חווית טקילה

חווית טקילה ../images/Emo13.gif

שלום שלום. חזרתי לפני כמה ימים מעבודה של חודש וחצי בארה"ב. במקרה אחי הגדול גר בוגאס, ובשמחה הלכתי לבקר אותו באחד מסופי השבוע. אני ואחי חובבי טקילה, אח מפאת המחירים הזוועתיים בארץ שתינו כאן רק קוארבו רפוזדו (יען קוארבו גולד). לשמחתי, המחירים בארה"ב שונים -- מאד. בקבוק של קוארבו אנייחו - 33$. אותו מחיר לבקבוק של טרז חנרסיונס
טעמתי את שניהם - יותר אהבתי את האנייחו, אבל הטרז חנרסיונס היה מעולה גם כן. לכל חובב טקילה שלא ידע מימיו טקילה משובחת יותר מקוארבו רפוזדו (או לצורך העניין הורניטוס רפוזדו או כל טקילה ברמה זה) - אני מצד אחד ממליץ בחום לנסות טקילה אנייחו, ומצד שני מזהיר שיהיה קשה לחזור אחורה אחרי זה
אני אישית חזרתי אם בקבוק קוארבו אנייחו שיש בו עוד 2 מנות בערך, ובקבוק סגור וחתום של קוארבו 1800 אנייחו (43$), שמחכה להיפתח כנראה בסוף השבוע הזה עם חבריי חובבי הטקילה
(וכמובן שלא יכלתי לעזוב בלי לקנות בקבוק של מק´אלן 12 שנה ב 35$
) סופ"ש נעים לכולם

שי אייל

New member
לגבי ה- 1800

אני מניח שאתה אלון בוודאי יודע אבל ישנם הרבה אנשים שקונים את ה"1800" ולא שמים לב שהוא בעצם רפוסדו. הכי מצחיק זה בעלי בר שלא כל כך מבינים ומשלמים מחיר של 1800 אנייחו ומקבלים מהסוכן המפוקפק שלהם 1800 רפוסדו... איך אומרים העיקר הצורה של הבקבוק ...

MEIMIS

New member
אתם יודעים שיש בעיות עם האגבה עכשיו

צירפתי קישור לפני שבוע נראה לי לכתבה על זה

ידוע ../images/Emo13.gif

מי שלוקח 1800 רפוזדו בטעות לא מבין יותר מדי. מעבר לזה שכתוב אפשר גם במבט לראות מה אנייחו ומה רפוזדו - האנייחו הרבה יותר כהה.

אייי איי אייי.....

