חוויות מהזמן האחרון

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
חוויות מהזמן האחרון

איך היה לכם ברכיבות? מה חדש אצלכם?

giri

New member
אצלי

השבוע היתה לי חוויה מעניינת ומרגשת כשיצא לי פעם ראשונה לקפוץ במגרש דשא. ברוב החוות פה אין מגרשי דשא אלא חול, כי זה איזור יחסית יבש, אבל בחוות גדולות וטובות יש מגרשי דשא כי צריך להתרגל לזה, זה הכי טוב לרגליים של הסוסים וכל התחרויות הגדולות הן על דשא.
אני יכולה לחלוק כמה תובנות ראשוניות מהחוויה -
קודם כל הדשא יותר קשיח מהחול, אבל עדיין נותן תחושה קפיצית, והרבה יותר צפויה (כשמתרגלים...) מהחול.
שנית, הדשא טיפה פחות ישר ומדוייק - לפחות אצלנו.
המגרש אצלנו גם משופע במקומות מסויימים על מנת לייצר מכשול מדרגה בצד אחד, וירידה ועליה בפינה אחרת, וצריך לקחת את זה בחשבון. בקיצור, מעניין.

חוץ מזה עשיתי בסופ"ש טיול מאד אתגרי שכלל טיפוס על פסגה מטורפת ברוקיז ואז ירידה מהצד השני דרך קרחון (על הקרחון!!). היה מאד מגניב אבל גם מאד מתיש, ועכשיו אני תפוסה ומתכננת לפרגן לעצמי יומיים מנוחה לפני הרכיבה הבאה.

מצרפת תמונה מממצעד הפתיחה של הקלגרי סטמפיד, ואיתה אתגר - אתם יכולים לזהות את הגזע של הסוסים בתמונה?

fliperit

New member
חחח לא חשבתי בכלל על האפשרות הזאת

giri

New member
אכן, היה בלי סוסים, אבל

הבקתה שישנו בה, שנמצאת על חודו של הר, נבנתה ברובה מאבנים שסותתו מהאזור, אבל רוב שאר החומרים (בטון, עץ וכו') הובאו לשם על גב סוסים בזמנו. לדברי המדריך שלנו, היום מתחזקים את הבקתה עם מסוק, אבל במקור חומרי הבניה הובאו על גב סוסים, שלא כולם שרדו את המסע
אני בשוק מהמחשבה להעלות לשם סוס, אולי אביא כמה תמונות אחרי שאוריד אותן, אבל זה היה מסלול עם טיפוס מאד אינטנסיבי, חלקו הלא מבוטל בארבע גפיים. לא מדברת בכלל על הצד של הקרחון, שלדעתי אין מצב להעלות סוסים דרכו, אבל אני מה אני יודעת...

giri

New member
וואו, אף אחד לא מזהה? התשובה בפנים...

הסוסים בתמונה שייכים לגזע הפיורד, גזע קטן יחסית של סוסי משא.
צבעם כל הפיורדים הוא דאן, המתאפיין במה שמקובל לקרוא "סימנים פרימיטיביים" כגון הפס הכהה במרכז הגב וגרביים בדפוס אופייני.
מקובל לספר את הרעמה של הפיורדים כך שתעמוד זקוף ותפגין את המראה הייחודי, כאשר מצידיה היא בהירה והחלק המרכזי כהה.
בתמונה שצירפתי אפשר לראות עיצוב יצירתי שלקח את המוטיב הזה צעד קדימה באמצעות תספורת סלקטיבית של הרעמה.

אם אני לא טועה

הפיורד מוגדר יותר כ"פוני מגודל" מאשר כסוס עבודה קטן. כך או אחרת, רוב הסוסים שכמוהו נושאים את ה"סימנים הפרמיטיביים" הם בעלי אותו גודל קטן שנא בין סס לפוני.

giri

New member
גם אני זכרתי כך

שהוא מוגדר פוני - אבל לא מצאתי לכך עדויות ברשת, ובתוכניה הוא הוגדר "סוס קטן במבנה סוס עבודה", אז זרמתי

ד"א, לדעתי אחרי שעמדתי ליד כמה, מבחינת גובה הם יותר קוב מפוני, אבל בהחלט יתכן שאלו שראיתי לא מייצגים את טווח הגבהים המלא של הגזע.

fliperit

New member
תקופה סוערת ביותר

למרות שאני מאוד אוהבת את האורווה שאני עובדת בה, והיא ממש כמו בית בשבילי, החלטתי לפני שבוע לעזוב כי אין מספיק עבודה ומאוד קשה לי מבחינה כלכלית. כל השבוע הייתי בלחץ רציני מזה שאני צריכה להודיע לבוסית שלי (שהיא גם חברה מאוד טובה) שאני עוזבת. השיחה הייתה מאוד קשה, אבל נאמרו בה הרבה דברים שהיו שמורים בבטן והיו צריכים לצאת החוצה.
אתמול כבר הייתי בחווה אחרת שנמצאת הרבה יותר קרוב לבית שלי ויכולה להציע לי הרבה יותר עבודה. הבעלים היו ממש נחמדים (הכרתי אותם לפני כן קצת) ואמרו שתהיה להם כמה עבודה שאני רק אסכים לקבל. רכבתי שם על שני סוסים שמתחרים בריינינג וזה היה ממש נחמד (כי המווון זמן לא רכבתי לפני כן, בטח לא על סוס ריינינג). אני כנראה אתחיל שם כבר ביום ראשון הקרוב.

