חוויות מערב חברתי
האירוע: יומולדת לנועה הנוכחים: נועה ו-9 חברים: 2 זוגות נשואים, זוג נשוי בהריון מתקדם, זוג נשוי בהריון שהשאירו את הבן עם ביביסיטר, זוג שביחד כמה חודשים וחתונה עוד רחוקה מהם ואני (הצעתי לנועה שנעמיד פנים שאנחנו זוג כדי לא להרגיש חריגות
) יושבים, מברכים, מתעניינים אחד בקורות השני, אוכלים ושותים. החצי הגברי של הזוג עם הילד וחצי מצליח עם הגעתו לעצבן גם אותי וגם עוד כמה חברים בדגש על החברה שבאה עם החבר הטרי יחסית, כשהוא מברך אותם לשלום כשהוא שואל "הבאתם את ההזמנות?" ומקפיד לחזור על זה כמה פעמים במהלך הערב תוך שהוא משלב כל מיני ניואנסים. החברה מספרת לאחר מכן שהוא התחיל עם זה בפעם הראשונה שהיא הכירה בינו לבין בן זוגה הטרי, כשהוא היה באמת באמת טרי וכבר אז היא הביעה את הסתייגותה מההתנהגות הזאת. לא עזר. שתי ההריוניות מעוררות בקרב אחת הנשואות תחושות מעורבות והיא מביעה את חששה מכך ש"גם אני אראה ככה יום אחד?" היא נשואה רק 3 חודשים, אבל מסתבר שהיא לא צריכה את הדודות בשביל שיגידו לה "מה עם תינוק", היא עושה את זה מצויין לעצמה. במהלך השיחה אני מתוודעת לכך שאחות של חבר שלא נוכח באירוע התחתנה לפני שבוע. אני מתוודעת גם לכך שהכלה והחתן הם בעלי ותק של קצת פחות משנה כזוג מה שמעורר בקרב אחת החברות את הסברה שהיא בהריון, בטענה ש"מה בוער להם? הם נורא צעירים (29) ולמה להתחתן כל כך מהר?" מישהו רוצה לנחש מי מהחברות אמרה את זה? אני אתן רמז, זו לא אחת מהנשואות... אחת הנשואות שואלת אותי מה קורה ואם יש מישהו, אני מתחמקת, לא אוהבת לדבר על זה בהתחלה ובטח שלא עם מישהי שאני לא בקשר הדוק איתה יותר מדי. היא שואלת באיזה אתר הכרויות אני רשומה, ונדהמת כשאני אומרת לה שאני לא מאמינה בזה. האמירה הזאת פותחת פתח להרצאה בשבחם של אתרי ההכרויות כשאני מוצאת את עצמי תוהה מה גורם לה לחשוב ככה, בהתחשב בכך שאת בעלה היא הכירה בתיכון ומעולם לא יצאה לדייט כלשהו, בטח שלא בליינד. אני אישית לא חושבת שצריך לספר למנהלת פורום בליינד דייט על אתרי הכרויות ומה יוצא מהם, אבל היא התמידה במטרתה כל הערב וגם בחניה עוד זכיתי לנסיון שכנוע אחרון "תנסי, מה אכפת לך, גם לרוני יש כרטיס כבר כמה שנים" (אז משם כל הדייטים ההזויים שרוני מספרת עליהם, בדרך כלל בתסכול ו/או דמעות), "גלית הכירה שם את האקס שלה" (יש סיבה טובה לזה שהוא אקס, ובנוסף היא שכחה לציין שגלית הגישה תלונה במשטרה על בחור אחר שהכירה מאתר הכרויות שחשב כנראה בטעות שבליינד דייט כולל סקס באוטו). אז זהו ערב חברתי של רווקה צעירה. נועה תהתה במהלך הערב אם להשאיר פתק למלצר, ואני יידעתי אותה בעובדה שאפילו שהוא חמוד, סביר להניח שהוא בן 22 וזה לא מתאים. החברים שרחוקים מחתונה זכו לשמוע עוד 3 פעמים לפני שהזוג פנה לשחרר את הביביסיטר, שהם מחכים להזמנות ושהם יכולים להמליץ להם על DJ ועל סלון כלות. אני לא יודעת מי היה יותר קרוב לשחרר סטירה, הבחור או חברתו. דבר אחד בטוח - בפעם הבאה, אני אברר קודם מי מגיע ובמידה ויש כמות גדולה מדי של זוגות כאלו, אני אשקול את האפשרות להישאר בבית. טראומות עבר מונעות ממני לצרף ידיד או יותר מזה, אין דרך טובה יותר מלהבריח בן זוג פוטנציאלי מאשר לשמוע אחרי חודש ביחד "בקרוב אצלכם"...
האירוע: יומולדת לנועה הנוכחים: נועה ו-9 חברים: 2 זוגות נשואים, זוג נשוי בהריון מתקדם, זוג נשוי בהריון שהשאירו את הבן עם ביביסיטר, זוג שביחד כמה חודשים וחתונה עוד רחוקה מהם ואני (הצעתי לנועה שנעמיד פנים שאנחנו זוג כדי לא להרגיש חריגות