חווית טקילה

MEIMIS

New member
אני שמעתי משהו אחר...

שהמזקל הוא מיוצר מסוג אחר של צמח האגבה.. ולא מעשנים אותי (בניגוד לויסקי)

טכנית כל טקילה היא מזקל

ואם אני לא טועה באמת טקילה מיוצרת מזן מסוים של אגבה. טקילה היא סוג של מזקל. המזקלים שמוכרים היום כמזקל צריכים לכלול בתוכם אחוז מסוים של אגבה, ולמיטב ידיעתי האגבה מעושנת - זה ההבדל הרציני בטעם בין מזקל לטקילה. אני אשמח אם מישהו יתנדב לתת לי לטעום מזקל שאין לו טעם מעושן

guri1

New member
לייתר דיוק

טקילה מיוצרת מאגווה כחולה לפחות 51 אחוז חייב להיות אגווה כחולה בתערובת ולכן הטקילה היא סעצם סוג של מזכל המזכל גם הוא עשוי מאגווה אבל אין לו חוקים ניתן לייצר בכל מקסיקו מכל אגווה שהיא ובעיקרון הוא ערבוב של סוגים שונים של אגווה הטעם של המזכל הוא מעושן והצבע שלו זהוב יותר כמו שאלון ציין הוא קשה לשתיה ולא רק הלחיטה שאר מותגי המזכל הם זוועתיים

להגיד שכל טקילה היא מסקל,

זה כמו לומר שכל קונייאק הוא ברנדי. אז נכון, יש שיגידו שאכן כך הוא הדבר, לעומתם אחרים ישאלו על מה לעזאזאל אנחנו מדברים. אסכולת "על מה לעזאזאל אנחנו מדברים" יודעת לומר שרב הוא ההבדל בין המסקל לטקילה, ולא רק בגלל חוקיה הנוקשים של הרשות המקסיקנית, אלא גם ובעיקר בגלל זני האגאבה ותהליכי הזיקוק. מסקל (השם האינדיאני לצמח האגאבה), הינו גלגולה השני של הפולקה העתיקה, שהינה תסיסה פשוטה של האגאבה - או בקיצור - סוג של בירה. המסקל לעומתה נוצרת מזיקוק של אותה התסיסה. בנוסף - המסקל אינה מוגבלת לזן אחד ממאות זני האגאבה הקיימים, ואחוז מרכיב הצמח בה אינו נתון לפיקוח, ולא, היא לא עוברת תהליך עישון כלשהו. וכאן ידידיי אנחנו מגיעים לייחודה של הטקילה. בנוסף להיותה מאותם מחוזות עליהם דיבר אלון, לייצור הטקילה משתמשים אך ורק באגאבה הכחולה, אחוז הצמח בה חייב לעלות על 51% , ותהליך הזיקוק אותו היא עוברת הינו כפול! וגם, רק בזיקוק דודי והכי חשוב, אין מה להשוות בטעם בינה למסקל, אבל על זה אפשר להתווכח. בארון המשקאות הצנוע שלי, ייצוג הטקילה נתון לחוזה קווארבו אספסיאל (רפוזודו), בעיקר בגלל (כמו שהזכיר אלון) מחירים מטורפים של ארץ מטורפת. זהו, יותר מדי טקילה היה לי כאן (אומר אחד שבויסקי עניינו
) דיונים מהנים חברייה, תהנו מהדברים היפים שבחיים.

../images/Emo45.gif נסכם את הדיון בזה ../images/Emo13.gif

אבל תתחיל דיון על וויסקי, למה לא
אני אישית התחברתי למק´אלן 12 שנה, כשאין אותו אז בלביני, וכשלא בא לי להוציא יותר מדי ג´ק דניאלס או ג´יימיסון (ג´יימיסון זה משו חדש יחסית אצלי, אז אני עוד לא בטוח מה אני מעדיף). בנוסף לאלה יש לי בקבוק קרדו 12 שנה בבית שאין לי מושג איך הוא הגיע אלי, אבל הוא יופי של דבר.

חלק מתהליך הייצור כולל עישון

לפי הבנתי, חלק מתהליך ייצור המזקל הוא עישון צמח האגבה, וטעם העישון מורגש מאד בתוצר הסופי. זה לא דבר חריג, יש עוד משקאות שבתהליך שלהם יש עישון - למשל וויסקי סקוטי.

dz108

New member
סחתיין../images/Emo6.gif

הרבה זמן לא נהניתי ככה משרשור.

למעלה