אני מניח שהמפגש שלך עם טקילות עד היום היה או בקוקטיילים או בהקפצות. בשני המקרים משתמשים בטקילה ברמה הנמוכה ביותר - ולפעמים אפילו לא מדובר בטקילה אמיתית אלא במשקה בטעם טקילה. בשביל שמשקה ייקרה טקילה הוא חייב להיות מיוצר בכמה איזורים ספציפיים במקסיקו (פעם זה היה רק בחבל טקילה, בשלב מסוים זה הורחב לעוד כמה איזורים), וחייב להיות בו אחוז מסוים של צמח האגווה, שממנו מיוצרת הטקילה. בשביל קוקטיילים או בשביל לחלק טקילה להקפצה במסיבות מספיק להשתמש בחיקויים מקומיים - למשל "תהילה" או "כהילה" - מגוון השמות רחב ומשעשע
"טקילות" אלו הן באמת שקופות. יש גם טקילות אמיתיות ממקסיקו שקופות, ורמה זו של טקילה נקראית "סילבר". מעליה יש את רמת ה"רפוזדו" - טקילה בעלת צבע צהוב-זהב שמיושנת מספר שבועות/חודשים לאחר הייצור. בארץ בד"כ קוראים לסוג זה של טקילה "גולד". אפשר למצוא בהרבה מקומות טקילות רפוזדו של קוארבו ("קוארבו אספסיאל"), סאוזה ועוד כמה חברות. יש עוד גרסה של טקילה צהובה-זהובה - "חובן אבוקדו" - מדובר בטקילה סילבר שנצבעה (בד"כ בעזרת קרמל) ונראית בדיוק כמו רפוזדו - הטעם שונה כמובן. לקוארבו יש בקבוקים של חובן-אבוקדו שנראים בדיוק כמו הרפוזדו - ההבדל היחיד הוא שלא כתוב על הצואר של הבקבוק "רפוזדו". אם אני לא טועה גרסת הגולד של סיירה (הבקבוק עם הפקק בצורת סומבררו) היא חובן-אבוקדו. מעל רמת הרפוזדו יש את רמת האנייחו - מדובר בטקילה מיושנת של כמה שנים (3 אם זכרוני אינו מטעה אותי). מדובר ברמה הכי גבוהה של טקילות. בארץ אם בר/מועדון מחזיקים טקילת אנייחו זה בד"כ דון-חוליו - חברה שמייצרת רק טקילה אנייחו. אני עוד לא ראיתי מקום שמחזיק קוארבו-אנייחו. לכל חברה יש כמה סדרות - לסאוזה למשל יש את הסדרה הרגילה שנקראית "סאוזה" ובה יש טקילה סילבר ורפוזדו (אולי גם חובן-אבוקדו, לא יודע) - מעליה יש את סדרת "הורניטוס" שהיא טקילה רפוזדו, ומעליה יש את "טרז-חנרסיונס" ("שלושת הדורות") שזה מוצר האנייחו שלהם (טעמתי אותו - טוב, אבל פחות מהקוארבו אנייחו לדעתי). לחברת קוארבו יש את הסדרה הרגילה - קוארבו סילבר, קוארבו חובן-אבוקדו, קוארבו רפוזדו - כולם בבקוקים זהים עם תוויות שונות - הסילבר בתווית לבנה/כסופה והשאר בתווית זהובה -- ואת קוארבו אנייחו - בבקבוק עגול עם צוואר בקבוק מעוקם ופקק עץ (דומה לבקבוק של דון-חוליו). "קוארבו 1800" היא סדרה הנחשבת איכותית יותר מהסדרה הרגילה של קוארבו ויש בה רק 1800 רפוזדו ו 1800 אנייחו, שכמו שאמרו כאן נראים אותו דבר - בקבוק בצורת טרפז - פרט לעובדה שכתוב אנייחו או רפוזדו ולצבע העמוק יותר שיש לאנייחו. מעל סדרת ה 1800 יש את "קוארבו רזרבה דה לה פמיליה" שנחשב לטקילה האיכותית ביותר של קוארבו - רציתי לקנות את הבקבוק הזה בארה"ב, אבל במחיר של 90$ לבקבוק לעומת 40$~ ל 1800 אנייחו, הלכתי על ה 1800 אנייחו.
בקיצור - לטקילה טובה יש צבע, אבל לא כל טקילה עם צבע היא בהכרח טובה - צריך לשים לב שלא מדובר בחובן-אבוקדו ושרשום ספציפית שמדובר ברפוזדו או אנייחו - חובן-אבוקדו זה טריק שיווקי שנועד לבלבל אנשים.

אין חוק קבוע.

לא נהוג לערבב טקילה בקוקטיילים רגילים חוץ מטקילות לבנות. בקוקטלי שכבות משתמשים לפעמים בקוארבו גולד. רפוזדו נהוג לשתות עם מלח ולימון - ממלאים כוס שוט בטקילה, מכינים פלח לימון (או כמה פלחי לימון, נותנים ליקוק על הצד של כף יד שמאל (או ימין, איך שנוח
) מפזרים מלח על הקטע שליקקנו (הליקוק הוא בשביל שהמלח יידבק ליד ולא ייפול), מלקקים את המלח מהיד, מיד שותים הטקילה מהשוט, שמים את פלח הלימון בפה ונוגסים בו חזק (לא בקליפה, מן הסתם
) - המלח והלימון משתלבים יפה עם הטקילה - הלימון בסוף גם קצת מרגיע את הפה מהטקילה ומוסיף לטעם שלה (מרגריטה, בצורתה המקורית, מכינים בין השאר עם מיץ סוור - כלומר מיץ לימון ממותק ושמים כתר מלח על שפת הכוס - מכיוון שזהו קוקטייל שמבוסס על טקילה, וכך נהוג לשתות טקילה) טקילות אנייחו, לדעתי, אפשר וכיף לשתות בלי מלח או לימון - רק שוט טקילה. אני אישית גם מחזיק את הטקילה בפה קצת ולא ישר מוריד אותה לגרון. אני מכיר אנשים ששותים טקילה עם קרח באולד פאשן.
כל אחד וההעדפות שלו.

