חוויות ליל הסדר תש"ע

mik504

New member
הרהורים לפני בליסת המצות

למה לעזאעזאל אני אמור כעת ללעוס כמו חמור 4 כזיתים של קמח בתוך שניות ספורות זה מזכיר לי את התחרות של מצא את הסוכריה בתוך קערות קמח עמוסות אתה נושם ומסניף קמח וכך היא התחושה עם המצות אין לי כוח לתחרות ה"וורטים שרק על המילה הא לחמא עניא יגידו עשרות פילפולים שטותיים יותר ופחות וכל שנה המנטרא חוזרת על עצמה ללא הפסקה אבל עברנו את פרעה נעבור גם את זה חג שמח לכוווולנו

שפוך חמתך...

ואו לא אחזתי עד כמה אני רחוקה מהמישפחה בנושאי דת.את ליל הסדר לקחתי כעוד לילה קליל וכיפי כמו כול לילות הסדר הקודמים שעברתי בחיק מישפחתי המקסימה(כפי שזכרתי אותם) ליל הסדר החל ואני איתם אבא שלי מתחיל לדבר על קדש ורחץ שצריך להיתקדש במצות בלי להרהר על העבר ואז לרחוץ מהחולין ואני שותקת ומגחחת בליבי עברנו לכרפס ואני עלו לי ההירהרים הרי כול השנה אנו אוכלים כך ללא נטילה זרקתי את השאלה וקיבלתי תשובה שגרמה לי לגיחוך והפעם בקול מכאן ליל הסדר הימשיך בשלוה ואני לא שואלת שותקת וליבי לא איתם שומעת את תשובת לבן הרשע שעונים לו כך ביום זה כי ביום זה הם מעבירים את המסורת ולא מוכנים לשמוע שאלות(עפ דברהם) ושותקת וכי על מה אתקומם ?וזה דרכם. וכך כל הדרך שותקת.ואז מגעים למנהג של פתיחת הדלת בשפוך חמתך ואני עדין עם אותה הבעה קפואה ותורי לפתוח הרי אני המועמדת הבאה וכאן כבר לא שתקתי סיננתי אני לא עושה דבר שאני לא מאמינה בו מרפק מאחי הגדול בתוספת הערה שאת מקיאה תלכי לשרותים הספיק ופתחתי.ואני עדין מחכה לדקה שבה אשבור שתיקה

סוג ב

New member
תעשה כאילו

ותדחוף לחולצה

אני רק שאלה

אומרים בהגדה שאיזה עזריהו (נראה לי, אני כבר לא ממש זוכרת) אומר שמעולם לא עלה בדעתו לספר ביציאת מצרים בלילות, אם כך מה היה קודם? ומי החמור שהשתעמם בלילות והחליט להוסיף את הלילה לחגיגה?

mik504

New member
זה עבר.וכמובן שלא באו אל קרבי יותר מכזית אחת.

איזה מזל שבזמן האכילה כולם יושבים כאילו כפאם שד, לחוצים להספיק לדחוף כמו ברווז מואבס, ואז כל אחד לוטש עיניים במצתו ומין שקט מפחיד משתרר, קצת פחדתי שמאן דהוא ישים לב אבל זה עבר בהצלחה.. לשנה הבאה באילת הבנויה

mister xy

New member
חוויות ליל הסדר תש"ע

שרשרתי כאן שלש הודעות, כולם מוזמנים להוסיף ולשתף בחוויות...

mister xy

New member
דצ"ך עד"ש באח"ב

איזה עיניים אמא שלי עשתה לי כשהיא אחזה שאני לא מטפטף עם האצבע מהכוס כשאמרו את עשרת המכות. דווקא עם כל היתר שיתפתי פעולה די יפה חוץ מה"כזיתים" שזה לא מעניין שם אף אחד.

מה הקטע הזה עם האצבע

ראיתי תמונה של אובמה בעיתון כשהוא עושה ככה. אצלנו רק אבא שלי לוקח שני כוסות אחד עם יין ואחד עם מים ושופך לתוך קערה.

רקפת81

New member
הקטנה שלי

החליטה השנה שהיא רוצה לעשות את ה"כורך" בצורה שונה. את המצה באמצע ומשני הצדדים את החסה.

לפי הקבלהבלהבלה

כל הכופרים הם נשמות של עמלקים שהתערבו עם הערב רב בעם ישראל

למעלה