חווי"ה בוגרת...

המכינה

New member
חווי"ה בוגרת...

שאלה מאוד כדולה המעסיקה רבים היא מה תהיה אופיה של חווי"ה בוגרת. מצד אחד יש צורך תנועתי ממשי בהמשך קבלת החלטות באופן מסודר. חווי"ה בוגרת צריכה להיות עקב סיבות והכרחים רבים כמו "מיני מועצה", ובה נחליט סופית בנושא המדים למשל, ועוד ועוד... מצד שני, אם אנו מדברים על לבנות שכב"ג, יש צורך בקיום מחנה של סתם כיף והעשרה- בלי מטרות מעבר לזמן שב"ג איכותי וממלא. במיוחד השנה, שהמחנה יהווה תקדים לכל השנים הבאות, כדי להצהיר שגם לחברי נוער תל"ם משכבת י' ומעלה מגיע מחנה כיף וחוויתי, ושלפעמים אפשר להשתולל כמו בכל מחנה קיץ. מה דעתכם?

לדעתי...

אני לא בטוחה בדיוק לאיזו מטרה החליטו לקיים חוויה בוגרת, אבל בעיני הרבה יותר חשוב שיהיה מחנה של סתם כיף- להרגע אחרי כל העבודה בחוויה, ושיהיה לנו קצת זמן איכות רק עם השכב"ג, מאשר לעשות עוד מועצה. אני חושבת שחשוב לדון על עניינים שלא הספיקו לסיים במועצה, אבל אם המחנה לא תוכנן למטרה זו, לא צריך לשנות את זה עכשיו. אנחנו עובדים קשה כל השנה, ואני חושבת שבאמת מגיע לנו קצת זמן שבו לא צריך לתכנן טיול (כמו טיול חנוכה), לדאוג לחניכים (תל"ם, חוויה וכו'...), או לחשוב על חוקים ולהחליט החלטות... אני חושבת שמאוד חשוב לסיים את מה שהתחילו במועצה, אבל במועד אחר...

Ane 02

New member
אני חושבת

שהכי טוב יהיה אם נחלק חוויה בוגרת לשנים.שגם נחליט החלטות וגם יהיה כנס כיפי, כי נכון שאחרי חוויה נצטך קצת לנוח אבל אנחנו חייבים להחליט כבר על נושאים שלא יכולים לדחות.... אנה!

../images/Emo23.gifחווי"ה בוגרת . . .

מחנה חווי"ה הינו שיא הפעילות השנתי. זו ההזדמנות של כולנו חניכים ומדריכים לחיות במשך שבוע או שבועיים את אורח החיים אליו אנחנו מחנכים ושואפים וגם... להנות מהתנועה, מהחברות והחברים. בשנים האחרונות התקיים מחנה חווי"ה לחניכים הצעירים ולצערנו הרב לא יכולנו לקיים מחנה עבור השכבה הבוגרת - מכל מני סיבות:תקציב, חסר בכח אדם, שכבה בוגרת קטנה, נסיעות משפחתיות לחו" ועוד... השנה מונה השכב"ג שלנו כ 80 חברים פעילים (אם לוקחים בחשבון את כל חברי השכב"ג בקהילות) וזו הזדמנות מצויינת להחיות מחדש את המפעל הכל כך חשוב הזה.(כמו שעשינו בשנה האחרונה עם מפעלים נוספים חשובים לא פחות - טיול שכב"ג בחנוכה, מועצה חינוכית פעילה ועוד). המטרה המרכזית של החווי"ה הבוגרת כמו שאנחנו צוות הרכזים רואה אותה, היא לסגור את שנת הפעילות ביחד כשכב"ג וכקהילה. אחרי שנה שלמה שבה כולנו משקיעים בתנועה (ובעיקר אתם המדריכים והפעילים -חברי השכב"ג) ועובדים כל כך קשה, זו ההזדמנות שלנו הרכזים להעניק לכם. זו גם ההזדמנות שלנו כתנועה לפתוח את הדלתות ולהזמין חברים וחברות ובני נוער נוספים בגילאים המתאימים, להכיר את התנועה ולהנות מחווית קיץ שונה. (קצת מפחיד אבל בהחלט אפשרי !) למדנו משנים קודמות שזה נורא קשה כשצריך בבת אחת לסגור את המחנה. זה כמעט בלתי אפשרי כשכב"ג לעבוד כל כך קשה במשך 3 שבועות ופתאום - לקום בבוקר ולעלות עם החניכים על האוטובוס בלי לסכם את הקיץ ביחד, בלי להפרד אחד מהשני, בלי מעמד סיום וכו'. וגם הרבה יותר קשה לפתוח ככה את השנה שאחרי, בלי שסיכמנו את שנת הפעילות הנוכחית. לכן, חווי"ה בוגרת תכלול פעולות ופעילויות סיכום בכל מני רמות, פעולות ומעמדים וגם קצת מחשבות והרהורים לגבי השנה הבאה. המחנה כולו יתרכז בכם/ן ובעצם יש לנו מספר קטן של דברים איתם היינו רוצים לצאת לקראת השנה הבאה והם: 1. חולצת תנועה 2. נושא שנתי לשכב"ג (זה יהיה הנושא של המועצה הבאה) 3. הצגת המועמדים של הקהילות למזכירות הצעירה תשס"ד 4. בחירת יו"ר חדש/ה. בנוסף, לכל מי שעוד לא שמע/ה - יהיה לנו סופשבוע משותף עם חניכי נצ"ר מאנגליה (rsy-netzer) שבאים לטייל ולהכיר את הארץ בקיץ. אני אשמח לשמוע מה דעתכן/ם. וגם... אם יש לכם הצעות ורעיונות לפעילויות כייפיות שהייתן/ם רוצים/ות שנעשה, רינת ואני נשמח לשמוע. שיהיה לכולם שבוע טוב,
שרון

ariman

New member
עוד כמה דברים

קודם כל, חשוב להדגיש שהשיא של השנה הוא בחווי"ה הבוגרת. השנה למדתי מה ההבדל בין שכב"ג לשכב"צ, ולמרות שאני רואה ומגנה באופן לא פעיל את היהירות בדבר אנחנו השכב"ג זה הגורם החשוב בתנועה- אנחנו הפעילים, הכוח בידינו, ולמרות שאם מישהו היה אומר לי את זה לפני שנתיים הייתי עושה לו לא יודע מה- השכב"צ הם רק המסלול הלימודי כהכנה להיות שכב"ג. לכן המחנה בשבילנו הוא החשוב ביותר, לא רק בכדי לסכם את חווי"ה צעירה כמשתמע מדבריה של שרון (אני יודע שלא התכוונת לזה, אבל קיבלתי הרגשה). עוד שאלה- RSY נצ"ר שהיו איתנו בשלג?

למעלה