חוויות ליל סדר

een ogenblik

New member
חוויות ליל סדר

רק עכשיו חזרנו מליל הסדר בפאתי עיר מצידה השני של בריסל. אם יהיו לי כאן טעויות הקלדה וניסוח מביכות, אתם יכולים לתלות את האשם בבקבוק ומשהו יין אדום ששתיתי בלווית אי אלו כוסות יין לבן, ללא ידיעה על כמויות מדוייקות של אלכוהול באוכל עצמו. הכל התחיל יומיים לפני הסדר. היה לנו רעיון נפלא - לערוך ארוחה מעורבת של יהודים ולא יהודים בעלי ראש פתוח, לשם השוואת הנארטיבים השונים של פסח ופסחא. לפני שביררנו מי מבין חברינו הקתולים יכול להגיע, דאגנו לתגבור של ישראלים. כלומר התקשרנו לבחורה ישראלית המתגוררת לידינו, והשארנו לה הודעה שהיא מוזמנת לליל הסדר. למחרת (יום לפני הסדר) היא התקשרה בשמונה וחצי בבוקר (למה אנשים לא מבינים שלדעתי אין שעה שכזו על השעון?), להחזיר לנו הזמנה. היא הייתה בשלבי ארגון ליל סדר אצל חברה ישראלית המתגוררת בעיירה מצידה השני של בריסל. היה מתוכנן מקום לשלושים אנשים, והיו מוזמנים רק עשרים וקצת, כך שהינו מוזמנים בברכה. התלבטנו קצרות, והחלטנו לקבל את ההזמנה. הרעיון לליל סדר עם הגדה, קניידלאך ואנשים שיודעים את מילות חד-גדיא הצליח להאפיל על כל שאר תוכניתינו. הוראות הגעה קיבלנו רק בצהרי יום הליל סדר, ושאלותי האם צריך להביא משהו נענו בשלילה, מעבר לבקשה לבקבוקי יין לבן. שמחים ועליזי לבב לרעיון ליל הסדר הגדול והעליז שצפוי לנו ללא שום עבודה מצידינו, שמנו פעמינו להתכונן לערב המתקרב. מסיבה כלשהי, התקשרתי לבחורות המארגנות בשלוש בצהריים. הן היו גמורות, מטושטשות, והסטריות. בניגוד לתחזיות, עמדו להגיע מעל שלושים אנשים, והן לא ידעו מה מצב האוכל המוכן, והאם הוא יספיק לכלכך הרבה אנשים. האיש מיד התגייס לעזרה, והוכנו קניידלאך נוספים, ומחבת ענק של חזה עוף ברוטב תפוזים. יצאנו מביתינו בשש וחצי מותשים לאחר הכנות מהירות שלא היו כלולות בתכניות המקוריות. לאחר שכולם התכנסו (כמובן שלקח זמן רב, מאחר ורבים איבדו את דרכם, והתקשרו מאמצע הדרך כדי לקבל הוראות הגעה פרטניות), התברר שכל אחד הביא עימו מנת מזון כלשהי. בתחילה התחלנו עם קריאת ההגדה. האם זה נראה לכם הגיוני שבחדר עם שלושים ומשהו ישראלים, ישבתי בין שני אנשים שאינם דוברים עברית כלל? ובכן זה מה שקרה, ותשעים אחוז מהזמן לא דיברתי כלל עברית, וניסיתי להסביר (קלות) באיזה חלק של ההגדה אנו נמצאים. ואז הגיע שלב האוכל. זו הייתה ארוחת ליל סדר טיפוסית. הרבה יותר מדי אוכל. כלכך הרבה יותר מדי, שחזות העוף שהאיש הכין בזריזות חזרו עימנו כלעומת שבאנו. לא שיש לי תלונות. כיצד יכולות להיות תלונות לחמישה סוגי סלט, למרק עוף נהדר עם קניידלאך, לשישה סוגי בשרים עם תוספות, ולאחד הקינוחים המדהים ביותר שאכלתי בימי חיי בבית פרטי (טוב, יש אנשים שבאו כדי ללמוד כיצד להכין אותם, ורק אותם בבלגיה)? האמת שהיו נסיונות לסיים את ההגדה, אך טישטוש החושים שפקד את רובנו לאחר כמויות האוכל והאלכוהול היה רב מכדי להמשיך. סיימנו בצריחת "אחד מי יודע", וכנראה שמחר יהיו תלונות רציניות למדי לבעלי הדירה. אני אחסוך לכם את תיאור ההתברברות בדרכנו הביתה, כאשר פנינו לעבר אנטוורפן במקום לעבר בריסל (לא נורא, מהן עשר דקות פחות או יותר בחזרה הביתה?). אם מישהו מעוניין היום או מחר בחזה עוף ברוטב תפוזים הוא מוזמן לבקר אותנו (האיש מבטיח שיהיו גם קניידלאך).

forglemmigej

New member
למקרא התאור שלך

עטפו אותי עצב וקנאה שבעצם בשבילי זה היה סתם יום של חול ומצד שני לא התאמצתי לחפש מקום לחגוג בו וזה גם אומר משהו..

blixgirl

New member
עוגן....

