כלומר בעצם יש חדר יותר מדי למר' המתוכננים ועל ידי ביזור השטח הפרטי ל2 אזורים נוצרה בעיה מסוימת
לא ניכר היתרון של הדרוג-אין חיבור לקרקע כך שהביטוי הינו דווקא בקיר אטום
הבית תואם דירה במגדל בעל טיפולוגית פרפר, (H)
החדרים תקניים קרי כמעט 10 מטר כולל הממ"ד (9.69!) כלומר שזה "בסדר"
מבנה הדירה וקירות הבטון אינן מאפשרים שינויים ניכרים
בקיצור, תחיו בטוב
מקווה שהשכונה טובה
והחינוך מעולה
בית הוא רק מעטפת ולדעתי אינו יוצר את המשפחה...רק מסייע לכך

גלמיש1

New member
גרשון, סטנדרטי זה מילה נרדפת לטוב?

אם כל השכונה בנויה עם חלון שרותים למבואה, ואמבטיה כללית ללא חלון...אז כל השכונה מתוכננת גרוע.
מסכימה שבית הנו מעטפת - כמו בגדים. אם הבגד לוחץ, הבד מגרד, הצווארון חונק - אז הבגד מדרדר את איכות החיים של הלובש אותו.
אותו דבר נכון לבית.

תודה

זה פרויקט של 67 יחידות בישוב,
הדירוג הוא כל שתי קומות ולכן כל דירה אי זוגית בפרויקט מקבלת גם חצר קטנה שיוצאת מהחדר כביסה, אנחנו קומה מעל ולכן רשום שם 'חלל'.
תודה על העידוד, אבל אנחנו עוד בשלב של אישורי הבניה כך שעוד יש סיכוי לשינויים, איך אתם יודעים מה הם קירות הבטון בדירה? הקירות העבים יותר? יש הרבה מאוד כאלה...
וגם הקיר שמול הממ"ד הוא כזה, האם זה אומר שאין אפשרות לשנות אותו?

גלמיש1

New member
גם קירות בטון אפשר להרוס או לנסר בהם פתחים

אבל זה דורש כמובן אישור קונסטרוקטור.
הקיר מול דלת הממד הוא קיר מגן ומחוייב ע"י פקער. להרוס אותו לא תוכלי, אבל ניתן לקצר אותו טיפה (אפילו 10-20 מ.) כדי להרחיב את המעבר (אם תרגישו שיש צורך).
&nbsp
בכל מקרה כדי להחליט אם יש צורך בשינויים וכדי לבדוק היתכנות תצטרכו ייעוץ של איש/ת מקצוע, מכאן באמת אי אפשר לעשות הרבה יותר מלהצביע על הבעיות שכדאי לתת עליהן את הדעת.

gerson1

New member
מיכל-צודקת אך ככה מתכננים בארץ ולסיפור עצמו

שינויים מוצעים:
הממ"ד יהפוך לחדר שסמוך לו
שטח הממ"ד ללא הקיר למטבח
(למרות שלא ברור לי איך נכנסים הביתה בקומה שניה....)
כך שנקבל רצף של מטבח, כניסה מול פינת אוכל וסלון למרפסת
אזור הסלון יהפוך לחדר כך שיש מסדרון אחד לבית
ביטול שרותי אורחים-מספיק שני חדרי שירותים(במידת הצורך להפריד את האסלה)

תכנון בית מדורג

אני נוטה להסכים עם רוב הדברים שנאמרו לפניי.
יחד עם זאת, קשה לי למהר ולשפוט, מאחר ואיני מכיר את שלל האילוצים שודאי עמדו בפני המתכננים.
מדובר בדירה צנועה, די נחמדה לטעמי, מטיפוס שרואים הרבה ביישובים בעלי צביון דתי. מכלול הכניסה עם החדר, מקלחון וממ"ד מאפשר ניהול יחידה הנפרדת יחסית משאר הבית, דבר העוזר מאד בעת אירוח בשבתות, או כשיש הורים / ילדים מתבגרים החיים בבית.
החלל המרכזי (סלון+פ.אוכל+מטבח) אכן קטנים מעט, אך אם הטלויזיה אינה "המזבח" המרכזי בבית, זה בהחלט חדר הגיוני במידותיו לישיבה, קריאה, לימוד ומשחק.
כל השינויים שהציעו גלמיש וגרשון הגיוניים ועשויים לשפר את הדירה, אך הכל כמובן תלוי בצרכים שלכם. לפני כל שינוי, הייתי מבין היטב את הצורך שלכם, מכיר את הנפשות הפועלות והתפקוד היום-יומי בבית היום, ובעוד כעשר שנים. רק כך ניתן להמליץ על שינויים שיטיבו עמכם. בהתאם להכרות עמכם, יכול אדריכל לתכנן שינויים כאלה ואחרים, ולהמליץ על אפשרויות שישפרו את התכנון בהתאם למגבלות.
בהצלחה רבה, תתחדשו ותהנו!

למעלה