חוויה שעברתי

REBURN

New member
בדיוק

אני מגיע לאותו המסקנה אי אפשר לדעת בדיוק מה אתה עושה ואנחנו לא מורים ברשת ולא זאת מטרת הפורום ללמד מדיטציה בהתכתבות לא נוח לך בישיבה אז נחת בשכיבה זה לא פתרון מדיטציה במצב שינה לא ממש מומלצת לדעתי לא נוח לך בישיבה מזרחית מאוד הגיוני גם לי לא תתפלא בקורס הייתי צריך למדוט 10 שעות ביום זה נראה לך קל והגב שלי ביום הראשון התמוטט לאחר מכן סידרתי כריות תמיכה מתאימה ונוחה התרגלתי לתנוחה שמתאימה לי עם תמיכה מלאה לגב התחתון וכיו"ב שוב ממליץ לך בשלב ראשון לעבור הדרכה ממורה פנים מול פנים יש הרבה תקשורת והבנה שמעבירים שאין אותה ברשת אבל לשיקולך להשאר בדעתך בהצלחה בכול דרך שתבחר דודו

REBURN

New member
אני אחדד לך אולי תבין מכיוון אחר

למרות שמדיטציה היא דבר טבעי למרות שהיא "קלה" מאוד לביצוע עדין לפי דעתי עדיף הדרכה ממורה ומדוע לדוגמא : --שחייה-- זה הדבר הטבעי ביותר תיקח ילד בין שלושה חודשים שים אותו בבריכה הוא ישחה טבעי בלי בעיות ויהיה ממש מבסוט את אותו הילד תיקח בגיל 10 כאשר לא לימדו אותו לשחות שים אותו בבריכה הוא יטבע וממש לא יסתדר "ויאהב" דבר פשוט וטבעי שכזה כך אני רואה את המדיטציה בהיבט כללי המקורות הטבעיים אבדו לנו וצריך פשוט לחדד אותם בעזרת הדרכה קטנה ומיד אנחנו שוב על המסלול כי באמת מדובר פשוט וקל וטבעי ואני חוזר ואומר לשיקולך

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תעשה מה שנוח לך

אל תסתבך מהתגובות של אחרים ואל תאלץ את עצמך. תמיד יהיה מי שישלול את הנסיון האישי שלך ויפחיד אותך, אבל המורים הרוחניים הגדולים גם הם הגיעו לידע הזה באופן ספונטאני תוך שהם מנפצים את כל השיטות הקודמות להם. אינך פחות טוב מהם. הפוטנציאל שלך אינו נופל משלהם. כל הידע קיים בנו באופן טבעי ורק חוסר האמונה העצמית הוא זה המוליך אותנו שולל. "חולה ירח" יכול ללכת על מעקה דק בגובה 30 מטר תוך כדי שינה מבלי שיאונה לו כל רע. הנזק היחיד שיכול להגרם לו יתרחש דווקא כשכולם מתחילים להתערב ולתת לו עצות. אם תסמוך על עצמך תגלה את הפוטנטיאל המלא שלך. לאניטליגנציה הטבעית שלך יש יכולות שישמרו עליך יותר מכל מורה אמיתי או וירטואלי. אם הכוחות הפנימיים שלך לא יגנו עליך - שום מורה לא יכול לעזור לך במילא. סמוך על עצמך כאן ועכשיו. בסופו של דבר זה כל מה שאחרים יכולים ללמד אותך במילא.

REBURN

New member
ד ב ר י ם י פ י ם ../images/Emo39.gif

למרות שיש לי מה לומר והרבה לא רוצה להרוס ד ב ר י ם י פ י ם מקווה שהבחור בסופו של דבר ילמד ויתרגל ולא רק בתיאוריות המשמעות של מדיטציה היא תרגול של ההווייה ורק תרגול הדיבור הוא נלווה להעשיר את הפנימיות

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מדיטציה היא הוויה

אחת היא איזה תרגול מגיע אליה. תודה דודו.