נשמע כמו אחלה ערב יאמי ונעים...גם אני רוצה! (אייקון של קניידלעך וירטואליים)

stevie1

New member
../images/Emo155.gif../images/Emo155.gif../images/Emo155.gif

אחחח עוגן...ומה עם המתכון לעוף עם תפוזים?? אני רוצה בבקשה!! אנחנו לעומת זאת אכלנו ארוחת חמץ (פסטה ולחם שום) בגינה כי המזג אוויר כאן נפלא כרגע. לפני שנתיים בערך הוזמנתי אחר כבוד לסדר אצל מכרים רחוקים שהיו גם דתיים אדוקים וזכיתי לחוויית הסדר העגומה ביותר של חיי. בתור אחת שבאה ממשפחה שבפסח עושים טובה שקוראים בהגדה - עד הקטע של האוכל...נאלצתי לסבול שעות (!!!) של קריאה מדוקדקת כולל קושיות אינסופיות של הילדים שהביאו את הקלסרים עמוסי הקושיות עוד יותר מביה"ס. יצא שלא זכינו לקמצוץ אוכל עד אחרי חצות!!

een ogenblik

New member
במיוחד בשבילך - תפוזים על האש

(מועתק מהודעה עצמית בפורום "ישראלים בחו"ל" בנענע) נידנדתי לאיש כל כך, עד שהוא נשבר ונתן לי מתכון. מכיוון שהוא מבשל לפי רגש, זו משימה די קשה להוציא ממנו מתכון. מקווה שאתם מעריכים זאת. חומרים (הכמויות לזוג): - חזה עוף (הכוונה היא לשני החלקים - פרפר?) חתוך לשני חלקים (כדאי אפילו לחתוך לארבע - סופג טעמים טוב יותר) מתובל בפלפל שחור גרוס (כשתי כפיות - תלוי בטעם). - מיץ משני תפוזים. - תפוז (מקולף!) פרוס לפרוסות דקות. - חצי כוס ברנדי תפוזים (אפשר גם מנדרינות או בעצם ברנדי פשוט). - כף שטוחה של עמילן תירס (קורנפלור) מומס בשתי כפות מיים. - חמאה, בין 25 גרם ל50 (תלוי בטעם ובבעיות כלוסטרול של בני הבית). הכנה: ממסים חמאה במחבת (משתדלים לא לשרוף אותה), מוסיפים את חזה העוף, ומטגנים מכל צד לצבע זהבהב(רצוי על אש קטנה יחסית, כדי שהחמאה לא תשרף). לאחר הזהבה (בערך חמש דקות) מוסיפים את מיץ התפוזים, וכשני שליש מכמות הברנדי, מעלים את האש עד שתכולת המחבת מבעבעת. מגיעים לקטע המדליק - נא לשים לב! מקרבים גפרור בוער למחבת (לא להבהל מגובה הלהבות, אבל לדאוג שיש כשלושים ס"מ פנויים מעל למחבת לפחות! ושלא יהיה וילון בסביבה!). לאחר כחצי דקה-דקה הלהבות דועכות, אז מוסיפים את הקורנפלור, מערבבים. משהים דקה או שתיים על אש נמוכה, הופכים את הבשר לצד שני. מעלים את האש, מוסיפים את שארית הברנדי. חוזרים על תהליך השרפה שוב (בתקווה שעדין לא נשרף המטבח בחלק הראשון). מוסיפים את פרוסות התפוזים, ומבשלים על אש קטנה כשבע עד עשר דקות. מוגש עם תוספת סופחת רוטב, אצלנו בבית אלו אטריות פטוצ`יני. תיבלון הוא דבר אישי, אז מותר להוסיף, או לגרוע, תבלינים לפי רוח הבית (אם כי רוטב התפוזים והברנדי אמור לעשות את רוב העבודה). בתאבון (טעים נורא. מומלץ!)

Sparker

New member
סחטיין על הסדר...

שלנו מתחיל עכשיו
חוויות בהמשך!

yosense

New member
עוגן שתי מחמאות

הראשונה על שעשיתם מעשה וזה ניכר - ערב מיוחד, סחטיין. השניה שלא הייתה לך טעות ואני רושם לך יין בצבעים מעורבים כל ערב. והשלישית שלא נספרה מלכתחילה תגיע אחרי שנסה את המתכון. תודה לאיש.

למעלה