חוויותי מארקהם

לינק

New member
חוויותי מארקהם

ביום שישי האחרון נפגשנו 6 חברים לשחק ב Arkham Horror (לאחר ניסיון כושל בשישי הקודם, שנבע מכך שלא היה לי מספיק זמן לעבור על החוקים. מאז עברתי על החוברת לפחות 3 פעמים ונראה לי שאני די שולט בחומר.). התגובות איך לומר, לא היו נלהבות. עיקר התלונות נבעו על כל שיש במשחק הרבה זמן מת עד ששוב תורו של מישהו, על זמן המשחק הארוך בכלל, והתלונות הנוספות היו על הסיבוכיות והמורכבות הגדולה של המשחק. הרושם האישי שלי הוא שכל משחק יכול להיות מאד ארוך ב 6 אנשים. האם יש כמות אופטימלית למשחק? האם יש שיפור כעבור משחקים נוספים והאנשים נכנסים למשחק יותר? ויש לי שאלה שאני לא בטוח אליה בקשר לחוקים - בקלפי מיתוס, אם כתוב שיש כותרת על מפלצות ברחוב, אז צריך לשלוף ולשים אותם שם?

jack of hearts

New member
ארקהם בקבוצה גדולה

יצא לי לשחק רק פעם אחת ב6 שחקנים ועוד כמה פעמים עם 5 שחקנים. אישית אני אוהב את המשחק ויכול להיות שהסיבה שאצלנו אנשים לא משתעממים שלא בתורם זה כי כולם מתשדלים להיות מעורבים ולתכנן מה הוא יעשה ומה היא תעשה. כמובן, חשוב לזכור את האייקון של השחקן הראשון אחרת כל העסק נהיה בלגן. אנחנו גם תמיד משתדלים להקריא את הפלייבור טקסט ולשים דגש על הTheme. אני חושב שזה מוסיף המון. יש גם המון המלצות בחוברת ובמיוחד בBGG על שינויי חוקים כדי לעשות את המשחק קשה יותר/קל יותר/ארוך/קצר וכו'. כדאי לבדוק אותם. לגבי שאלת קלף המיתוס, אני צריך לבדוק בעצמי. לא כל כך הבנתי את השאלה אז אני צריך לשלוף את העותק שלי ולראות.

Flicker

New member
בקבוצה גדולה עוד לא ניסיתי

עד היום יצא לי לשחק בשני שחקנים (היה כיף אבל די חסר סיכוי, ונאכלנו די מהר), ושלושה שחקנים - והיה כיף גדול. ההתרשמות שלי הייתה שהוא דווקא פחות מסובך ממה שנדמה בהתחלה - חוברת החוקים ארוכה, אבל בסופו של דבר המשחק זורם בצורה די מסודרת, עם שלבים ברורים. בנוסף, העובדה שמשחקים ביחד עוזרת גם בהקשר הזה - כך אפשר לעשות אחד לשני עם החוקים, ולהתייעץ ביחד מה כדאי לכל שחקן לעשות - מה שאי אפשר כל כך לעשות במשחק שבו משחקים אחד נגד השני...

jack of hearts

New member
החוקים

אחרי מספר לא מועט של משחקים ומספר לא מועט של פעמים שהסברתי את חוקי המשחק לשחקנים חדשים הגעתי לשתי מסקנות 1. אפשר להסביר את כל מה שצריך לדעת כדי לשחק ארקהם בחצי שעה. דבר שבהתחלה היה לוקח לי שעה בערך. 2. החוברת אכן מאיימת ולכן דאגתי להדפיס (ואפילו להעביר למינציה) תקצירים. תרשים קרב שמאוד עוזר, סדר פעולות התור, יכולות מיוחדות של מפלצות ודברים כאלה. בנוסף, עשיתי רשימה של דברים שאני יודע שאני בדרך כלל שוכח לעשות - לקדם את הDoom Track, להעלות את הTerror Level וכאלה. אחד השחקנים אחראי לרשימה הזו וככה אנחנו לא שוכחים שום דבר. הרבה מהחוקים אפילו לא קרו לי עדיין ולכן להסביר אותם לפני המשחק הוא חסר טעם. מקרים של מעצר או כניסה למועדון הכסף (או איך שלא קוראים לו) לא קרו לי ולכן אני לא טורח להסביר אותם. חשוב לדעת את סדר התור, הרעיון והמטרה של המשחק, התנהלות של קרב (למרות שאפשר לעשות את זה במהלך הקרב הראשון) ומגוון חוקים אחרים כמו היכולות השונות של סמני הרמזים וכו'. המשחק קשה מאוד כשמשחקים בשניים. בשלושה הוא קשה. בארבע הוא הגיוני. לכן אם אני משחק רק עם שני שחקנים, לרוב אחד מאיתנו או שנינו ניקח דמות נוספת ונשחק כאילו קיימים ארבעה שחקנים.

kobyshachar

New member
תקצירים שהכנת לבד?

את התקצירים הכנת לבד או שאספת ממקורות שונים? אתה יכול לשתף אותנו במה שיש לך, בין אם הכנת לבד ובין אם החומר לא מקורי. תודה מראש מכל המיואשים שיודעים שיש שם משחק מרתק, אבל קשה להכנס אליו.

jack of hearts

New member
החומרים

רשימת הדברים לזכור זה דבר אישי. כלומר חוק שאני תמיד שוכח וחוק שאתה תמיד שוכח הם שונים. אז את הרשימה הזו הרכבתי לבד וכל אחד ירכיב את הרשימה שלו. לגבי שאר הדברים, אישית אני משתמש באלה - http://www.boardgamegeek.com/fileinfo/13214 http://www.boardgamegeek.com/fileinfo/13213 http://www.boardgamegeek.com/fileinfo/13212 את הCombat וה Monster Att. הדפסתי אותם, הדבקתי גב אל גב והעברתי בלמינציה. לתקציר החוקים עשיתי אותו דבר אבל זה כבר מגיע על שני עמודים. אבל אלה ישנים ואני בטוח שחיפוש זריז במאגר הקבצים ב BGG תוכלו למצוא תקצירים טובים שגם מכסים את ההרחבות וכו'. דרך אגב, לינק. אם אתה מתכוון לקלף מיתוס כמו Terror at the Train Station או Horror at Groundbreaking שאומרים "2 מפלצות שוחררו לMiskatonic U. St." או "2 מפלצות שוחררו ל Northside St." אז כן. שלוף שתי מפלצות ושים אותם במקום המתאים. חשוב לזכור את השלבים של ביצוע קלף מיתוס (טוב שיש לנו את התקצירים הא ?) כי מפלצות זזות לפני שמגיעים לכותרת. לכן מפלצת שהופיע בגלל כותרת לא זזה בסיבוב הזה.

ננסק

New member
לימוד המשחק בקבוצה

כחובב גדול של ארקהם, אני חושב שהוא בהחלט מתאים לקבוצה גדולה. אומנם החוקים מורכבים יחסית, ולוקח זמן להבין מה בעצם רוצים ממך, אבל בשביל זה הפיתרון פשוט - בפעם הראשונה שמשחקים, חייבים לשחק בקבוצה קטנה, במטרה ללמוד את המשחק. בקבוצה גדולה (4 ומעלה) חייב להיות לפחות שחקן אחד שמבין היטב את החוקים וכבר השתפשף פעם או פעמיים, ואז תראה איך באורך פלא ממש נעלמות התלונות על הסיבוך, ועל זמן ההמתנה הארוך בין תורים - השחקן המבין יעזור להריץ את העניינים הלאה.

למעלה