חווית קולנוע

diday

Member
חווית קולנוע

לפני יומים יצאנו לסרט. לתדהמתנו אזלו הכרטיסים. הקופאית היציעה לנו חלופה את הסרט the 4 feathers שנפסל על הסף כיוון שאנחנו לא הולכים לסרטי מלחמה, או את הסרט Danny in the sky במסגרת פסטיבל סרטים. הלכנו על הפסטיבל מה גם שהסרט הוצג באולם הגדול ביותר. האולם התמלא במהירות ושמנו לב לתופעה משונה: נכנסו רק גברים לאולם. האישה שאיתי היתה פחות או יותר האשה היחידה באולם (אחרי הסרט בדקתי את היוצאים והיו סה´כ 5 נשים (על כמה מאות גברים). אני לא זוכר אי פעם שהייתי במקום גברי הומוגני כל כך. החידה נפתרה די מהר כשלפני הסרט עלה מנחה ונשא דברי פתיחה קצרים. התברר שזה סרט במסגרת international queer film festival. המנחה התרגש ואמר (בתרגום מאוד חופשי שלי) שהוא מאוד היה רוצה לחבר חיישנים לכולם כדי לבדוק את התגובות, שודאי יהיו יותר תגובות לשחקנים, והעלילה תהיה משהו משני בלבד. יש לי מספר שאלות במידה ויניב או מישהו אחר יוכל לענות לי. מדוע החלוקה הזאת. גברים הולכים לסרטים של גברים, נשים לסרטים של נשים? חלק ניכר מהצופים היו מגולחי ראש, אבל לא מהטיפוס של skinis גרמנים. האם זה חלק מהאופנה, מקוד הלבוש? מתי סרט מוגדר כqueer האם מספיק שהוא יהיה סרט חובבני (שזה היה הסרט הזה) או שצריך להיות איזה שהוא קריטריון נוסף?

queer films

סתם סטרייט דפוק שלא מבין שום דבר מהחיים שלו.

diday

Member
יניב "help"

היה נחמד שמישהו התיחס אלי, אבל זאת לא היתה בדיוק התגובה שציפיתי לה. אולי יניב או מישהו אחר יוכלו לתת תשובה יותר עניינית.

Yaniv-DC

New member
אין לי מושג.

אין לי הסבר... אני לא צופה ב-QAF על גירסאותיו השונות (משעמם אותי), מעולם לא הלכתי לפסטיבל סרטים עליז ממש כפי שכאן אני לא הולך לפסטיבל סרטים יהודי. למען האמת, רק שלושה סרטים הומואיים ראיתי בחיי, שניים במקרה נפלתי עליהם כששודרו ב-TBS ואחד במכוון, הסרט TRICK המשובח, פעם אחת ולתמיד נתנו לטורי ספלינג תפקיד שהיא טובה בו (ג´ינג´ית מציקה). אז אין לי ממש הסבר לזה...

למעלה