REBURN

New member
אני קורא את שנינו בשנית ../images/Emo163.gif

ולא מבין כלום מקווה שהבחור מבין אותם סתם חשבתי על זה שממש הייתי רוצה להכיר את אלו שכתבו את הכתבים הוודים יש לי איזה פארודיה שאפשר לעשות עליהם משהוא נחמד אני רואה בדמיון הרבה אנשים עם זקנים כמו מהרישי ואושיום קטנים ויושבים ומסתלבטים על דור העתיד איך נשגע אותם הביאו לנו מספר טכניקות מגוונות ואנחנו עכשיו מסתבחים בלהבין אותם הייתי רוצה דיבור צפוף איתם זה היה פותר לי הרבה בעיות בפורום וסתם לידע הכללי כול המורים "הגדולים" מהרישי בודהה אושו כולם הגיעו לדרכם ודרכם נובעת מדרכי אנשים קודמים בונים עתיד על מבנה העבר אושו מסתמך הרבה על דרכו של בודהה ומעריך אותו עם דעתו וגישתו השונה בודהה הסתמך בתחילה על הכתבים הוודים שמהם למד 8 טכניקות ובחר את דרכו מהרישי למד רבות גם מהכתבים הוודים אלו יכולתי לדבר עם החברה האלה דיבור קטן איתם והייתי מסדר את הכול נבנה טכניקה אחת בלבד וזהו אני מסודר בפורום או אולי "בנה" עוד כמה טכניקות ונפיל את כולם מהרגליים אני חושב עכשיו על מערכון של יצפאן על החברה שכתבו על הכתבים הוודים (הכול נכתב ברוח טובה מקווה שתבינו מתנצל מראש אם פגעתי במשהוא שיש לו קשר משפחתי או קשר כלשהוא ) דודו

VVolverine

New member
קראתי אבל לא נראה לי שירדתי ממש

לדעתו של אינקה, אבל בכל זאת נראה לי שאני מבין את העיקרון.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הנה קואן עתיק

נזיר זן רואה את מורהו מתבונן על ענף עץ ושואל אותו למעשהו. "כדי לדעת באמת את ענף העץ, עליך להיות הענף. האם תוכל להיות הענף?" שואל המורה.
לקואן זה יש כמה וכמה רבדים של הסברים אפשריים, אבל רק כענף ניתן להיות הענף.

smile2life

New member
מסופר גם

על תלמיד שבא אל מורהו אחרי מדיטציה ושאל את המורה "מה הלאה. מורי" והמורה המשיל את הזאזן לארוחה ("הארוחה הנעלה של הזן" הינו ביטוי של הזן אשר משמעו לתאר את חיינו המורכבין כארוחה אחת טובה). התלמיד ענה לו "שבעתי" משמע הגיע להארה. "עכשיו.." ענה לו המורה" תן למעיך להתנקות" ובנקודה זו, בסוף הסיפור, עלינו לנסות ולשאול את עצמנו האם המדיטציה מנקה אותנו או עלינו להתנקות אחרי המדיטציה. |עוד נושא נחמד לדיון...
זה אינו קואן כי אם סיפור זן

smile2life

New member
ועוד קואן נחמד

כיצד תגיע אל פסגת ההר בקו ישר כאשר הדראך מתעקלת באלף פניות? כמו לכל קואן, גם לקואן הזה תשובות רבות, אך זו שהתחברתי אליה היא "הדרך אל פסגת ההר מורכבת הרבה קוים ישרים והרבה פניות" החיים שלנו מורכבים מהרבה פניות והדרך אל פסגת ההר "ההישג המשמעותי ביותר בחיינו פתלתלה, כל דרך מובילה לדרך אחרת.

REBURN

New member
נחמד../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo25.gif../images/Emo168.gif../images/Emo39.gif

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הסבר

הקואנים המכילים הרים, עמודים וכו' בהם יש לטפס כלפי מעלה אלו רמזים לאנרגיית הקונדיליני (המודעות הבסיסית) לעלות במעלה הסושונה אל כתר הראש.

hary_i

New member
הכתבים הוודיים מעולם לא דיברו על

מספר טכניקות מדיטציה. רק על אחת. אבל האנשים שבאו אחרי זה, כל אחד פרש את הכתבים בדרך שלו כך שיצאו מאות סוגי מדיטציות. הוודות מדברות רק על דבר אחד והוא מגולם בפסוק: "רישו אקשרה פרמה ויומן יסמין דוו אדהוישוה נישהדו יסטה וודה קים רישו קרישייתה יא אי תד וידו, טה אימה סמסטה" הפסוק הוא בסנסקריט ובעצם מסביר את כל הוודות במשפט אחד. ומזה נובעת הטכניקה של הוודות. לא אסביר יותר מפחד מנהל הפורום השוטר.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אתה באמת לא צריך להסביר

לכל מילה בסנסקריט יש כמה וכמה פירושים, משום כך כל משפט ניתן להבין בכמה וכמה דרכים, ופיסקה שלמה ניתן להבין בעוד יותר אופנים. לכן כל פירוש שתיתן יהיה רק הפירוש שאתה בחרת לתת, שזה כשלעצמו לא מוכיח שום דבר אובייקטיבי. וכשאני כותב "אתה" אני מתכוון גם למהרישי, שבמקרה הזה הוא אובייקטיבי בערך כמו ביל גייטס כשמדובר בחלונות של מיקרוסופט (אפרופו מונופולים). אז באמת אל תטרח להתאמץ ולהסביר שלפרשנותו של המהרישי הטקסט הזה אומר שהמדיטציה האהובה עליך היא היחידה ששווה בעולם. זו תהיה רק זילות של הוודות והקטנת ערכן לכדי טסקט מכירות ממוצע, וכולנו יודעים שהן הרבה יותר מכך.