MEIMIS

New member
שמעתי על אנשים ששותים טקילה

אבל באמת איכותית בכוס ברנדי סניפטר... זה באמת מוסיף המון

שמעתי על זה ../images/Emo13.gif

האמת שאנייחו טובה אפשר באמת לשים בסניפטר ולהתענג על הריח, אבל אני חושב שטקילה צריך לשתות מהר יחסית... אני לא בטוח כמה זה מועיל לטקילה לתת לה לשבת בסניפטר שמעודד בריחה של הריחות החוצה.

סתם קוריוזון.....

מדריך בזמן אמיתי פעם אמר שסדר הפעולות מלח-טקילה-לימון הוא לא נכון, ושהסדר צריך להיות מלח-לימון-טקילה, מכיוון שככה זה בחיים - ליקוק, מציצה, בליעה.
למרות שבחיים זה אולי נכון, בטקילה אני הולך על ליקוק בליעה מציצה
וככה גם אומרים באתר המצוין של קוארבו.

marsala

New member
אלון../images/Emo45.gif

יופי ממש תענוג לקרוא את השירשור שהתחלת! אתה התמנית רשמית למדריך הטקילות של הפורום שלנו!! (שלהזכירכם הוא פורום מומחה) אז בתור בור כמעט גמור בענייני טקילות (כאן באנגליה,הטקילות לא כל כך פופולאריות לצערי כמו בארהב או ישראל) יש לי שאלה משלי, האם טקילות מיוצרות אך ורק במקסיקו ? האם יש יצור במדינות אחרות באמריקה הלטינית? אחרי הכל האגבה גדלה גם שם. צ´ירז מוש

MEIMIS

New member
אל תתפוס אותי במילה ואתה יכול לחכות

שאלון יבוא אבל טקילה יכולה להיקרא טקילה רק אם היא מיוצרת במקום שנקרא חליסיקו זבמקסיקו... כל מקום שאומר לך שהוא מייצר טקילה אמיתית והוא לא ממקסיקו אז זה לא טקילה אמיתי וכבר היו אנשים שנתבעו על כך...

פלוס מינוס ../images/Emo13.gif

הטקילה מיוצרת בחמישה מחוזות במקסיקו. פעם באמת הייצור נעשה אך ורק במחוז אחד, ומאז החוק התרחב לכלול חמישה. הטקילה מיוצרת אך ורק במקסיקו, ואך ורק במקומות אלה. נכון, האגווה גדל בעוד מקומות באמריקה הלטינית, בטח ובטח בעוד מקומות במקסיקו, ואולי בעוד מקומות בעולם, אבל בשביל שמשקה ייקרה טקילה הוא חייב להיות מגודל באיזורים המורשים ולעמוד בסדרת חוקים שמעמידה ממשלת מקסיקו ושתקפים בכל העולם. ממשלת מקסיקו שומרת באדיקות על כל החוקים הללו בעזרת ה Teqila Regulary Counceil היות והטקילה הינה אחת מתחומי הייצוא הגדולים של המדינה. אפשר לייצר משקה נוסף מצמח האגווה גם אם לא מייצרים אותו באיזורים המורשים לייצור טקילה, אבל בתנאי שהייצור נעשה באדמת מקסיקו - מזקל (Mezcal) - זהו אותו משקה מפורסם עם התולעת.

שי אייל

New member
תולעת

התולעת במזכל היא לגימיק בלבד, ומופיעה בחלק ממותגי המזכל ולא בכולם. כך שמזכל יכולה להיות מזכל גם ללא התולעת.

../images/Emo45.gif

אמת. ייחודו של המזקל הוא לא בתולעת אלא בעובדה שהוא מיוצר מאגווה מעושנת, מה שנותן לו את הטעם המעושן הייחודי למזקל. אני אישית ניסיתי את Lajita והתאכזבתי.

למעלה