חוויות על טבעיות?

shkool

New member
חוויות על טבעיות?

האם מישהו פה חווה חוויה על טבעית ורוצה לספר עליה? זה יכול להיות צרוף מקרים מוזר במיוחד, יכולת טלפתית, טלקנזיס, רוחות, אנרגיות וכו' וכו'.. אני יתחיל במקרה שקרה לי בגיל 16, זה אומנם לא חוויה על טבעית קלאסית, אבל הסיכוי שדבר כזה יקרה הוא מאוד נמוך.. בגיל הזה לראשונה התוודעתי לדבר הזה שנקרא מדיטצייה, והייתה לי משיכה כלשהי לנושא הזה עוד בגיל הצעיר הזה, אז החלטתי לפתוח דפי זהב על הערך מדיטצייה ולראות מה אפשר לגלות שם.. לקחתי את דפי הזהב המכיל משהו כמו 500 עמודים, ובעמוד הראשון שפתחתי נפלתי על הערך "מדיטצייה".. יאללה עכשיו אתם!

אין דבר כזה 'על טבעי'

בדרך כלל אנחנו מייחסים 'על טבעיות' למשהו שאותו אין לנו כלים להסביר במונחים אותם אנחנו מכירים.

../images/Emo45.gif

הטבע הוא כפי שהוא, וכל מה שסביבנו הוא "טבעי". תופעות מוזרות הן או צירופי מקרים, או חלקים של הטבע שאותם אנחנו לא מבינים כרגע, וייתכן שנבין בעתיד.

מה הקפצה

תן לישון מגיעות לי שש שעות, המפקד יצא לי לשחק עם פתיחות בספרים, קלפים, חלומות, ותה בבונג עם זעתר על טבעי או טבעי זאת צורת ההתייחסות שלנו לתופעה נתונה (בהנחה שחקרנו והוכחנו מתאם גבוה כמובן ולא סתם מקריות) אם יודעים מה קורה ברמה עדינה יותר, אז זה פחות מסתורי מה עדיף בעצם, לראות את הסרט ולהנות או לקרוא את הביטים ולהבין או להדליק את האור ולהחטיף סטירה מצלצלת למקרין מאחורי המסרטה? עכשיו אני חוזר לישון, ושלא תעז להעיר אותי עוד פעם
מה תלונה, על מה המפקד? לא, אני חייב לצאת השבת הבית!

OriIdan

New member
הוכחנו מתאם גבוה? ../images/Emo13.gif

לפי אינקה גם זה לא מספיק. מחקר שמראה מתאם גבוה בין משהו למשהו מקובל על כולם כמוכיח. אבל כשזה מגיע למדיטציה טרנסנדנטלית עבור אינקה זה לא מוכיח. אז אולי זה כך גם במקרים אחרים?

OriIdan

New member
אף טענה עוד לא הופרכה

אולי כמו אינקה תפנה לגוף אוביקטיבי שיבדוק את הטענות ותראו שוב שאין כאן הונעה? אני מאד שמח תמיד לבדיקה אוביקטיבית של הדברים.

barak001

New member
מקובל על מי?

מחקרים במדעי החברה מלאים בהטיות, ולכן חשוב מאד מי מבצע את המחקר, או אם יש גוף בעל אינטרס שמממן אותו. בגלל ההטיות (או הטעיות) אין משמעות להסתברות קטנה ממיליון, שאתה נוהג לציין שוב ושוב.

אינקה

New member
המחקרים לא יצילו אותם

אני לא מאמין לרגע שאכן מדובר בהסתברות קטנה ממיליון. למעשה כל השימוש במחרים הללו נראה לי גניבת דעת ואני שוקל זה כמה זמן לפנות לגופים המפקחים כדי שיבדקו האין כאן עבירה על החוק באופן בו מוצגים הנתונים הללו. אם לכאורה יש כאן עבירה על החוק המשמעות היא שאלפי משלמים מתמימים יוכלו לתבוע את כספם חזרה כולל ריבית והצמדה. האמת היא ששוחחתי על זה עם חבר שהוא מאוכזב השיטה ויכול להיות שהוא ועוד חברים ירימו את הדגל. אם זה יקרה נראה תביעה יצוגית שתחשוף את מימדי ההונאה של הכת הזו, ואולי כתוצאה מכך גם נראה התמוטטות כלכלית שלה ארגון הקלוקל הזה. כך תאוות הבצע הזו תחזור אליהם בהפוכה. ראשי האגודה והאחראיים עלולים אגב לשבת בכלא. שם יוכלו לתרגל פעמיים ביום, ואם יכאב להם לשבת אני מאמין שלדני יהיה הרבה זמן לעשות להם צ'קינג בעמידה.