חוץ מכל זה, אני מסיימת אוטוטו תקופת מבחנים ויוצת קצת לחופש. אני ממש לא יכולה לחכות....

giri

New member
בהצלחה!

קשה לנענע את הסירה, אבל הרבה פעמים שינוי הוא לטובה.

fliperit

New member
תודה

האמת שאני קצת מצטערת שלא עשיתי את השינוי לפני שנה כבר, אבל לא בוכים על חלב שנשפך

jgut

New member
לנו רק נותר לחלום על קרחונים...

עכשיו אנחנו בפגרה, כלומר בין התחרויות של הליגה (הדרבי לא נחשב לסוסים הזקנים שלי
).

כמו בכל קיץ, כשמתחיל להתחמם ואפשר להריח את הקייטנות באוויר, דומיה מחליטה לשבות.
אומנם כבר אין לנו קייטנות. אומנם היא סיוט לכל ילד קייטנה, אבל מסורת לא שוברים בגלל שטויות כאלה. אז היא החליטה לבעוט במשהו ולתת לעצמה מכה בפרסה. כל השבוע היא מבלה עם רגל בדלי עם קרח. כניראה שאצלה זה לא חלום.
אתמול חזרתי להזיז אותה אחרי השביתה שלה. היא זזה מאוד טוב. אמנם עבדנו רק רבע שעה, אבל היא ניצלה אותה היטב. בלי היבהלויות, בלי עודף מרץ, אספה את עצמה עם הראש למטה. ממש סוסת פלז'ר. אל דאגה, זה יעבור לה.

דאנס לעומתה לא שמע על קייטנות. הוא לא עבד מעולם בב"ס. חוץ משנה שעברה שהוא החליף את דומיה כשהיא שבתה לה. אבל אז זה היה בכמה שיעורים בודדים ולא היה לו סיבה לפתח אנטי. עכשיו אחרי התחרות האחרונה שלו, הוא קיבל קודם כל שבוע חופש. הוא ניצל את השבוע היטב כדי לגדל פטריות. שבוע שעבר חזרנו להזיז אותו. במקביל אני מנסה לשכנע אותו להיפרד מהפטריות שלו (אבל הוא כבר נקשר אליהן).
ביום שישי המגרש המקורה היה מלא והיה חם מידי לעבוד. יצאתי איתו לסיבוב בחוץ לבד. הוא סוס ממש אמיץ. כשהוא נבהל הוא נוחר ומסתפק בזה. מצחיק אותי איך בחוץ הוא עובד כמו במגרש. זז אסוף בלופ ובג'וג. יש משהו כיפי בסוס אמין שכזה!

bmk

New member
אני לא רוכבת

מקווה שזה לא מפריע לכם שאני משתתפת וכותבת
מקווה למצוא כאן מקום להבין וללמוד יותר.
כל הנסיון שלי מסתכם במפגשים, טיפול בסוסים ואהבה ענקית אליהם.
לאחר תקופה מעט עמוסה שבה לא הייתי איתם, פגשתי היום שני סוסים נפלאים,
כל כך התגעגעתי לריח ולמגע שלהם,
אחד היה בארווה ובא לבדוק את האורחת (אני) שבאה לבקר אותו,
הוא נמצא במקום שאני בוחרת להיות בו בתקופה האחרונה ומשלב כמה אהבות,
הוא היה כל כך עדין ונעים והריח שלו היה בדיוק מה שחיפשתי.
את השני ראיתי כשישבתי עם חברה בשדה מתחת לאחד העצים, ורוכב עצר לדבר איתנו,
הסוס היה שובב ומדהים ביופיו, מיותר לציין שהוא המשיך לרכב רק לאחר שהסכמתי לשחרר אותו.
בקרוב מאוד אחזור לטפל בסוסים...
בנתיים מסתפקת בכל רגע לידם.

giri

New member
ברוכה הבאה לפורום!

אנחנו מקבלים את כל מי שרוצה לדבר על סוסים
ממש לא חייבים לרכוב בשביל זה!

אני מתה על ריח של סוסים, לפני שנה וחצי בערך הייתי תקועה בבית כמה שבועות אחרי ניתוח ברגל, והדבר הראשון שהחזיר אותי לחיים היה הריח כשבאתי לבקר באורווה

primetime1

New member
סוסים זה בלב..

שאנשים שואלים אותי אם אני כבר לא עם סוסים, אני אומרת שזה אצלי בנשמה, בלב, זורם בדם... אפילו אם כרגע אני לא עם סוסים ברמה הפיזית, הם תמיד חלק מחיי

למעלה