hary_i

New member
שוב נמחקה הודעה

זו עוד דוגמה למה שכבר מזמן אמרתי אני ודני גליקר שהפורום הזה אינו פורום שיחה ציבורי אלא פורום בו מותר להגיד הכל אלא אם כן אומרים משהו בזכות טכניקה אחת מסויימת שמנהל הפורום אינו אוהב! זו הסיבה שדני גליקר כבר לא נמצא כן. רק אני עדיין מדי פעם קורא כאן הודעות ומגיב. אולי גם אני צריך להפסיק להגיב כאן כי ממילא אסור לי לכתוב שטכניקה מסויימת שלא אזכיר את שמה היא טובה. אם אגיד שהטכניקה שמתרגל מנהל הפורום היא טובה אז בטוח לא תימחק ההודעה אבל מה לעשות, אני לא מתרגל את הטכניקה שמנהל הפורום מתרגל ולכן לא כותב עליה.

REBURN

New member
תשוב הלא של אדם בוגר

ראשית אכן נמחקה הודעה ומדוע? 1 ההודעה פגעה בגולש בפורום לפי חוקי תפוז המועברים לנו גם בפורום מנהלים ואתה הרי אמור להכיר אותו יצאה הנחייה בה כול הודעה שפוגעת בגולש או מזלזלת בו והגולש מבקש למחוק אותה תמחק במיידי וזאת לפי החלטת המנהל בלבד 2 שנית כול הודעה שעוברת על חוקי הפורום ובמקרה זה ע"י זלזול תמחק ללא שאלות 3 זוהי הפעם האחרונה שבה אתה מתלונן בפורום יש מסרים אישים להבא פעל כך בלבד ולא אנקט צעדים נגדך מאחר ואת כול אלו אתה יודע עכשיו וגם ידעת בעבר אין פה סתימת פיות משום מה אתה היחידי שמרגיש כך אולי הבעיה נעוצה בך כול תלונה שלך תפנה אלי ישירות במסרים בלבד או שתפנה להנהלה זוהי האזהרה האחרונה שלי אלייך על גביי הפורום בעניין זה שלאחריו ינקטו נגדייך צעדים מנהליים יום טוב

hary_i

New member
לא היה זילזול

היה רק הסבר על מה שכתבתי בעבר. אני לא עובד עם מסרים כאשר מדובר בפורום ציבורי. אני כותב כאן במטרה שגם אחרים יראו. אין לי עניין בפורום זה יותר וזאת עקב המשטר הרודני והאנטי המיידי לכל דבר אותו אני מיצג. הצלחת להבריח גם את דני גליקר ועכשיו גם אותי. משיחות שקיימתי עם דני גליקר התברר לי שהוא די נפגע מהתנהלות הפורום ולכן לא יחזור בשום צורה שהיא לכתיבה בפורום זה. חבל, הפורום הפסיד אדם עם הרבה ידע וכל זאת רק בגלל התנהלותו של מנהל הפורום. אני איני אומר את זה סתם כאנטי נגד המנהל, אין לי דבר נגדו מאחר ואיני מכיר אותו. אני אומר זאת מתוך הכירות עם הפורום במשך זמן רב, נכון שהפורום נוטה לגלוש למריבות לפעמים שממש אינן ראויות אבל לעצור מריבות בצורה של שיטור, איני חושב שזו דרך נכונה, דרך זו מבריחה ופוגעת באנשים יותר. אחד הראשונים שנפגע הוא דני גליקר. עכשיו גם אני. אז שלום לכם ואולי אחזור בעתיד.

REBURN

New member
להתראות

זוהי בחירתך בכול זאת ההודעה נמחקה משתיי סיבות והן 1 הגולש ציין כי ההודעה פגעה בו לפי חוקי תפוז(נהלים פנימים שאנחנו מקבלים מהנהלת הפורמים )הודעות שכאלו ימחקו במיידית ללא תהיות ברגע שימצאו אולי פגעו באדם זה או אחר 2 ההודעה אכן נרשמה בזלזול "הידען הגדול מדבר" זוהי הכותרת ואים אתה חושב שאינך יכול לכתוב בכבוד בפורום לפי הנהלים ייתכן שאינך מתאים לפורום וכמובן תמיד הדבר הדדי אם משהוא פוגע בך אתה רשאי כמו שאתה יודע לפנות ואני מוחק גם לפי בקשתך הודעות של אחרים שפגעו בטעות או במיזיד בך בפורום מאחל לך בהצלחה בכול דרך שתבחר ואתה רצוי בפורום כאשר תכתוב ותעמוד בחוקי הפורום וברוח הפורום ביי

למעלה