חוות דעתך:

האמיתית

New member
חוות דעתך:

אני סובלת כבר יותר מחודש מכאבים וניפחות בכפות הרגליים והידיים (אני מתעוררת כל בוקר עם "נוקשות" באיבר אחר בגוף). יש לי גם בשנים האחרונות בעייה של ורידים בולטים מאוד(!) הכאבים התחילו מייד כאשר החלמתי משפעת קשה. הבדיקות שערכתי לא יצאו תקינות (CPR 37) השבוע הייתי אצל מומחה שטען שמוקדם עדיין לקבוע אם מדובר בדלקת פרקים כרונית גם בגלל השפעת וגם משום שהדם סמיך (שקיעת הדם) -(לכן קבענו תור נוסף לעוד חודש) שאלתי היא האם באמת יש סיכוי שלא מדובר בדלקת פרקים (חיידקית, כרונית...) ושהכל קשור בעצם לשפעת (למרות שכבר עבר יותר מחודש מאז שהחמתי והכאבים רק מתגברים) האם מותר לי בנתיים (וגם לאחר האבחנה המדויקת) לקבל טיפולי דיקור סיני ורפלקסולוגיה כדי להקל על הכאבים? כיצד ניתן לעצור את ההחמרה האם מותרת פעילות ספורטיבית כלשהי? תודה רבה מראש על ההתייחסות

עד שהרופאה תגיע

גם אצלי דלקת הפרקים פרצה אחרי שפעת. כשלמדתי קצת על הצרה הזו הבנתי שבשנים הקודמות היו המון סימנים למחלה (כמו אילו שאת מתארת ורבים נוספים). איש לא העלה את הרעיון לאבחן דלקת פרקים. עד ששכבתי ללא יכולת לזוז בכלל. (נחמה: התרופות הקימו אותי על הרגליים). דלקת פרקים אינה מחלה חיידקית אלא מחלה אוטואימונית שנגרמת בגלל "חריצות-יתר" של מערכת החיסון. לגבי דיקור: לי הוא לא עזר. ממכרים שעברו טיפול כזה הבנתי שהוא עוזר (לפעמים) כשהכאב במקום מסויים ומוגדר ולא כשהוא בכל הגוף. לגבי רפלקסולוגיה - לא ניסיתי אבל אם הטיפול עושה לך נעים - זה בטח לא מזיק! לעצור את ההחמרה? אני מעוניינת, כמוך, בתשובת הד"ר על השאלה. לגבי פעילות ספורטיבית: לדעתי ומניסיוני, כל מה שאינו מכאיב - מועיל.

חוות דעת

הראומטולוג שבדק אותך בהחלט צודק -אכן יתכן מאד שמדובר בתהליך תגובתי לשפעת ובמקרה זה - זה צריך לעבור - כך שכדאי להמתין ניתן לנסות את הטיפולים שהזכרת- אני לא בטוחה שהם יעזרו אך הם בוודאי לא יזיקו

למעלה