חוויות מטיול שבת

• פותח הנושא danh
  • פורסם בתאריך

danh

New member
חוויות מטיול שבת

ביום שבת האחרון , לאחר פרק הזמן ההכרחי שהוקדש למשפחה , (בריכה , ארוחה , שיחה מעמיקה על מהות החיים וכולי...) , מצאתי עצמי ללא שותפים לטיול שטח , שכן , שני השותפים הקבועים יצאו כבר בבוקר לטיול משלהם . למרות זאת , (בלי נזיפות בבקשה) , החלטתי שאם לא אצא לשטח אפילו לטיול "קטן" אז הלך השבוע ... על כן , ישבתי ותכננתי מסלול בן כ 45 קילומטר עם 20 נקודות ציון על המחשב והורדתי אותו ל GPS . עכשיו כבר לא היתה דרך חזרה - ברגע שהמסלול תוכנן לא ניתן לבטלו . הדפסתי שני עותקים מקטע המפה הרלוונטי (1:50,000) , אחד שמתי בכלי והשני אצל חבר טוב עם טנדר 4X4 בכוננות פלאפונית . טענתי מים , דלק , תחמושת לאקדח , פלאפון ומירס , כלי עבודה ושאר ירקות ויצאתי לדרך . המסלול דרך כמה שבילים הוביל לפסגות גבוהות ונמוכות , ירד לגאיות רדודים (וגם מחנה צבאי אחד) ועבר לו בנעימים . מדי חצי שעה בדיקת קשר , בדיקת ציוד ושתיית מים . הנקודות ב GPS המותקן על כידון הטנרה חלפו בזו אחר זו בדייקנות , ובלי משים , הגעתי לקטע הלפני אחרון של המסע - סכר ירוחם . סכר זה נבנה באמצעו של הוואדי , ומעליו , רובץ לו אגם ירוחם כחול ומבהיק אך עם מים מורעלים , שכן אחד המפעלים בירוחם החליט לנקז את שפכיו לתוך האגם לפני כשנתיים ואגב כך הכחיד את כל אוכלוסיית החי בו. חוכמת חלם אמיתית , שכן קרוב ל 10 מליון ש"ח הושקעו בפנינה הזו וכעת האגם הוא בבחינת "...לראותם בלבד..." . טוב אז איפה היינו , לפי המפה , השביל הרעוע מתפתל ועובר לו דרך הוואדי עד לקיר הסכר (כ 30 מטרים גבהו) . כאשר הגעתי לקטע זה , מצאתי שהוואדי הפך צפוף עם דפנות תלולים , לאורך כ 300 מטרים עד לקצה , וממש בסופו , בגדה השמאלית מטפס לו שביל עיזים תלול מאוד אל צידו השמאלי של הסכר. מה שלא הראתה המפה היה מצב השביל . 300 המטרים האחרונים עד לשביל העיזים היו רצופים סלעים גדולים שאין לעקפם אלא יש לטפס אותם . וכך , עקב מצוקת הזמן (השעה כבר 18:30 והחושך אמור לרדת תוך כשעה וחצי) בחרתי לנסות כוחי ולעבור את הקטע הלפני אחרון הזה . כך מצאתי עצמי עובד עבודת פרך , לפני כל סלע גבוה בונה מדרגות אבנים , מטפס עם האופנוע לראש המדרגה העליונה , מעמיד את האופנוע וממשיך בבניית המדרגות למרגלות הסלע הבא אחריו . לאחר כשעה , וכמה ליטרים זיעה , מצאתי עצמי על הסכר כשלמרגלותי האגם המורעל (אך היפה להפליא). לבסוף , עקב מצוקת הזמן והחושך הקרב יצאתי את הפארק הלאומי המורעל והמשכתי מנהלתית על הכביש חזרה הביתה ... האופנוע , Yamaha XT600Z Tenere , למרות גילו המתקדם - לא אכזב . קיפץ ודילג , משך ודחף כמו עגל צעיר בשיא אונו , לא כבה אפילו פעם אחת ולא הפתיע בהתנהגות לא צפוייה - ממש תענוג . סתם חוויות מטיול שבת ...
danh - שלא מבין בעצמו למה הוא מ#$%ן לכולם את השכל ...

המטיייל

New member
יפה ומעורר תיאבון...

בתור טייל ותיק באיזור אני ממש מקנא בך. כיום אני גר במרכז וחיות מדבריות הן מחזה נדיר במחוזותינו. אני לא מבין. טיפסת את הדרך מכיוון הנחל אל הסכר? אם אני זוכר נכון העליה תלולה והשביל הוא משהו יותר כמו ליכלוך מאשר שביל? כל הכבוד... יש תמונות לחלוק? אגב, הולכת ונחשפת פה אט אט חבורה לא מבוטלת של טיילים רגועים. ישר כח. אגב, אתה דרומי?

danh

New member
כמה תשובות -

כן , המסלול עלה מהנחל אל הסכר . העלייה היא אכן תלולה ביותר (והשביל אכן הוא בבחינת לכלוך ולא שביל - סחתיין על הזיכרון...) אבל , הקטע הקשה יותר היה לפניה - 300 המטרים עד לגדה השמאלית . תמונות לצערי אין (אני מצפה להגעתה של המצלמה הדיגיטלית...)
danh - דרומי למהדרין ...

OFF DoRes

New member
אכן מעורר תאבון

נשמע מסלול כיפי אבל לבד??? טוב אמרת בלי נזיפות

למעלה