OriIdan

New member
כדאי מאד שתפנה

אני לא יודע לאילו גופים מפקחים אתה רוצה לפנות אבל לדעתי זה יהיה חיובי מאד לפנות. כל בדיקה של המחקרים היא חיובית. אני רק אשמח שתתקיים עוד בדיקה אוביקטיבית של השיטה.

OriIdan

New member
אני מסכים חלקית

נכון שקל יחסית לשתול הטעיות במחקרים במדעי החברה. לכן חשוב מאד שמחקר כזה יבוצע באמת על ידי גוף שאינו ממומן על ידי בעל האינטרס או שבמקרה של מימון על ידי בעל האינטרס יהיה גוף אוביקטיבי שימומן על ידי מישהו אחר שיבדוק את שיטות המחקר, תוצאותיו ומסקנותיו. אם תסתכל על המחקרים על מדיטציה טרנסנדנטלית תראה: 1. רוב המחקרים בוצעו על ידי אוניברסיטאות אחרות שאינן קשורות לאגודה. 2. במרבית המחקרים היה גוף מבקר בלתי תלוי 3. כל המחקרים פורסמו בכתבעי עת ידועים ולכן עברו גם ביקורת של עורכי כתב העת. לכן יש בהחלט משמעות להסתברות הקטנה למקריות. לכן גם אפשר לקבל את מרבית המחקרים. אני אומר מרבית מאחר שלא בדקתי בעצמי את כל המחקרים. מבדיקה שטחית ביותר ראיתי שרובם בוצעו על ידי אוניברסיטאות רבות שאין להן קשר לאגודה למדיטציה (אלא אם כן לדעתך אוניברסיטאות כמו הרוורד או אוקספורד שייכות לאגודה למדיטציה) המחקרים שאני ראיתי כולם בלי יוצא מן הכלל פורסמו בכתבי עת רציניים ומכובדים. גם אלו שבוצעו על ידי אוניברסיטת מהרישי למנהל, עברו ביקורת ופורסמו.

אינקה

New member
וקיבלת מהם אישור לשנות את המסקנות?

כמובן שלא. מחקר שפורסם בכתב עת רציני כל מילה נשקלת בו בקפדנות. רק מה שאושר לפרסום עומדים מאחוריו הגופים המאשרים, ולא שום דבר אחר. זה שאתם לוקחים על עצמכם לנסח את המסקנות כרצונכם ועדיין להיתלות במוניטין החוקרים, האוניברסיטאות וכתבי העת המדעיים - אני רואה בכך מצג שווא ומעשה נבלה חמור. מכיוון שלא מצאתי בהתנהגותכם טיפת יושרה אני ממליץ לכל אחד שלא יאמין לאף מילה שלכם.

OriIdan

New member
ברור שלא

כי מעולם לא שיניתי מסקנה של מחקר. אין ספק שהגופים המאשרים עומדים רק מאחורי המילים אותן הם כתבו במחקר. היכן ראית ששיניתי מסקנות? אתה כל הזמן טוען כך אבל לא מוכיח. מה עם הפנייה שרצית לפנות לגופים מפקחים?

../images/Emo6.gif אתה

מזכיר לי את הקריין מארץ נהדרת שרק שומע משהו קופץ - "אוהבים נקניקיות? כן! ככככן! כןןןןןן!!!" היית חייב להכניס את הבולשיט הזה גם לשרשור העל טבעי, הא? טוב, אולי בעצם מתאים. אתה תמיד דקה מקריאה, מוכן לתגובה
לא יודע אם עומר בכוחה לעשות זאת.. אבל אולי כדאי ששיוה פשוט יחריב את כל הפורום, ונתחיל מחדש חחחח

למעלה